Wybieramy RPG wszech czasów

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ

Który, wydany po Polsku, system RPG jest najlepszy?

Aphalon: Ksieżycowe Ostrze
0
Brak głosów
Arkona
4
1%
Cyberpunk 2020
7
1%
Dungeons and Dragons
135
24%
Deadlands
1
0%
Dzikie Pola
6
1%
Earthdawn
11
2%
Gasnące Słońca
5
1%
Kryształy Czasu
25
4%
Legenda 5 Kręgów
4
1%
Mag: Wstąpienie
6
1%
Monastyr
11
2%
Neuroshima
38
7%
Oko Yrrhedesa
4
1%
Poza Czasem
1
0%
Shadowrun
4
1%
7me Morze
1
0%
Strefa Śmierci
1
0%
Śródziemie
4
1%
Wampir: Maskarada
29
5%
Warhammer FRP
166
29%
Wiedźmin: Gra Wyobraźni
46
8%
Wilkołak: Apokalipsa
5
1%
Zew Cthulhu
22
4%
Zły Cień: Kruki Urojenia
0
Brak głosów
inny...
27
5%

Liczba głosów: 563
liego
Majtek
Majtek

Post autor: liego »

Tomek2307 pisze:Ja tam lubie Warhammera :D
Nie ma jak pierwszy niesamowicie obszerny post :P.

A żeby nie robić OT:
Ja najbardziej lubię MROCZNE systemy, a WoD jest najlepszy :) I chętnie bym tu zagrał w tym systemie, ale jakoś żaden MG nie kwapi się z stworzeniem sesji w tym systemie :cry:
A może ja rozkręcę jakąś sesyjkę :?:
Obrazek
Koval
Marynarz
Marynarz

Post autor: Koval »

Też bym w coś "wodowego" pograł i zdaje się, że jest sesja wampira w toku. Ale gdybyś w przyszłości coś planował, to ja się chętnie zapiszę :wink:
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Rehi
Szczur Lądowy
Numer GG: 0

Post autor: Rehi »

ja głosowałem na warhammera. Zaczynałem od niego i w inne system nie grałem :) no chyba ,że w autorskie, ale to inna sprawa :P
Saturas
Pomywacz

Post autor: Saturas »

Jestam za DnD. DnD WyMiAtA!!!
"(...)Ponieważ tchórz umiera 1000 razy, a bohater tylko raz(...)"
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

ja głosowałem na warhammera. Zaczynałem od niego i w inne system nie grałem Smile no chyba ,że w autorskie, ale to inna sprawa Razz
Hmm... IMHO głosowanie w tej ankiecie jeśli grało się tylko w jeden system nieco mija sie z celem... Rozumiem, że komuś podoba się WH czy inne DnD ale jak moża wybrać najlepsze RPG jeśli zna się tylko jedno?
Jestam za DnD. DnD WyMiAtA!!!
Uwielbiam takie wyjaśnienia...
.
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Ja tez lubie takie wyjasnienia... Proste.. Krotkie ale jakie tresciwe...A patrzac na ankiete prawdziwym RPG wszechczasow byloby polaczenie Warhammera i DnD... Ciekawe co by wyszlo z takiej fuzji... :wink:
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Elfin pisze:Ja tez lubie takie wyjasnienia... Proste.. Krotkie ale jakie tresciwe...
Elfin, Deep zastosował takie cuś mieniace się ironią, ja myślę ;)
A patrzac na ankiete prawdziwym RPG wszechczasow byloby polaczenie Warhammera i DnD... Ciekawe co by wyszlo z takiej fuzji... :wink:
Eh... Jak rozumiesz połączenie Młotka z DeDekami? Mi nasuwa sie tylko uniwersum WH na d20. Ale to już byłaby całkowita porażka. :P
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Wiem,ze nie wiem ze wiem... Czyli maslo maslanee.. :P Sam nie mam pomyslu... Poprostu nasunal mi sie na mysl taki banalny pomysl... Ale samego polaczenia tez sobie nie wyobrazam :D Ja i tak jestem za Dedekiem...
Kruk
Majtek
Majtek
Numer GG: 5250226

Post autor: Kruk »

Ja swój głos oddaje na W: GW-ze względu na ogromy sentyment i respekt doń. Wprawdzie moje ulubione systemy to ZC i WoD, ale jednak od Wiedźmina się zaczynało... Do dziś z przyjemnością wracam do tego systemu, od czasu do czasu organizując sesje ze starą ekipą-jeśli tylko udaje się zebrać ją w jednym miejscu i czasie.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Re: Wybieramy RPG wszech czasów

Post autor: BAZYL »

Wiadomo, ze preferencje sie zmieniają, poznajemy nowe systemy itd., dlatego wprowadziłem możliwość zmiany głosu w ankiecie.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

BAZYL pisze:Wiadomo, ze preferencje sie zmieniają, poznajemy nowe systemy itd., dlatego wprowadziłem możliwość zmiany głosu w ankiecie.
Dzieki! Zmienilem - z Earthdawna na Maga.
Wybor byl trudny, ale ostatecznie stwierdzilem, ze popelnilem blad, oddajac swoj glos na Przebudzenie Ziemi, choc nadal je uwielbiam. Niniejszym ten blad naprawiam.
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Jak dla mnie zawsze rządził WFRP najlepiej druga edycja cho niedawno zacząłem w nią gra to jednak jest znakomitym pochłaniaczem czasu.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

scorez pisze:Jak dla mnie zawsze żądził WFRP najlepiej druga edycja cho niedawno zaczęłem w nią gra to jednak jest znakomitym pochłaniaczem czasu.
Żądzić to możesz co najwyżej Ty, Młotek zaś - Rządzi :P
BAZYL pisze:Wiadomo, ze preferencje sie zmieniają, poznajemy nowe systemy itd., dlatego wprowadziłem możliwość zmiany głosu w ankiecie.
I za to Ci bardzo dziękujemy :) Bardzo przydatna opcja, przerzuciłem dzięki niej głos z WFRP na V:tM :)
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

A ja przeieniłem mój głos na jedyny słuszny system - EarthDawn. Może i ma duzo wad ale i tak pozostanie w mooim sercu jako gość honorowy ;)
.
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Jeszcze 3 głosy i w ankiecie obejmie prowadzenie jedyny słuszny system RPG - Warhammer. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Gertrud
Pomywacz
Numer GG: 3532137

Post autor: Gertrud »

A mój głos na Dzikie Pola, za szlachecki klimat, wierne oddanie realiów Rzeczpospolitej XVII wieku oraz patriotyczną postawę autorów. Przystępnie napisany podręcznik (wersją II-ga) oraz ładne, nieco humorystyczne obrazki sprawiają, ze stały się one moją pierwszą i najlepszą grą.

Mogę być nieobiektywny, bowiem kręci mnie wszystko co związane ze szlachtą sarmacką. Ot takie zboczenie zawodowe... :P
KuKi
Majtek
Majtek

Post autor: KuKi »

Mi najbardziej przypadł do gustu Earthdawn.Może dlatego że najdłużej w niego gram xD jest jedna (poważna jak dla mnie) wada tego systemu : za dużo magii!!! :((
ODPOWIEDZ