Hmm-a grał ktoś z was w system pt:"Władsy Losu" ?? Taka cieniutka ksiazeczka w empiku- do kupienia za chyba 19 złotych z groszami.
Chodiz w tym o to ze kazdy z graczy wczuwa się w boga, i wspólnie z innymi kieruje poczynaniami jakeigoś wybrańca na ziemi. Ja z kolegami wpadliśmy na cudowny pomysl ze pozabieramy rodzicom tzn. mamą złoto i poubieramy się w jakieś szlafroki itp. na kształt jaichś super szat- przy 29 stopniach na polu twardo graliśmy w tych wdzinakach pzrez 6 godzin kierując poczynaniami Adolfa Hitlera

Ja z kolegą odpowiadaliśmy za to aby adolfik niewymordowal żydów a pozostali 2 gracze o zupełną odwrotnośc tego.
Niezwykle sie z tego usmialiśmy graliśmy tylko raz we władców losu- ale chyba czas będzie kiedyś do tego wrucić bo beka byla przeogromna.
A co do bardziej "mrocznych" systemow - to nigdy nie mialem okazji grać na świeżym powietrz a co dopiero w jakeigoś larpa nocą- ale czytając posty wtym temacie byly jakies sugestie ze ciemno w conu- a od czego jest ognisko ? świece jeśli pozwoli na to pogoda albo chociazby znicze - jakies najzwyczajneisjze za 30 groszy plastikowe nie beda klimatyczne- ale ja przy okazji wszyskich świętych zkupilem sobie taki ogoromny znicz szklany bez jakichś wzorów nadzwyczajnie wyeksponowanych - ale wiatr mu niestraszny.
Apropo- jeśli grywacie larpy to czego używacie jako mieczy- replik z drewna i gombki izolacyjnej czy uzywacie moze normalnych stalowych mieczy? Mam metalowe w domu ale chyba nie jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Odnieście się jakos do 2-giej części mojego posta.
Pozdrawiam