W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Pita »

Zabieram się za Soma Bringer i Mazes of Fate niedługo już (obie DS). I pocinal w.... Daikatane, ale na GBC - ta wersja jest naprawdę DOBRA
Har Har Har
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Fable PL.

Odciągnęło od Hitmana 4 nawet... Ta gra jest boska. Chawała CDA, że ją dali na coverze! ;D
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

To samo co sih, gra cudo.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
mone0
Mat
Mat
Numer GG: 12563782

Post autor: mone0 »

Zapodaje w Gothica 3. Strasznie dużo bugów ma :(
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
Grim
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Grim »

Tribes 2, Fallout 2, LotR:BftME II, a Fable dawno temu kupiłem, przez co nowego CD-A mi się nie opłaca kupować :evil: . A własnie. Jestem w bazie Enklawy, mam dwa G.E.C.K.i, FEV wypuszczona z rur i... w cholerę co ja mam dalej robić? Jak rozpieprzyć ten ich generator?! Błagam o pomoc.
For Honor & BIG Money!
Lord de Bill
Pomywacz
Numer GG: 3273175
Kontakt:

Post autor: Lord de Bill »

A ja mam na Fable'a za słabego kompa :( A tak się na niego nastawiłem...
Za to jak mam czas, to gram na przemian w Alien Shootera [nie spodziewałem się, że taka bezmyślna jatka może mnie tak wciągnąć ;]], Etherlords 2 i M&M IX [VI była dla mnie ideałem, a 'dziewiątka' mnie już raz odrzuciła... Ale cóż, dam jej jeszcze jedną szansę.].
Nordycka Zielona Lewica
Nivellen
Majtek
Majtek

Post autor: Nivellen »

Jak napisałem kilkanaście postów wyżej, obecnie gram w Fable. Ponieważ już ochłonąłem po przygodzie z Diablo II to moje drugie spojrzenie na Fable jest dużo bardziej przychylne ;) Ta gra nie jest taka cukierkowa jak wydaje się na początku i jest nawet w jakimś tam stopniu mhroczna... Nadal twierdzę jednak, że jest to raczej RPG dla dzieci niż w pełni rasowy eRPeG dla wytrawnych graczy 8)
Podsumowując jest to całkiem przyjemna gierka przywodząca na myśl takie tytuły jak Oblivion i Morrowind (wygląd niektórych lokacji), Gothic (rozwój postaci) oraz Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru), ale w sumie jest to gra na raz gdyż jest strasznie liniowa :?

A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"... Dam takie porównanie: Walka w Fable to jak dla mnie walka w Diablo 2 postacią na 99 lvl w I akcie na najniższym poziomie trudności....
Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

Też pykam w Fable. Rzeczywiście jest może liniowa ale za to w miarę ciekawa. A i w Wiedźmina gram, też świetna i klimatyczna gierka. Zwłaszcza po przeczytaniu książki ;P Gothic 3 już mi się trochę przejadł więc pewnie znów wrócę do G1 i G2. No cóż, pozostaje na Risena czekać, bo Arcania to już nie będzie ten sam klimat...
Va faill, dhoine...
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru)
Człowiek cały czas się czegoś uczy. (przeszedłem KOTORa, a nie wiedziałem że jest coś takiego :o )
A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"...
Eh... cały czas czekam na mój kochany komputer (piszę z innego), aby zagrać w tę grę i dowiaduję się takich rzeczy :/ Gdyby w Mass Efect przy pierwszym przejściu gry był możliwy wyższy stopień trudności miałby u mnie zamiast 8, 8+... albo i 9-.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Nivellen
Majtek
Majtek

Azrael pisze:
Nivellen pisze:Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru)
Człowiek cały czas się czegoś uczy. (przeszedłem KOTORa, a nie wiedziałem że jest coś takiego :o )
Tak, jest coś takiego. Co prawda jest to lepiej dopracowane w drugiej części, ale w jedynce już to jest. Zmiany w wyglądzie nie są wielkie, chodzi raczej o rysy twarzy. Twarz może mieć miły i przyjazny wygląd lub może być wykrzywiona w "strasznym" grymasie.
Nawiasem mówiąc milo jest mi, że mogłem nauczyć Cię czegoś nowego :->
Azrael pisze:
Nivellen pisze:A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"...
Eh... cały czas czekam na mój kochany komputer (piszę z innego), aby zagrać w tą grę i dowiaduję się takich rzeczy :/ Gdyby w Mass Efect przy pierwszym przejściu gry był możliwy wyższy stopień trudności miałby u mnie zamiast 8, 8+... albo i 9-.
Gdyby w Fable były poziomy trudności to grał bym na najwyższym, ale niestety czegoś takiego w tej grze nie ma przez co jest dziecinnie prosta (przynajmniej jeśli gra się wojownikiem :mrgreen: )...
Oto widzę ojca swego.
Perun
Szczur Lądowy
Numer GG: 5862179

Post autor: Perun »

Ja ostatnio zacząłem grać w Warlords Battlecry II - RTS z elementami RPG. Do wyboru mamy 10 ras i kilka klas dla naszego bohatera. Ja gram człowiekiem-barbarzyńcą. Gra się całkiem przyjemnie, ale chwilami walki o podbicie kolejnych terenów na mapie jest schematyczna i prosta. Po podbiciu kilku krain gra niestety zaczyna się nudzić. Ale jak mam czasem chęć pograć z godzinkę, to odpalam tę grę.
Niedługo chyba zdobędę Pool of Radiance, więc przyjdzie mi w końcu zagrać w "nowego" cRPG bo te co mam przechodziłem już kilkukrotnie.
Bądź wytrwały - będąc wytrwałym wzrastaj w siłę
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Już za parę godzin będe ogrywał najnowszą grę Bioware - Sonic RPG :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: BUHAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Har Har Har
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

A ja pograłem dzisiaj w Wiedźmina, przeszedłem prolog i dwa pierwsze akty. Gra wieje nudą, a system walki to jakaś porażka.
Meniyaki tsukete shinugaii!
Nivellen
Majtek
Majtek

t0m3ek pisze:A ja pograłem dzisiaj w Wiedźmina, przeszedłem prolog i dwa pierwsze akty. Gra wieje nudą, a system walki to jakaś porażka.
Ten tekst brzmi tak jak byś stracił chęć do życia i w wyrafinowany sposób chciałbyś zginąć poprzez rozszarpanie Twego ciała przez rzesze fanów tej gry :? ;)
No cóż ja ze swojej strony powiem, że o gustach się nie dyskutuje. Każdy ma swoje zdanie i nikomu nic do tego :)

Ja ponownie zainstalowałem Morrowind wraz z dodatkami i moją starą postacią, która pokonała już Dagoth Ura (a teraz gości chwilowo w Twierdzy Smutku przed podróżą na Solstheim ;) ) i muszę wam powiedzieć, że mimo iż ta gra ma już 6 lat to nadal potrafi zauroczyć :D Ahh to niebo nad Vvanderfell :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oto widzę ojca swego.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Nivellen ale taka jest akurat prawda, nie rozumiem tego fanatyzmu w przypadku gry na mocne 6.5 albo maksymalnie słabe 7 w skali dziesięciopunktowej. Wiedźmin nie wyróżnia się niczym szczególnym, poza tym że został zrobiony przez Polaków.
Meniyaki tsukete shinugaii!
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Gra jest dobra, ale nie cudowna. No i ma okropne wymagania sprzętowe :? Wg mnie porażka.

Poza tym... Pousuwałem wszystkie gry. Zostały dwie, czyli:
-Breaquest - taki arcanoid, do pogrania 5min dziennie.
-Europa Universalis 3 - nie trzeba przestawiać, gra na dłuższe okresy wolnego, których niestety w dużej mierze brak.
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Nivellen
Majtek
Majtek

t0m3ek pisze:Nivellen ale taka jest akurat prawda, nie rozumiem tego fanatyzmu w przypadku gry na mocne 6.5 albo maksymalnie słabe 7 w skali dziesięciopunktowej. Wiedźmin nie wyróżnia się niczym szczególnym, poza tym że został zrobiony przez Polaków.
W sumie trzeba sobie jasno powiedzieć iż ten fanatyzm został w dużej mierze spłodzony przez CD-P i "żyje" on tylko dzięki temu, że firma nadal robi szum wokół Wieśka i wciąż podtrzymuje jego "kult PeCetowego Geralta". Tak prawdę mówiąc to nie spotkałem jeszcze człowieka, który sikał by po nogach z wrażenia na widok "The Witcher", wyjątkiem są tu ludzie pracujący dla CD-P. :roll: Więc jeśli już ktoś Cię zabije za Twoje słowa to będą to pracownicy firmy ;)
Osobiście Wiedźminowi wystawiam ocenę co najmniej 8 na 10 (jak w większości recenzji na świecie). Grafika jest całkiem fajna, walka osobiście mi się podoba (bo w sumie lubię gry gdzie jedno kliknięcie wystarczy by się bić niż te gry gdzie walka to zręcznościowe wyzwanie patrz Gothic), a i fabuła z tymi wyborami (wiem, że to wszystko jest liniowe ale mi się podoba :mrgreen: ) bardzo mi się podoba.
Jak dla mnie Wiedźmin to bardzo dobra gra, która spokojnie może rywalizować z serią Gothic, Neverwinter Nights i pozostałą czołówką cRPG. Cóż jeśli uważasz inaczej to jest to Twoje zdanie do którego masz absolutne prawo i śmierć wszystkim, którzy za Twoje zdanie będą Cię szykanować ;)
Sihamaah pisze:No i ma okropne wymagania sprzętowe :?

Wymagania aby grać beztrosko w Wiedźmina są rzeczywiście duże, ale przy odpowiedniej konfiguracji i na słabszych kompach da się grać spokojnie bez pokazu slajdów na ekranie... Wiem coś o tym bo grałem w "Wiedźmina" na tym sprzęcie: ATI Radeon X1300; AMD Athlon XP 1800+; 768 MB RAM
Oto widzę ojca swego.
ODPOWIEDZ