W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Firekage
Pomywacz

Post autor: Firekage »

Elo.
Walsnie gram w Icewinda I...moze jednak dalo by sie utowrzyc ten temat....bo to moj 2 raz...i znowu mnie mloca....cos mi nie idzie....a BG2 przeszedlem bez problemu.....Arcanum kupilem sobie tez tak jak i Sage BG/IWD....i zastanawiam sie serio czy warto w to grac....cos mam jakies opory.(dobrze ze ktos wpadl na pomysl extra klasyki)
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Odinstalowałem Baldurs'a 2, bo w końcu mi się znudził :?.

Obecnie instaluje Morrowinda i tym razem postanawiam go ukończyć w przynajmniej 90%, a co! :D
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Witam.

Ja aktualnie gram w muonline, bardzo wciągnęła mnie ta gra, wcześniej grałem w Divine Divinity, (taką grę RPG). O muonline zapewne dużo osób słyszało, jest to gra fantastyczna RPG. Grałem kiedyś w Gothica I i II, ale jak go kilka razy przeszedłem to mi się znudziło...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Z mmorpgów faktycznie w Mu grałem i mnie wciągnęło, ale teraz powoli mi się zaczęło nudzić i gram w Bite Fighta z braku laku :D.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

Ja zacząłem dzisiaj grać w Morrowinda z nudów, gram magiem Mhrocznym Elfem i doszedłem do... sklepu w Seyda Neen :]
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

A ja zaczynam grać w Tibię z przyjaciółką :D. W dwójkę raźniej lol :D
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

WoW sie do eRPeGów zalicza? jak takto ja w WoWa gram ostatnio, w rzadko znajdowanych wolnych chwilach, ale ten 22 lvl jest ^^
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

A ja po prawie roku powróciłem do korzeni. Baldur`s Gate I & ToTSC, Torment, Gothic I, Neverwinter Nights.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Niedawno na nowo zacząłem przemierzać świat Kotor-a 2, i muszę przyznać, że gra się prawie tak przyjemnie jak za pierwszym razem.
De gustibus non est disputandum, no nie?
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ja zacząłem grać w Iron Storma (tak, wiem że to nie cRPG, ale gra jest naprawdę warta żeby ją tu wymienić)

[Czy wy "odrobinkę" nie przeginacie? Z ostatnich 3 postów (jak i w wielu innych, które pojawiły się ostatnio na tym forum) nie wynika kompletnie NIC, poza wybitną ortografią - dop. MAd Phantom]
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Price of Persia Warrior Within to gra, którą przeszedłem 2 tygodnie temu. Trzeci raz ukończyłem te gre i o dziwo znalazłem miecz, kóry z początku wydał mi się bananem. Żółte ostrze w kształcie półksiężyca, każdy mógłby się pomylić z właszcza, że poprzednią bonusową bronią jaką znalazłem był pluszowy miś.
Obecnie gram w Strongholda Krucjatę i z każdą kolejną misją gra jest coraz gorsza. Jeden na sześciu to nielada wyzwanie, ale to się z czasem nudzi.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Ostatnio sobie ściągnąłem Medal of Honor Pacific. Gra jest odjechana!!!...

Polecam.
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Czytam tak sobie i czytam ten thread, i coś mi się widzi że gry RPG na kompie po prostu zdychają. Wszyscy tłuczemy n-ty raz z rosnącym znudzeniem w Baldura, Arcanum, Fallouta i jeszcze parę tytułów, z których żaden nie ma mniej niż 4 lata! Co od tamtego czasu? Kilka rzeźni spod znaku Dungeon Siege? Gry diablowate? Pomijając oczywiście nieszczęsny WoW, który sam jeden obniżył wpływy ze sprzedaży gier nie-MMORPG w zeszłym roku o 1/4. W tym i przyszłym roku ilość beznadziejnie uzależnionych od WoW jeszcze wzrośnie, więc nie spodziewajmy się że ktoś wyda jakieś dobre cRPG - zwłaszcza że wzbogacony o setki milionów dolków Blizzard stanie się niekwestionowanym dominatorem tej sceny. Być może Morrowind i Baldur reprezentują ostatnią generację tego rodzaju gier. Więc ze znudzeniem jeszcze raz skończyć Tormenta? Osobiście znalazłem na to sposób - odwróciłem kierunek czasu, odkrywam zapomniany świat lat '90, takie super giery jak Darksun czy Ravenloft. Okazuje się że Torment nie był jedyną grą w historii z dobrym scenariuszem, a Fallout 2 z dobrymi dialogami.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Max Smirnov pisze:nie spodziewajmy się że ktoś wyda jakieś dobre cRPG
Max Smirnov pisze:Być może Morrowind i Baldur reprezentują ostatnią generację tego rodzaju gier
Ja się spodziewam że ktoś wyda dobre cRPG, ponieważ Morrowind nie jest ostatni.
Przecież już 20 marca wychodzi wielki i wspaniały TES IV: OBLIVION
(Dla słabo kojarzących: Morrowind = TES III)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Czasami fajnie jest, po graniu w same nowości, powrócić do starszych gierek, które pomimo upływu lat są wciąż wciągające.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

Ja, mimo iż gram w WoW'a, gram czasem, gdy najdzie mnie ochota, po raz n-ty w oba Baldury, Icewind Dale'e, Gothik'i, Fallout'y(oba- bo tacticsa nie trawię), Kotory, Neverwintera oraz czaje się na Morrowinda(trzebaby od kogoś porzyczyć :D ).

Przyznaję, że są ludzie "beznadziejnie uzależnieni od WoW'a", ale dla wiedzy ludzi tu obecnych(czytających), chcę zaznaczyć, że do owych nie należę, gdyż gram tylko z pewnym przyjacielem, ponieważ ta gra jest nudna, gdy gra się samemu...
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Dobra, Nyano, racja - jest jeszcze nadzieja a na imię jej Oblivion. Byle byśmy nie wymawiali za rok tej nazwy z zawodem ;)
Sam, przyznaję, może bym zagrał w WoW, tyle że dla mnie to by było z raz na tydzień, z przyjacielem, jak Zaknafein. A to zupełnie się nie opyla - zagrać cztery razy po 8-10h za kilkadziesiąt zeta??? No i grając tak mało do niczego się tam nie dojdzie. To już wolę Diablo - płacisz raz i grasz kiedy chcesz i ile chcesz.
Fallouta Tacticsa też nie trawię - wcisnęli nam przeciętną gierę sygnowaną marką giganta.
ODPOWIEDZ