Według mnie to jest najlepszy system RPG, nie grałem w lepszy!!!
Wybieramy RPG wszech czasów

-
Rodic
- Mat

- Kontakt:
Kryształy czasu!!!
Jestem za Kryształami Czasu!!!

-
AC
- Bosman

- Numer GG: 4159090
- Kontakt:

-
Durga
- Majtek

- Numer GG: 0

-
CoB
- Tawerniak

- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Wg mnie, zatwardziałego Neuroshimowca, najlepsze RPG wszechczasów to nasze życie
Tu naprawdę mamy pełną kontrolę nad swoimi postaciami 
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
Eberk
- Majtek

- Kontakt:

-
Seto
- Kok

Ja uwielbiam Warhammera ale zaczynałem przygode z RPG od DnD ale nie pasował mi w nim to że to jest Herotic Fantasy i jeszcze ten częsty power gameing :/ a w WFRP tego nie ma tam zaczyna się postacią najczęściej "wyciągniętą z błota" a nie tak jak w DnD rycerzem w lśniącej zbroi z pięknym mieczem itp. W WFRP trzeba też się liczyć z niebezpieczeństwem że każdy (no prawie każdy) przeciwnik może być niebezpieczny, a w DnD to byle(no może nie takie pierwszo czy trzecie lvl'owy) krasnolud może sam rozwalić armię orków.

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

Seto wyjąłeś mi to z ust. Heroic Fantasy mnie też nie bawił. Poza tym power gaming - postacie mają 100000000 pw i rzadko kiedy jakiś cios zabije ich za pierwszym razem (nie to co w WFRP 2ed - każdy cios może być śmierciąSeto pisze:Ja uwielbiam Warhammera ale zaczynałem przygode z RPG od DnD ale nie pasował mi w nim to że to jest Herotic Fantasy i jeszcze ten częsty power gameing :/ a w WFRP tego nie ma tam zaczyna się postacią najczęściej "wyciągniętą z błota" a nie tak jak w DnD rycerzem w lśniącej zbroi z pięknym mieczem itp. W WFRP trzeba też się liczyć z niebezpieczeństwem że każdy (no prawie każdy) przeciwnik może być niebezpieczny, a w DnD to byle(no może nie takie pierwszo czy trzecie lvl'owy) krasnolud może sam rozwalić armię orków.

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

No to widzimy, że w DnD jest power gaming... WFRP wymiata! Jeden z najbardziej oryginalnych światów, w dodatku dark fantasy... Chociaż jest także wiele innych, dobrych systemów, w które gram, np. CP lub KC.Seto pisze:Przypomniał mi się kiedyś usłyszany tekst:
Typowe rozumowanie w DnD: Zsiadam z konia bo mnie spowalnia, biore smoka pod pache i biegne pieszo.

-
Rodic
- Mat

- Kontakt:

- BAZYL
- Zły Tawerniak

- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Chyba pora odświerzyć nieco ten temat - tym bardziej, że pojawili się nowi forumowicze. Piszcie i głosujcie - który, Waszym zdaniem, system jest najlepszy. I dlaczego Kryształy Czasu?
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
Epyon
- Tawerniak

- Numer GG: 5438992
- Kontakt:

-
Epyon
- Tawerniak

- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
To tylko te najpopularniejsze. ;] Nie ma tu też żadnych autorskich, których jest pełno w sieci. Dodaj do tego te niewydane w Polsce (np. Big Eyes Small Mouth, czerpiące z japońskiego zamiłowania do anime) i otrzymasz liczbę, która nie śniła się filozofom.Nivellen pisze:Nie wiedziałem, że jest aż TYLE systemów...

-
LOD
- Kok

No wsumie to głosowanie trochę nie fair jest... Ponieważ nie można porównywać za bardzo zupełnie różne np. WFRP z CP2020 i Neuroshimą. Zupełne inne realia one pokazują i zupełnie inaczej się w nie gra... Ale na najlepszą grę głosowałbym bez zmian. 

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein