[brak++]Czas poszukiwaczy przygód "Magia Świata"

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Alder
Majtek
Majtek

Post autor: Alder »

Nagle usłyszeliście szelest poruszanych krzaków z obu stron drogi. Przemieszczał się. Nagle w oddali usłyszeliście dziwne dźwięki. Jakby ktoś rozmawiał w nieznanym wam języku. Głos ten miał swoje źródło gdzieś na drodze, którą zmierzaliście. Nagle rozmowa ucichła.
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Parsival Gaveriell Galadium

Puszcza w stronę krzaków czar ożywiający drzewa i rośliny tak aby oplotły i unieruchomiły wszystko co jest w środku.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Harald Wilk

Napina łuk w gotowości do strzału i powoli, spokojnie idzie w stronę zasłyszanej rozmowy.
...
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Loran Anavries

Poszedł w stronę z którech dochodziła rozmowa...ciągle był gotowy do ataku...
Prosiak (PrQ)
scorez
Kok
Kok

Słucha co mówią drzewa... jako mag mógł to robić aczkolwiek tylko słuchać. Rozmowa z drzewami i kamieniami to była działka druidów. Słucha co mówią o przybyszach aby ich zidentyfikować.
Asd7
Marynarz
Marynarz

Post autor: Asd7 »

Elcalane
Pilnuje Parsivala, gdyż ten wydaje się zbytnio nie zwracać uwagi na otoczenie, przynajmniej nie w sposób zapewniający mu bezpieczeństwo.
"Nie wiem, jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi"

- Albert Einstein
Alder
Majtek
Majtek

Czar doszedł do skutku, ale okazało się, że nic tam nie było. To jest magiczny las. Poruszają nim moce, o których nie wiecie.

Po chwili Znów usłyszeliście RYK
scorez
Kok
Kok

-Ten ryk...- powiedział niepewnie. -To magia... dawna magia...- nabrał powietrza. -Lepiej zbierzcie się wokół mnie. Wejdę w trans i spróbuję odnaleźć przyczynę tych głosów. Tu są silne wiatry magii... uda mi się. W razie kłopotów to powiedzcie mi to. Ja was usłyszę.- Usiadł na ziemi po turecku... zamknął oczy i wezwał do siebie moce osnowy i magii. Było to proste... tą metodą mógł szybko i bezproblemowo równierz naładować nadwątlone zapasy energii magicznej. Słyszał teraz tylko szelest liści. Jego ciało podzieliło się duchem. Dwa mózgi, dwa umysły, 12 zmysłów. Eteryczna część jego ja poleciała ponad las. W tej powłoce widział wszystko co magiczne... wszystkie anomalie... widział wiatry... wiatry osnowy i magii.
Asd7
Marynarz
Marynarz

Elcalane
Rozgląda się dookoła próbując przebić wzrokiem zieleń zarośli i dojrzeć co jest za nimi.
"Nie wiem, jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi"

- Albert Einstein
PrQ
Marynarz
Marynarz

Loran Anavries

Stanął po drugiej stronie maga, ak aby razem z Elcalane'em mogłi ochronić go z dwóch stron...
Prosiak (PrQ)
Alder
Majtek
Majtek

Magia jest zbyt potężna, abyś dojrzał coś, co mógłbyś dokładnie obejrzeć. Zobaczyłeś tylko Istotę. Wyglądała jak człowiek, tylko połączony z niedźwiedziem i bykiem jednocześnie. Twój trans zakończył się.

Elcalane
Dojrzałeś wiewiórkę.

Wszyscy
Usłyszeliście głos. Przyciągał was. Chcieliście iść drogą. [reszta należy do was]
scorez
Kok
Kok

-Zobaczyłem... tylko Istotę. Wyglądała jak człowiek, tylko połączony z niedźwiedziem i bykiem jednocześnie.- Powiedział wyraźnie. -Kto wie co to jest?- Spytał się. -Nie wiem jak wy ale ja jestem ciekaw co się w tym głosie kryje.
PrQ
Marynarz
Marynarz

Loran Anavries

-Być może to własnie o tym wrogu mówił mnich-mówił ruszając ścieżką, nie czuł swoich nóg, po prostu szedł-Myślę że na końcu tej scieżki coś jest...coś co może być odpowiedzią...
Prosiak (PrQ)
Asd7
Marynarz
Marynarz

Elcalane
Idziemy powiadacie? Dobrze ale ostrożnie.
Przygotował łuk tak by w każdej chwili mógł oddać strzał i ruszył obok kompanów.

- Albert Einstein
Alder
Majtek
Majtek

Podążaliście drogą, aż zauważyliście przesmyk światła. Przesmyk ten pokazywał mały strumyk płynący po środku małego pola pokrytego trawą. Po środku stały dwa ów stworzenia, które was jeszcze nie dostrzegły.
Asd7
Marynarz
Marynarz

Elcalane
Szybko odsunął się w cień najbliższego drzewa i spojrzał wymownie na towarzyszy. Kiedy zajął juz dobrą pozycję zaczął przyglądać się tym istotom.

- Albert Einstein
PrQ
Marynarz
Marynarz

Loran Anavries

Złapał ręką maga i pociągnął go za sobą w cień...palcem na ustach nakazał mu milczenie, spojrzał w stronę stworzeń...
Prosiak (PrQ)
Zablokowany