Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Wg mnie postapokaliptyczy świat nabierze nowego wymiaru. Z bliska zobaczymy twarze mutantów i ludzi, wszystko będzie jakieś takie fajniejsze. O ile tego nie zniszczą i nie wyjdzie z tego kicz.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Oj tak taktyka, i racjonalne myślenie to były jedne z głównych zalet budujących klimat. Ach te walki taktyczne, licze PA czy wystarczy by strzelić w przeciwnika, modlitwa by kula trafiła, To były czasy :wink:
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Teraz zamiast PA będziemy szukali osłon przed kulami z minigunów mutantów :lol:.
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

No i się zrobi z tego FPP/cRPG. Niestety, pewnie bardziej FPP. :/
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

A ja się troche poczepiam :D
FPP - First Person Perspective - gra widziana oczami bohatera... czyli tak, F3 będzie 100% FPP, tak jak Deus Ex, czy liczne prastare cRPG...
Chodziło Ci zapewne o FPS - strzelaninę z pierwszoosobową perspektywą... ;p

Mnie tam bardziej od bardzo dobrej grafiki martwi to, że nie bedzie S.P.E.C.I.A.L.a...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Może będzie funkcja (na 100% będzie), że będzie można zmienić widok na trzecią osobę (zza pleców) tak jak w Morrowindzie. Zależy co kto lubi. Perspektywa pierwszej osoby odświeży świat i stworzy go na nowo. Każda napotkana postać będzie inna (nie to co w poprzednich częściach), z bliska zobaczymy mutanty i potwory, z którymi przyjdzie nam walczyć, obejrzymy samego siebie (i prawdopodobnie stworzymy swój własny wygląd) i otaczający nas świat (fajnie tak wejść do Krypty i wszystko dokładnie obejrzyć).
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Tylko czy to nie bedzie juz zbyt wielkie wyreczanie gracza? Jedna z mocnych cech fallouta bylo to, ze pobudzal wyobraznie. Tutaj bedziemy mieli wszystko na tacy. I nie zgodze sie, ze kazda postac bedzie inaczej wygladala. W morku tez tak nie bylo.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

No ale w Morku rzadko kiedy się zdarzało by postać była taka sama. Mogła się różnić fryzurą i ubiorem. W Oblivionie ma być więcej rozmaitych twarzy, itp. Wątpię żeby postacie w Oblivionie się powtarzały, a w Falloucie 3 to już chyba będzie niemożliwe.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Tyle ze to wymagalo by stworzenia tysiecy roznych twarzy. Bo o tym mowimy. Jezeli dwu kolesi rozni sie tylko kolorem ubrania, to to nie sa rozne postaci.
Runiq
Bombardier
Bombardier

MAdPhantom pisze:Chodziło Ci zapewne o FPS - strzelaninę z pierwszoosobową perspektywą... ;p
Masz rację, machnąłem się przy pisaniu. :P

Co do wyglądu F3: Fajna może być opcja z tworzeniem wyglądu postaci, o ile będzie. Miejmy nadzieję, że Bethesda rozwiąże problem perspektywy widoku w ten sposób: Pierwszy tryb to FPP. Drugi byłby TPP (zza pleców), a trzeci znany z poprzednich części Fallouta (czyli podobnie jak w Neverwinter Nights).
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Craw pisze:Tyle ze to wymagalo by stworzenia tysiecy roznych twarzy. Bo o tym mowimy. Jezeli dwu kolesi rozni sie tylko kolorem ubrania, to to nie sa rozne postaci.
Nie muszą tworzyć całej twarzy, tylko jej elementy (oczy, usta, nos, itp.). Jeśli rozwiną bardziej tworzenie wyglądu, czyli na zasadzie dobierania elementów, możemy być pewni, że w grze nie powtórzą się dwie twarze.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Teoretyczne tak, ale po co ci to? W pierwszych falloutach (1 i 2) co druga postać wyglądała tak samo, co też tworzyło swego rodzaju klimat
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Runiq
Bombardier
Bombardier

Rozumiem, że można by wybierać kolor skóry (obie postacie w F1 i F2 były białe, co może frustrować czarnoskórych ;p), kolor włosów i fryzurę, itp. Ale żeby nos, podbródek lub usta? Widziałem takie coś w The Sims 2, ale w Falloucie by to dziwnie wyglądało... ;p
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Fajniutko, każdy by stworzył własną, oryginalną postać :D.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

mi wystarczy zmienianie koloru skory i ciuchow jak w tacticsie, co do widoku fpp, cienko to widze na moim kompie... chyba niepogram zbyt szybko w falla 3.

a jak niebedzie S.P.E.C.I.A.L-a to juz niebedzie to samo. S.P.E.C.I.A.L nalezy moim zdaniem tak samo do fallouta jak krypty, super mutki, ghule, deathclawy, itp.

fall - S.P.E.C.I.A.L = nie ten klimat gry!
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Mi tam pomysł wydania F3 na silniku Obliviona całkiem się podoba bo nie wiem czy pamiętacie ale do TES 4 tak jak do morka dodany będzie edytor a z czego łatwo można dojść do wniosku, że do Fallouta 3 też może dadzą.
A tak na marginesie to jak sądzicie, gdzie dokładnie będzie się rozgrywać akcja trzeciej części, osobiście chętnie bym zobaczył Kanadę lub Florydę z okolicznymi wyspami
De gustibus non est disputandum, no nie?
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Nieważne gdzie, ważne jak. :wink: Innymi słowy wszystko jedno gdzie się będzie odbywał byle był tak samo klimatyczny jak poprzednie części. Choć nie wyobrażam sobie Fallout'a poza stanami. Jakoś mnie się zakodowało, że Opad Radioaktywny=USA+mnóstwo bomb atomowych :D
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
ODPOWIEDZ