Według mnie to jest najlepszy system RPG, nie grałem w lepszy!!!

Seto wyjąłeś mi to z ust. Heroic Fantasy mnie też nie bawił. Poza tym power gaming - postacie mają 100000000 pw i rzadko kiedy jakiś cios zabije ich za pierwszym razem (nie to co w WFRP 2ed - każdy cios może być śmierciąSeto pisze:Ja uwielbiam Warhammera ale zaczynałem przygode z RPG od DnD ale nie pasował mi w nim to że to jest Herotic Fantasy i jeszcze ten częsty power gameing :/ a w WFRP tego nie ma tam zaczyna się postacią najczęściej "wyciągniętą z błota" a nie tak jak w DnD rycerzem w lśniącej zbroi z pięknym mieczem itp. W WFRP trzeba też się liczyć z niebezpieczeństwem że każdy (no prawie każdy) przeciwnik może być niebezpieczny, a w DnD to byle(no może nie takie pierwszo czy trzecie lvl'owy) krasnolud może sam rozwalić armię orków.
No to widzimy, że w DnD jest power gaming... WFRP wymiata! Jeden z najbardziej oryginalnych światów, w dodatku dark fantasy... Chociaż jest także wiele innych, dobrych systemów, w które gram, np. CP lub KC.Seto pisze:Przypomniał mi się kiedyś usłyszany tekst:
Typowe rozumowanie w DnD: Zsiadam z konia bo mnie spowalnia, biore smoka pod pache i biegne pieszo.
To tylko te najpopularniejsze. ;] Nie ma tu też żadnych autorskich, których jest pełno w sieci. Dodaj do tego te niewydane w Polsce (np. Big Eyes Small Mouth, czerpiące z japońskiego zamiłowania do anime) i otrzymasz liczbę, która nie śniła się filozofom.Nivellen pisze:Nie wiedziałem, że jest aż TYLE systemów...