Mroczne Wieki

-
- Kok
- Numer GG: 1692393
- Kontakt:
Aleksy Bonisławski
Po łacinie:
- Witaj dobry człowieku, jak dobrze, ze uratowałeś mnie od tych heretyków. jestem wdzięczny Ci niezmiernie. nie ominie Cie nagroda. me imię to Aleksy Bonisławski i jestem inkwizytorem. niestety Ci rozbujnicy napadli mnie, zniszczyli mi ubranie, okradli i chyba juz sprzeniewiezyli moj swiety krzyz który to dostałem od samego Ojca Świętego, nie wspominając już o sygnecie mym. Czy moze udało wam się je odnaleść?
Spogląda na Maćka.
Po łacinie:
- Witaj dobry człowieku, jak dobrze, ze uratowałeś mnie od tych heretyków. jestem wdzięczny Ci niezmiernie. nie ominie Cie nagroda. me imię to Aleksy Bonisławski i jestem inkwizytorem. niestety Ci rozbujnicy napadli mnie, zniszczyli mi ubranie, okradli i chyba juz sprzeniewiezyli moj swiety krzyz który to dostałem od samego Ojca Świętego, nie wspominając już o sygnecie mym. Czy moze udało wam się je odnaleść?
Spogląda na Maćka.

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
brat Tobiasz
po polsku, podpierając się łaciną tam gdzie nie zna odpowiedniego słowa (to najszybszy sposób by nauczyć się języka, w końcu):
- Jeden z naszych towarzyszy odnalazł je przy zwłokach - Tobiasz oddał inkwizytorowi krzyż i sygnet - więc oto ja oddaję je tobie. A teraz pomódlmy się za zabitych, na rozmowę czas będzie za chwilę.
po polsku, podpierając się łaciną tam gdzie nie zna odpowiedniego słowa (to najszybszy sposób by nauczyć się języka, w końcu):
- Jeden z naszych towarzyszy odnalazł je przy zwłokach - Tobiasz oddał inkwizytorowi krzyż i sygnet - więc oto ja oddaję je tobie. A teraz pomódlmy się za zabitych, na rozmowę czas będzie za chwilę.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Jeden z ocalalych ludzi Adama mowi ze był jeszcze jeden wojownik co walczył dużym dwuręcznym mieczem i wygladał jak barbażyńca niestety uciekł gdy poslyszal wasze kroki i nie zdążył zabrać swego więźnia.
Wszyscy powoli ogarniacie ta sytuacje macie dodatkowe 3 miecze, jedną kuszę 21 bełtów, hełm krzyżacki, zbrje krzyżacką, List w jezyku chyba Niemieckim był przy rycerzu.
zaczyna świtać.
Wszyscy powoli ogarniacie ta sytuacje macie dodatkowe 3 miecze, jedną kuszę 21 bełtów, hełm krzyżacki, zbrje krzyżacką, List w jezyku chyba Niemieckim był przy rycerzu.
zaczyna świtać.

-
- Pomywacz

-
- Bosman
- Kontakt:

-
- Chorąży

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:

-
- Kok
- Kontakt:

-
- Chorąży
Adam
dopisz do ekwipunku kuszę i 2 miecze
MACKO
dopisz do ekwpunku pełną zbroję krzyzacką z insygniami.
- przy rozbieraniu ryceza ze zbroi zauwazyeles na jego karku jakies znamię chyba wypalone czyms gorącym , a pozniej przeprawione jakims barwnikiem przedstawia ono węża w ksztalcie litery S oplatajacego miecz
Tobiasz
faktycznie widzisz tu rozne pieczecie ale to nie sa papieskie pieczecie.
Alexy
Spostrzegarz ze to niejest list ktory otrzymales w Rzymie.
niestety twoje pozadne ubranie ktore bylo jeszcze godne we włoszech po dlugiej podrozy w spartanskich warunkach wyglada okropnie.
Wszyscy
robi sie coraz jaśniej, ejsteście wykonczeni szczegolnie Alexy i Adam.
dopisz do ekwipunku kuszę i 2 miecze
MACKO
dopisz do ekwpunku pełną zbroję krzyzacką z insygniami.
- przy rozbieraniu ryceza ze zbroi zauwazyeles na jego karku jakies znamię chyba wypalone czyms gorącym , a pozniej przeprawione jakims barwnikiem przedstawia ono węża w ksztalcie litery S oplatajacego miecz
Tobiasz
faktycznie widzisz tu rozne pieczecie ale to nie sa papieskie pieczecie.
Alexy
Spostrzegarz ze to niejest list ktory otrzymales w Rzymie.
niestety twoje pozadne ubranie ktore bylo jeszcze godne we włoszech po dlugiej podrozy w spartanskich warunkach wyglada okropnie.
Wszyscy
robi sie coraz jaśniej, ejsteście wykonczeni szczegolnie Alexy i Adam.

-
- Kok
- Kontakt:

-
- Kok
- Kontakt:
Alexy
POdchodzę do brata Tobiasza
- Czy bracie mógłbyś mi dać ten list, a jeśli nei to przynajmniej przeczytał fgo nam wszystkim. Myślę, że to jest sprawa dużej wagi, gdyz brakuje najważniejszej rzeczy w mym ekwipunku, a mianowicie listu od samego papieża Grzegoza IX, który mi kazał przybyć z nim jak najszybciej do Hiszpani w sprawie wielkiej wagi.
POdchodzę do brata Tobiasza
- Czy bracie mógłbyś mi dać ten list, a jeśli nei to przynajmniej przeczytał fgo nam wszystkim. Myślę, że to jest sprawa dużej wagi, gdyz brakuje najważniejszej rzeczy w mym ekwipunku, a mianowicie listu od samego papieża Grzegoza IX, który mi kazał przybyć z nim jak najszybciej do Hiszpani w sprawie wielkiej wagi.
Ostatnio zmieniony środa, 25 października 2006, 21:17 przez Artos, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Bosman
- Kontakt:
brat Tobiasz
Przemyślał sprawę przez chwilę, po czym stwierdził:
- List od papieża nie jest. Wszyscy znać go powinni. - powiedział, oddając list inkwizytorowi. - Przeczytaj go głośno. - dodał.
Przemyślał sprawę przez chwilę, po czym stwierdził:
- List od papieża nie jest. Wszyscy znać go powinni. - powiedział, oddając list inkwizytorowi. - Przeczytaj go głośno. - dodał.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

-
- Marynarz
- Kontakt:
Piotr
Młodzian z odrazą popatrzył na zachowanie Maćka. Krew się w nim wzburzyła.
-Obyczaje rycerskie upadają...Polacy nie maja jakiegokolwiek respektu dla Boga, Rycerze nie przestrzegają zasad kodeksu .Maćko...jestem katolikiem, a do tego rycerzem, więc nie pozwolę by jakiś najmita bezcześcił zbroje zakonnika, obdzierając ja z insygniów.-powiedział stanowczo Piotr zaciskając rękę na rękojeści miecza. Był gotowy do walki, liczył jednak, że Maćko zrezygnuje ze swych zamiarowi ominie go śmierć...jak i kara boska.
Młodzian z odrazą popatrzył na zachowanie Maćka. Krew się w nim wzburzyła.
-Obyczaje rycerskie upadają...Polacy nie maja jakiegokolwiek respektu dla Boga, Rycerze nie przestrzegają zasad kodeksu .Maćko...jestem katolikiem, a do tego rycerzem, więc nie pozwolę by jakiś najmita bezcześcił zbroje zakonnika, obdzierając ja z insygniów.-powiedział stanowczo Piotr zaciskając rękę na rękojeści miecza. Był gotowy do walki, liczył jednak, że Maćko zrezygnuje ze swych zamiarowi ominie go śmierć...jak i kara boska.
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."

-
- Kok
- Kontakt:
Alexy
Odbieram list od brata Tobiasza, lecz nie czytam go od razu.
- Mości rycerzu, masz rację, iż insygnia boskie z tej zboji usuwany być nie powinny. Proponuję zabrać je, lecz nie używać, przynajmniej do czasu, dopóki nie ustalimy w kogo były posiadaniu i dla kogo ta osoba pracowała. A teraz posłuchajcie tego:
(zaczyna czytać list głośno i wyraźnie)
Odbieram list od brata Tobiasza, lecz nie czytam go od razu.
- Mości rycerzu, masz rację, iż insygnia boskie z tej zboji usuwany być nie powinny. Proponuję zabrać je, lecz nie używać, przynajmniej do czasu, dopóki nie ustalimy w kogo były posiadaniu i dla kogo ta osoba pracowała. A teraz posłuchajcie tego:
(zaczyna czytać list głośno i wyraźnie)