W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Od dzisiaj zaczynam Baldur's Gate 2 :) Po małych przebojach z komputerem udało mi się rozpocząć i... wpadłem. Teraz czas, jaki mam do dyspozycji w ferie będę musiał dzielić między BG2, Morrowindem, Tawerną i Yattamanem :P Plan do wykonania, ale strach myśleć, co się będzie działo jak będę musiał do szkoły wrócić :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Nowy komp, więc można się wreszcie wziąć poważnie za Morrowinda, może w końcu będzie mi chodził trochę szybciej niż ostatnio i nawet dłużej w niego pogram. Tylko, że co chwilę wywala mi się do Windy. Wcześniej, jak miałem '98, nie było takich problemów :? .
...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Heimdall pisze:Tylko, że co chwilę wywala mi się do Windy. Wcześniej, jak miałem '98, nie było takich problemów :? .
Kochajmy Windows XP :? Z powodu problemów z tym systemem wycofano Planescape: Torment i dużo starszych gierek się chrzani :? Aż się boję co będzie z Falloutem 1, bo z BG2 poradziłem. Moja wina, że lubię starsze gierki?? :wink:
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Midnight
Marynarz
Marynarz

Post autor: Midnight »

w co gram, hmm ciezkie pytanie... Ale ja lubie wyzwania wiec prosze bardzo:

ostatnio wreszcie kupilam sobie orginalke Diablo II. Do tej pory mialam tylko sliczna kopie od znajomego :twisted: . Oprocz Diablo gram w NWN-a, no i w moj nalug czyli MU. Jak ktos juz kiedys spotkal sie z ta gra( w co nie watpie) wie jak ona wciaga. Oprocz tego czasem zdarzy mi sie Morowind ewentualnie IW, ale to juz jak zywcem nie mam co robic.
Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

John Rambo pisze:Niestety muszę Cię zmartwić. Wątek ten wycięto, być może przez polityczną poprawność. Tyle się w tym USA mówi o tolerancji, ale w grach także dla dzieci(KotOR ma bodajże oznaczenie 12+), pojawić może się tylko romans damsko-męski. Jeżeli grasz więc panią Revan, to pozostaje Ci tylko Carth.
A jest może jakiś patch? :)
bulkazchlebem
Szczur Lądowy

Post autor: bulkazchlebem »

Ja jakoś taki jestem, że wolę gierki mniej popularne.Gdy każdy gra w Tibie ja wole My Fantasy Online.Ta gra ma po prostu to coś co mnie ciągnie do takich tytułów.Extra klimacik i jeszcze sympatyczna grafika(nie chodzi o najnowsze Pixel Shadery i inne fajerwerki graficzne)-taka może dla niektórych cukierkowa.W Tibie gra prawie każdy, ale ja jestem "inniejszy"
i wolę MFO za klimat, który wg mnie jest najważniejszy.Z drugiej strony ta gra ma już szerokie grono zarejestrowanych(bodajże ok.100tys.), ale gdzie jej do Tibii.
Aby być wielkim, trzeba być kiedyś małym.
bulkazchlebem
Szczur Lądowy

Post autor: bulkazchlebem »

Co prawda to MMORPG, ale to też podgatunek RPG co nie?
Aby być wielkim, trzeba być kiedyś małym.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Aaaaaaa post pod postem :evil: Nieładnie tak na początku robić :evil: Co by offtopa nie robić, powiem, że niestety póki co nie gram w nic, bo mam nawał nauki. Niech tylko do rekolekcji dotrwam, to potem nie przepuszczę: BG2, KOTOR i Morrowind. Nie ma przebacz :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Chyba nie muszę się chwalić, że od wtorku intensywnie gram w JE? I już zdążyłem odkryć zadanie, które z przyczyn technicznych jest niewykonalne :? Ale co tam, może wydadzą pacza albo coś. Całe szczęście, że to poboczny quest, niemniej irytująca sprawa.
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

No nareszcie dorwałem dodatki do Neverwinter nights, wreszcie będzie w co grać, muszę jeno odzyskać jeszcze samo Nwn od kumpla który pożyczył go swojemu kumplowi który pożyczył go znajomemu :evil: , hmm ja chyba przestanę pożyczać mu gry.
De gustibus non est disputandum, no nie?
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Chyba? No to masz dobre serce albo jesteś naiwny(no offence)... Takim ludziom się nie pożycza, zwłaszcza, że zakładam, że to oryginał był.

A ja czekam aż przyjdzie zakupione przeze mnie Arcanum.
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

No wiesz, jakaś tam dobroć jeszcze mi została, ale głównym powodem jest to, że on z kolei stanowi dla mnie bibliotekę książek R.A Salvatore, ja na to kasy nie mam więc jakoś tam się to opłaca, zresztą Nwn'a zdołałem już odzyskać, to było wręcz zaskakujące, wystarczyło zagrozić zwrotem kasy i gra za którą łaziłem do niego 2 tygodnie została zwrócona mi w ok. godzinę :D.
De gustibus non est disputandum, no nie?
Nivellen89

Post autor: Nivellen89 »

Ja obecnie gram tylko w Neverwinter Nights 2 i w dodatek do Heroes V (i tak na przemian od miesiąca :) ) Jak mi się znudzi to może zainstaluje sobie Obliviona? Ale to jest dosyć odległa przyszłość :D
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Składam oficjalne postanowienie, że od poniedziałku znowu zaczynam katować starego dobrego Fallouta 2 :)
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Remik pisze:Składam oficjalne postanowienie, że od poniedziałku znowu zaczynam katować starego dobrego Fallouta 2 :)
Ciekawe czy dotrzymasz :wink: Ja sobie ostatnio obiecuję, że skończę znowu Gothica 2 (obecnie 2 rodział, 9 podejście do gry :)) i zacznę konkretnie grać w Neverwinter Nights, ale wracam do domu o takiej godzinie, że wolę sobie na necie posiedzieć (i na forum :wink: ).
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Ravandil pisze:Ciekawe czy dotrzymasz ;) Ja sobie ostatnio obiecuję, że skończę znowu Gothica 2 (obecnie 2 rodział, 9 podejście do gry :))
Ha! Dzisiaj pożyczyłem Gothica 2 od kumpla, może w końcu uda mi się zagrać na normalnym kompie :) .
...
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Ha. A ja zaczęłam niedawno znowu bg2 :) Tym razem po sieci z moim przyszłym. Wrzuciliśmy do gry takie karty jak tob, tdd, portrety, chloe, kelsey, solaufein i bodajże the longer road... Chyba za dużo, bo tlr nie triggeruje mi się (dziwne że jemu tak). Ubolewam nad faktem, bo mam sentyment do irenicusa. Ale gierczy się o to całe niebo lepiej, że ma się wiele więcej możliwości odgrywania postaci i robienia rpga, to niemal bg na nowo.

Do fallouta bym chętnie też wróciła, ale już nie mam na niego miejsca, a poza tym dopuściłam się paskudnego czynu i po kilku latach składowania skasowałam ang wersję i teraz mamy już tylko polską, a ta wydaje mi się śmieszna (przyzwyczajenie). Snif.

Swoją drogą, podziwiam Ravandilu umiejętność zasuwania w kilka gier równolegle - ja nigdy tego nie potrafiłam, ani przy czytaniu książek, ani graniu w gry. Lubię się zanurzyć w świat i dać się pochłonąć, a jak skaczę od jednego do drugiego to słabiej się wczuwam, to samo w papierówkach. Widać nie jestem jeszcze rasowym rpgowcem :)
ODPOWIEDZ