A żeby nie robić OT:
Ja najbardziej lubię MROCZNE systemy, a WoD jest najlepszy I chętnie bym tu zagrał w tym systemie, ale jakoś żaden MG nie kwapi się z stworzeniem sesji w tym systemie
A może ja rozkręcę jakąś sesyjkę
ja głosowałem na warhammera. Zaczynałem od niego i w inne system nie grałem Smile no chyba ,że w autorskie, ale to inna sprawa Razz
Hmm... IMHO głosowanie w tej ankiecie jeśli grało się tylko w jeden system nieco mija sie z celem... Rozumiem, że komuś podoba się WH czy inne DnD ale jak moża wybrać najlepsze RPG jeśli zna się tylko jedno?
Ja tez lubie takie wyjasnienia... Proste.. Krotkie ale jakie tresciwe...A patrzac na ankiete prawdziwym RPG wszechczasow byloby polaczenie Warhammera i DnD... Ciekawe co by wyszlo z takiej fuzji...
Wiem,ze nie wiem ze wiem... Czyli maslo maslanee.. Sam nie mam pomyslu... Poprostu nasunal mi sie na mysl taki banalny pomysl... Ale samego polaczenia tez sobie nie wyobrazam Ja i tak jestem za Dedekiem...
Ja swój głos oddaje na W: GW-ze względu na ogromy sentyment i respekt doń. Wprawdzie moje ulubione systemy to ZC i WoD, ale jednak od Wiedźmina się zaczynało... Do dziś z przyjemnością wracam do tego systemu, od czasu do czasu organizując sesje ze starą ekipą-jeśli tylko udaje się zebrać ją w jednym miejscu i czasie.
BAZYL pisze:Wiadomo, ze preferencje sie zmieniają, poznajemy nowe systemy itd., dlatego wprowadziłem możliwość zmiany głosu w ankiecie.
Dzieki! Zmienilem - z Earthdawna na Maga.
Wybor byl trudny, ale ostatecznie stwierdzilem, ze popelnilem blad, oddajac swoj glos na Przebudzenie Ziemi, choc nadal je uwielbiam. Niniejszym ten blad naprawiam.
A mój głos na Dzikie Pola, za szlachecki klimat, wierne oddanie realiów Rzeczpospolitej XVII wieku oraz patriotyczną postawę autorów. Przystępnie napisany podręcznik (wersją II-ga) oraz ładne, nieco humorystyczne obrazki sprawiają, ze stały się one moją pierwszą i najlepszą grą.
Mogę być nieobiektywny, bowiem kręci mnie wszystko co związane ze szlachtą sarmacką. Ot takie zboczenie zawodowe...
Mi najbardziej przypadł do gustu Earthdawn.Może dlatego że najdłużej w niego gram xD jest jedna (poważna jak dla mnie) wada tego systemu : za dużo magii!!! (