W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Neverwinter Nights 2, i tyle.
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
KrasnalBob
Szczur Lądowy

Post autor: KrasnalBob »

A może qńcik Arcanum?
Stał

Stał samotnie na wysokiej skale,
Stał bez ruchu jak skamieniały,
W smutku stał, wzrok w dali utkwiony,
I będzie stał wiatrem spleciony,
Po wsze czasy...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Ja bym sobie chętnie w Arcanum pograł... Jak tylko skończę BG2 :) Wie ktoś, czy można uczciwie gdzieś w sklepie Arcanum dostać? Bo już go daaawno nigdzie nie widziałem. Tak samo jak Planescape: Torment, który ponoć został wycofany ze sprzedaży :cry:
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja dzisiaj miałem zamiar zagrać w FF 7, ale grafika mi się psuje :/. Wszystko prócz postaci jest czarne, czasami dźwięk przestaje działać. Może ktoś wie, o co chodzi?

Ze względu na powyższy problem zacząłem grać w Ground Control II, cudowny RTS :).
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

W ten sposób siły wyższe dają Ci do zrozumienia, żebyś nie grał w takie infentylne pierdółki :D

A ja ostatnio gram w Ultimę Online. Jeśli pominąć walory wizualne jest to bezsprzecznie najlepszy MMORPG :]
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Ech ja gram ostatnio głównie w starocie/klasyki - Baldursy, Planescape. No i czekam na Jade Empire, które może się okazać niezwykle syte. No i fajnie byłoby jakby w kąciku pojawiały sie artykuły o KOTORze.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Perzyn pisze:No i fajnie byłoby jakby w kąciku pojawiały sie artykuły o KOTORze.
Popieram w całej rozciągłości :D Moim zdaniem KOTOR to jeden z najlepszych cRPG ostatnich lat. Pamiętam jak kolega mówił, że "KOTOR jest kijowy bo tam sam nie machasz mieczem <aktualnie grał w Gothica^_^>" Ja go z przyjemnością skończyłem dwa razy, ale czuję, że mi mało, naprawdę klimatyczna giera :) I podobnie wzięło mnie na klasykę - Fallouty, BG - nadrabiam zaległości z dzieciństwa :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Luq
Szczur Lądowy

Post autor: Luq »

Oblivion szkoda ,że nie mam czasu żeby sobie dłużej w to pograć...
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Nyano pisze:W ten sposób siły wyższe dają Ci do zrozumienia, żebyś nie grał w takie infentylne pierdółki :D
:ziew:

mimo, że serii FF w sumie nie trawie to proponuje kiedyś przejść FFVI, VII ( w wersji PSXowej), XII i Tactcisc a potem dopiero bełkotac pod nosem :)
FFVII grą wybitną nie jest, oj daleko jej do czołówki jRPGów - wręcz całe lata świetlne. Ale obrażać bezpodstawnie jej nie dam.

Tak samo ja mogę napisać, że Morrowind jest kijowy bo usnąłem z nudów przy nim i jest wręcz "arcypoważny" - "odkrane se dom jak koles bedzie patrzął w inną strone, albo jako napakowany madafaka bede ubijał przerośniete szczury w piwnicy bo poprosił mnie o to bezzębny wieśniak"

Ale nie powiem tak - bo seria TES to kawał dobrej roboty i szanuję tym samym cudze gusta.

A że obecnie seria FF (tzn po XII wzwyż) stacza się po równi pochyłej? no cóż najważniejsi twórcy już dawno odeszli z firmy, co nie przeszkadza kupować syfu graczom...

Zaś ludziom, którzy swoje "mondroścji" popierają na elofachowej literaturze co poniektórej prasy mogę tylko pogratulować. Albo z drugiej strony polecić takie gry jak Tactics Ogre: Let US Cling Together, Vagrant Story, Xenogears, pierwsze Front Missiony czy Chrono Cross. Powinny nie tylko poszerzyć horyzonty, ale i zaskoczyć fabułą/nieliniowością, światem przedstawionym, mechaniką, muzyką, designem, postaciami...

Choć w sumie po co i dla kogo ja to piszę? :shock:
I tak za miesiąc, bądź dwa połowa forumowiczów będzie się podniecała konwersją Jade Empire z Xboxa na PC nadal pierdzieląc głupoty o konsolowych RPGach.

A żeby nie było offtopa - chwilowo dalej gram w klasycznego Shadowgate

Lecz jak tylko uzbieram kasę kupuje jakąś z przenośnych konsol - DSa lub PSP ponieważ lineup obecnych na rynku i zbliżających się gier + klasyka miażdży min. Disciples, Warlords, Jagged Alliance 2 , Front Mission Firts, Metroid Prime: Hunters, Sim City 3000, Wipeouty, MGSy, Dragon Quest 9, Animal Crossing, Dungeon Siege: Throne of Agony, nowa Zelda, starsze Zeldy, Suikodeny, Age of Empires, Battle of Prince of Persia, Tactics Ogre : Knight of Lodis, Xenosaga Dual Pack, Joan Dark, TES IV : Oblivion, Fire Emblem, Theme Park + cała masa innych. Istny przekrój gatunkowy - od fpp, przez future racery, przygodówki, skończywszy na strategiach, cRPGach, jRPgach i tRPGach. Klimaty od fantasy do cyber-punku, steam-punku i space-opery. Do tego świetna jakość grafiki PSP i wykorzystanie dwóch ekranów, oraz ich właściwości dotykowe w DSie tylko robią mi coraz większego smaka na przenośne granie :) Ech tylko właśnie nie wiem którą konsole wybrać bo na dwie raczej stać mnie nie będzie..Choć może?
Har Har Har
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Hm... To jednak był tylko żart, ale co tam...

O ile pamięć mnie nie zawodzi, mieliśm już chyba dość ciekawą dyskusję nt. FF
Pita pisze:FFVII grą wybitną nie jest, oj daleko jej do czołówki jRPGów - wręcz całe lata świetlne. Ale obrażać bezpodstawnie jej nie dam.
Obrażać? Bezpodstawnie?
Napisałem tylko, że FF jest infantylne. A nie jest?
Pita pisze:Tak samo ja mogę napisać, że Morrowind jest kijowy bo usnąłem z nudów przy nim i jest wręcz "arcypoważny" - "odkrane se dom jak koles bedzie patrzął w inną strone, albo jako napakowany madafaka bede ubijał przerośniete szczury w piwnicy bo poprosił mnie o to bezzębny wieśniak"
Proszę bardzo. Nikt nie odbiera Ci prawa do krytyki. O ile tylko takie jest twoje zdanie, to czemu nie?
Pita pisze:Zaś ludziom, którzy swoje "mondroścji" popierają na elofachowej literaturze co poniektórej prasy mogę tylko pogratulować.
Akurat tego nie zrozumiałem.
Mógłbyś jaśniej?
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Ok - co do ostatniego nie uderzałem akurat w Twoja stronę, tylko w ogół.

Co do FFVII. Tak wiem, że to był żart, ale ja najpierw za ostro reaguje a później się sam z tego śmieję, więc looz :)

FFVII - hmm w sumie nie mniej, ani nie bardziej infantylne od przeciętnego cRPGa. Przynajmniej IMHO. A TESy sobie naprawdę cenię. Co nie zmienia faktu, że słowo daje to jedyna seria RPGów, przy której spałem O_O
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Moim niespodziewanym objawieniem (inspirowanym zresztą forumową dyskusją) jest Morrowind. Kupiłem sobie Złotą Edycję (Morr+dodatki) i zanosi się na dłuższą przygodę... Może wreszcie skończę :P W ten oto sposób BG2 odkłada się na czas nieokreślony... W końcu Vvardenfell mnie potrzebuje :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Raven
Majtek
Majtek

A ja po przygodach w NWN2 wróciłem do tam tam tam ta........ BG! :!:
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Viva Infinity Engine! BG wiecznie zywe ;)

A ja tera gram w Thief 1. Moze to nie RPG, ale gra i tak wymiata ^_^
Raven
Majtek
Majtek

ile nocy zarwałem dla tej gry... ach :D
Visius
Majtek
Majtek
Numer GG: 3705860
Kontakt:

Post autor: Visius »

Niestety mam zastój w cRPGach. Chcę jednak kolejny raz wziąć się za Fallouta, bo nie ma to jak prawdziwa, klasyczna przyjemność :lol:
Obrazek
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Ja kolejny raz wracam do Morrowinda tym razem z modami :D
Obrazek
ODPOWIEDZ