W co teraz gracie?

-
- Szczur Lądowy

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
- Mat
- Numer GG: 3030068
W ten sposób siły wyższe dają Ci do zrozumienia, żebyś nie grał w takie infentylne pierdółki 
A ja ostatnio gram w Ultimę Online. Jeśli pominąć walory wizualne jest to bezsprzecznie najlepszy MMORPG :]

A ja ostatnio gram w Ultimę Online. Jeśli pominąć walory wizualne jest to bezsprzecznie najlepszy MMORPG :]
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Ech ja gram ostatnio głównie w starocie/klasyki - Baldursy, Planescape. No i czekam na Jade Empire, które może się okazać niezwykle syte. No i fajnie byłoby jakby w kąciku pojawiały sie artykuły o KOTORze.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Tawerniany Leśny Duch
Popieram w całej rozciągłościPerzyn pisze:No i fajnie byłoby jakby w kąciku pojawiały sie artykuły o KOTORze.

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
:ziew:Nyano pisze:W ten sposób siły wyższe dają Ci do zrozumienia, żebyś nie grał w takie infentylne pierdółki
mimo, że serii FF w sumie nie trawie to proponuje kiedyś przejść FFVI, VII ( w wersji PSXowej), XII i Tactcisc a potem dopiero bełkotac pod nosem

FFVII grą wybitną nie jest, oj daleko jej do czołówki jRPGów - wręcz całe lata świetlne. Ale obrażać bezpodstawnie jej nie dam.
Tak samo ja mogę napisać, że Morrowind jest kijowy bo usnąłem z nudów przy nim i jest wręcz "arcypoważny" - "odkrane se dom jak koles bedzie patrzął w inną strone, albo jako napakowany madafaka bede ubijał przerośniete szczury w piwnicy bo poprosił mnie o to bezzębny wieśniak"
Ale nie powiem tak - bo seria TES to kawał dobrej roboty i szanuję tym samym cudze gusta.
A że obecnie seria FF (tzn po XII wzwyż) stacza się po równi pochyłej? no cóż najważniejsi twórcy już dawno odeszli z firmy, co nie przeszkadza kupować syfu graczom...
Zaś ludziom, którzy swoje "mondroścji" popierają na elofachowej literaturze co poniektórej prasy mogę tylko pogratulować. Albo z drugiej strony polecić takie gry jak Tactics Ogre: Let US Cling Together, Vagrant Story, Xenogears, pierwsze Front Missiony czy Chrono Cross. Powinny nie tylko poszerzyć horyzonty, ale i zaskoczyć fabułą/nieliniowością, światem przedstawionym, mechaniką, muzyką, designem, postaciami...
Choć w sumie po co i dla kogo ja to piszę?

I tak za miesiąc, bądź dwa połowa forumowiczów będzie się podniecała konwersją Jade Empire z Xboxa na PC nadal pierdzieląc głupoty o konsolowych RPGach.
A żeby nie było offtopa - chwilowo dalej gram w klasycznego Shadowgate
Lecz jak tylko uzbieram kasę kupuje jakąś z przenośnych konsol - DSa lub PSP ponieważ lineup obecnych na rynku i zbliżających się gier + klasyka miażdży min. Disciples, Warlords, Jagged Alliance 2 , Front Mission Firts, Metroid Prime: Hunters, Sim City 3000, Wipeouty, MGSy, Dragon Quest 9, Animal Crossing, Dungeon Siege: Throne of Agony, nowa Zelda, starsze Zeldy, Suikodeny, Age of Empires, Battle of Prince of Persia, Tactics Ogre : Knight of Lodis, Xenosaga Dual Pack, Joan Dark, TES IV : Oblivion, Fire Emblem, Theme Park + cała masa innych. Istny przekrój gatunkowy - od fpp, przez future racery, przygodówki, skończywszy na strategiach, cRPGach, jRPgach i tRPGach. Klimaty od fantasy do cyber-punku, steam-punku i space-opery. Do tego świetna jakość grafiki PSP i wykorzystanie dwóch ekranów, oraz ich właściwości dotykowe w DSie tylko robią mi coraz większego smaka na przenośne granie

Har Har Har

-
- Mat
- Numer GG: 3030068
Hm... To jednak był tylko żart, ale co tam...
O ile pamięć mnie nie zawodzi, mieliśm już chyba dość ciekawą dyskusję nt. FF
Napisałem tylko, że FF jest infantylne. A nie jest?
Mógłbyś jaśniej?
O ile pamięć mnie nie zawodzi, mieliśm już chyba dość ciekawą dyskusję nt. FF
Obrażać? Bezpodstawnie?Pita pisze:FFVII grą wybitną nie jest, oj daleko jej do czołówki jRPGów - wręcz całe lata świetlne. Ale obrażać bezpodstawnie jej nie dam.
Napisałem tylko, że FF jest infantylne. A nie jest?
Proszę bardzo. Nikt nie odbiera Ci prawa do krytyki. O ile tylko takie jest twoje zdanie, to czemu nie?Pita pisze:Tak samo ja mogę napisać, że Morrowind jest kijowy bo usnąłem z nudów przy nim i jest wręcz "arcypoważny" - "odkrane se dom jak koles bedzie patrzął w inną strone, albo jako napakowany madafaka bede ubijał przerośniete szczury w piwnicy bo poprosił mnie o to bezzębny wieśniak"
Akurat tego nie zrozumiałem.Pita pisze:Zaś ludziom, którzy swoje "mondroścji" popierają na elofachowej literaturze co poniektórej prasy mogę tylko pogratulować.
Mógłbyś jaśniej?
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Ok - co do ostatniego nie uderzałem akurat w Twoja stronę, tylko w ogół.
Co do FFVII. Tak wiem, że to był żart, ale ja najpierw za ostro reaguje a później się sam z tego śmieję, więc looz
FFVII - hmm w sumie nie mniej, ani nie bardziej infantylne od przeciętnego cRPGa. Przynajmniej IMHO. A TESy sobie naprawdę cenię. Co nie zmienia faktu, że słowo daje to jedyna seria RPGów, przy której spałem O_O
Co do FFVII. Tak wiem, że to był żart, ale ja najpierw za ostro reaguje a później się sam z tego śmieję, więc looz

FFVII - hmm w sumie nie mniej, ani nie bardziej infantylne od przeciętnego cRPGa. Przynajmniej IMHO. A TESy sobie naprawdę cenię. Co nie zmienia faktu, że słowo daje to jedyna seria RPGów, przy której spałem O_O
Har Har Har

-
- Tawerniany Leśny Duch

-
- Majtek
- Numer GG: 2708525

-
- Majtek
- Numer GG: 3705860
- Kontakt: