Świat Pasem:Zarkanah

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

No to idziemy :P
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Fink:
Maszerowaliście do końca dnia po drodze robiac postój. Archon też jeść i spać czasem musi. Gdy dotarliście do monastyru stwierdziliście, że bez zabijania faktycznie bedzie trudno. Część murów jest objęta pożarem, z kilku innych zwisają girlandy z jelit. Brama jest zamknięta i bei słychać niczego, prócz trzaskania płonących drewnianyhc elementów budowli.

Asmondeusz:
Idąc wypalonym szlakiem odnalazłeś wypalony na ziemi symbol. Wygląda jak twój amulet. Po środku tej wypalonej polany jest stojak w kaształcie ręki. Wygląda na to, ze w wyciągniętą dłoń można cś włożyć...

Kotomi, Pavelius, Sebastianus, Notragath:
Preseusz mruknął coś w rodzaju -Jeszcze o tym pogadamy- i wszyscy powleklisci się za demonem w kierunku wioski. Wkrótce byliście na miejscu. Dawna siedziba Leśnych Elfów wyglądała trochę upiornie jednak Perseusz rozpalił niewielkie ognisko przed jedną chatą. -Grasz w tellemi?- zapytał Notragatha wyciagajac karty. -Mam wrażenie, ze nie jestes specjalnie zmęczony...- reszta zas udała się na spoczynek.
Wewnątrz chaty były cztery prycze i jedno łóżko. Były w zadziwiająco dobrym stanie.

Sebastianus:
Swoja droga zdziwił cię brak zgnilizny i grzybów na ścianach zrobionych przecież z gliny i obitych jakimiś roślinami. Wzruszyłes jednak ramionami.

Kotomi:
Nie czujesz sie w tej wiosce pewnie. W powietrzu jest coś niepokojącego. Może to pozostałości rytuałów Leśnych Elfów...

Pavelius:
Patrząc na nerwowo rozglądajacą sie Kotomi i zupełnie spokojego Sebastianusa stwierdziłeś, ze lepij spać czujnie. Jeśli ten aniołek nie jest spokojny, to znaczy, że gdzies tu czai się zło.

ktoś ma kontakt ze Smokiem?
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Seto
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: Seto »

Kłade się, odpoczywam ale nie śpię. Poleże chwile poodpoczywam i położe się spać ale puki co tylko leże i obserwuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Wyciągam amulet. Patrzę na niego przez chwilę, po czym kładę na stojaku w kształcie ręki. Oczekuję aż coś się stanie.
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Asmondeusz:
Nie musiałes długo czekać. Amulet zaczął jasnieć. Po chwili błysnął gwałtownie i zareagował z podłożem. Wstząsnęło ziemią, a nad wypalonym symbolem zaczęły zbierać się chmury. WYladowania mknęły we wszystkich kierunkach po sinych zwałach atmosferycznych. Po chwili niebo nad tobą wyglądało jak posiniaczone ciało. Piorun o wielkiej mocy uderzył w stojak i amulet, zasłoniłes oczy przed intensywnym światłem. Spalenizna zniknęła i wszystko wydawało się zostać w ułamku sekundy wchłoniete przez niewielki krążek z wybitymi czterema kwadratami.
Odsłoniłes twarz, gdy juz wszystko ucichło. Nie widziałeś już ani spalonej ziemi, ani stojaka pośrodku. Z amuletu sączył się dym. Siwy i gęsty. Gdy ostrożnie zbliżyłeś sie doń na boki buchnęła mgła. We mgle ujżałes ludzki kształt. Zaledwie zarys istoty.
-Kim jesteś?- eje głos był niski. Jego chłodny ton bgrzmiał w całym lesie.

Sebastianus:
Dobrze, ze nie spałeś. Gdzies w poblużu rozległ się jakiś łomot. Gdy wyszedłeś z chaty zauważyłeś jednak tylko Perseusza i Notragatha grających w karty. Zajżałes do chaty. Kotomi przewróciła się neispokojnie na drugi bok. Ona też słyszała, ale śpi... pavelius chya ie śpi, ale nei wygląda na to by słyszał...
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Seto
Kok
Kok

Pavielus słyszałeś to? -szepcze do niego
Obrazek
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Co?.. Ehm to nie ja...
Mówię nie bardzo wiedząc o co chodzi :roll: :wink:
Seto
Kok
Kok

Ten łomot? słyszałeś? -pytam dalej
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Asmondeusz

- Jestem... Asmondeusz... A kim Ty jesteś? Skąd przybywasz?
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Sebastianus:
Pozostawiłes Paveliusa i ruszyłes przez las aż ujżałes dziwną scenkę:
Na Srodku polany z jkakiegoś obiektu ulatnia się para, w której majaczy półprzeźroczysty kształt
Obrazek
Rozmawia z jakimś demonem...
Obrazek
jakoś tak wyszło, że narysowałem tylko połowę, sorry
Słyszysz dokładnie każde słowo.

Asmondeusz
Istota zaśmiała się i powiedziała:
-Przywowłałes mnie - władcę Enotoroth - krainy, która niegdyś rozciągała się na tych terenach kilkadziesiąt tysięcy lat temu. Byłem władcą tej krainy, a to, ze posiadasz amulet i mnie uwolniłes czynie cię Poszukiwaczem Czasu Zmian! Mam przekazać ci wskazówkę, gdzie szukać grobowca Wiedzącego, oprócz tego moge dac ci przedmiot, odpowiedzieć, w miare swych dosć szerokich kompetencji, na twoje trzy pytania, lub obdarzyc cię jakąś mocą śmierci. WYBIERAJ ostatnie słowo maiło niemal moc grzmotu.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Przewracam się na drugi bok :P
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Asmondeusz

*Poszukiwacz Czasu Zmian?* - Asmondeusz zadał sobie te pytanie, pierwszy raz w życiu czując się niepewnie. - Wybiorę te trzecie, czyli moc śmierci, władco.[i/]
krolitshek
Majtek
Majtek
Numer GG: 1170597

Post autor: krolitshek »

czy sie obudzilam wreszcie? ;] jesli nie to... co mi sie sni?

btw Zgon odp mi na PW i przeslij mi na gg opisy zdolnosci bo sie do Ciebie dobijam i nic...
they said that bunnies didn't fly... but Bunny didn't care...
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Pavelius:
Gdy przewróciłes się na drugi bok coś zakłuło cię w ramię.

Asmondeusz:
-Doskonale! Twoja podpowiedź to "Gdzie ziemia swe szpony do nieba wyciaga". Odnajdź dwa pozostałe grobowce i odlajdź pozostałe wskazówki, jeśli ta wydaje ci się niedostateczna. Pamiętaj jednakże - kluczem do Wielkiego Grobowca Władcy Pasem są słowa "trzy ciosy" i twój spryt. A oto twoja moc.. - w tym momencie nastąpiłą eksplozja i nad leżącym nad ziemi amuletem pozostała jedynie chmura pary i kula energii nieruchomo wisząca. Widziadło zniknęło.

Sebastianus:
Słyszałes wszystko, szkoda, że jestes za daleko od polany, by przechwycić tą moc.

Kotomi:
Anioły śpią snem aktywnym. Jeśli coś im się śni to byłaby to wizja z innego miejsca, ponadto Anioł sam decyduje, kiedy chce się obudzić. Chciałem poniższy text napisać dopiero jak się obudzisz, ale.... Ujżałaś Sebastinausa siedzącego w krzakach koło polany, zaś na samej polanie rozmawiały dwie postaci. JAdna to jakas zjawa, a druga to demon - nekromanta. Usłyszałas niewiele ponad "trzy ciosy" i "Szpony Ziemi". Reszta była bardzo niewyraźna.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Asmondeusz
*Trzy ciosy i twój spryt* - pomyślał przez chwilę demon. Sięgnął ręką w stronę kuli mocy, chwilę przed jej schwytaniem zatrzymał się. Po kilku sekundach ją złapał.[/i]
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Patrzę co mnie ukuło
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Pavelius:
Spod łóżka wystaje jakieś ostrze... sość spiczaste - nie wiesz co to. Gdy włożyłeś rękę pod łóżko stwierdziłeś, że jest tam jakiś złom!

Asmondeusz:
Kula poraziła cię energią, przez całą rękę przeszedł dreszcz i poczułes, że przez chwile twoimi żyłami płynie... ból. Zabrałes amulet i oparłs się o jedną z morwin (to te olbrzymie drzewa, z których w zasadzie składa się Las Nimf).

Otrzymałes nową zdolność:
Wypalanie Dusz
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Zablokowany