W co teraz gracie?

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?
Zabieram się za Soma Bringer i Mazes of Fate niedługo już (obie DS). I pocinal w.... Daikatane, ale na GBC - ta wersja jest naprawdę DOBRA
Har Har Har

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Fable PL.
Odciągnęło od Hitmana 4 nawet... Ta gra jest boska. Chawała CDA, że ją dali na coverze! ;D
Odciągnęło od Hitmana 4 nawet... Ta gra jest boska. Chawała CDA, że ją dali na coverze! ;D

-
- Majtek
- Numer GG: 323029
To samo co sih, gra cudo.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.
<--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)

(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)

-
- Mat
- Numer GG: 12563782
Zapodaje w Gothica 3. Strasznie dużo bugów ma 

"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Tribes 2, Fallout 2, LotR:BftME II, a Fable dawno temu kupiłem, przez co nowego CD-A mi się nie opłaca kupować
. A własnie. Jestem w bazie Enklawy, mam dwa G.E.C.K.i, FEV wypuszczona z rur i... w cholerę co ja mam dalej robić? Jak rozpieprzyć ten ich generator?! Błagam o pomoc.

For Honor & BIG Money!

-
- Pomywacz
- Numer GG: 3273175
- Kontakt:
A ja mam na Fable'a za słabego kompa
A tak się na niego nastawiłem...
Za to jak mam czas, to gram na przemian w Alien Shootera [nie spodziewałem się, że taka bezmyślna jatka może mnie tak wciągnąć ;]], Etherlords 2 i M&M IX [VI była dla mnie ideałem, a 'dziewiątka' mnie już raz odrzuciła... Ale cóż, dam jej jeszcze jedną szansę.].

Za to jak mam czas, to gram na przemian w Alien Shootera [nie spodziewałem się, że taka bezmyślna jatka może mnie tak wciągnąć ;]], Etherlords 2 i M&M IX [VI była dla mnie ideałem, a 'dziewiątka' mnie już raz odrzuciła... Ale cóż, dam jej jeszcze jedną szansę.].
Nordycka Zielona Lewica

-
- Majtek
Jak napisałem kilkanaście postów wyżej, obecnie gram w Fable. Ponieważ już ochłonąłem po przygodzie z Diablo II to moje drugie spojrzenie na Fable jest dużo bardziej przychylne
Ta gra nie jest taka cukierkowa jak wydaje się na początku i jest nawet w jakimś tam stopniu mhroczna... Nadal twierdzę jednak, że jest to raczej RPG dla dzieci niż w pełni rasowy eRPeG dla wytrawnych graczy
Podsumowując jest to całkiem przyjemna gierka przywodząca na myśl takie tytuły jak Oblivion i Morrowind (wygląd niektórych lokacji), Gothic (rozwój postaci) oraz Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru), ale w sumie jest to gra na raz gdyż jest strasznie liniowa
A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"... Dam takie porównanie: Walka w Fable to jak dla mnie walka w Diablo 2 postacią na 99 lvl w I akcie na najniższym poziomie trudności....

Podsumowując jest to całkiem przyjemna gierka przywodząca na myśl takie tytuły jak Oblivion i Morrowind (wygląd niektórych lokacji), Gothic (rozwój postaci) oraz Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru), ale w sumie jest to gra na raz gdyż jest strasznie liniowa

A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"... Dam takie porównanie: Walka w Fable to jak dla mnie walka w Diablo 2 postacią na 99 lvl w I akcie na najniższym poziomie trudności....
Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.

-
- Majtek
- Numer GG: 11926008
Też pykam w Fable. Rzeczywiście jest może liniowa ale za to w miarę ciekawa. A i w Wiedźmina gram, też świetna i klimatyczna gierka. Zwłaszcza po przeczytaniu książki ;P Gothic 3 już mi się trochę przejadł więc pewnie znów wrócę do G1 i G2. No cóż, pozostaje na Risena czekać, bo Arcania to już nie będzie ten sam klimat...
Va faill, dhoine...

-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Człowiek cały czas się czegoś uczy. (przeszedłem KOTORa, a nie wiedziałem że jest coś takiegoKnights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru)

Eh... cały czas czekam na mój kochany komputer (piszę z innego), aby zagrać w tę grę i dowiaduję się takich rzeczy :/ Gdyby w Mass Efect przy pierwszym przejściu gry był możliwy wyższy stopień trudności miałby u mnie zamiast 8, 8+... albo i 9-.A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"...
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Majtek
Tak, jest coś takiego. Co prawda jest to lepiej dopracowane w drugiej części, ale w jedynce już to jest. Zmiany w wyglądzie nie są wielkie, chodzi raczej o rysy twarzy. Twarz może mieć miły i przyjazny wygląd lub może być wykrzywiona w "strasznym" grymasie.Azrael pisze:Człowiek cały czas się czegoś uczy. (przeszedłem KOTORa, a nie wiedziałem że jest coś takiegoNivellen pisze:Knights of the Old Republic (wygląd naszego bohatera w zależności od jego charakteru))
Nawiasem mówiąc milo jest mi, że mogłem nauczyć Cię czegoś nowego :->
Gdyby w Fable były poziomy trudności to grał bym na najwyższym, ale niestety czegoś takiego w tej grze nie ma przez co jest dziecinnie prosta (przynajmniej jeśli gra się wojownikiemAzrael pisze:Eh... cały czas czekam na mój kochany komputer (piszę z innego), aby zagrać w tą grę i dowiaduję się takich rzeczy :/ Gdyby w Mass Efect przy pierwszym przejściu gry był możliwy wyższy stopień trudności miałby u mnie zamiast 8, 8+... albo i 9-.Nivellen pisze:A czy wspominałem już, że jest to gra bardzo prosta? Jeszcze ani razu nie byłem w tej grze "przyparty do muru"...

Oto widzę ojca swego.

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 5862179
Ja ostatnio zacząłem grać w Warlords Battlecry II - RTS z elementami RPG. Do wyboru mamy 10 ras i kilka klas dla naszego bohatera. Ja gram człowiekiem-barbarzyńcą. Gra się całkiem przyjemnie, ale chwilami walki o podbicie kolejnych terenów na mapie jest schematyczna i prosta. Po podbiciu kilku krain gra niestety zaczyna się nudzić. Ale jak mam czasem chęć pograć z godzinkę, to odpalam tę grę.
Niedługo chyba zdobędę Pool of Radiance, więc przyjdzie mi w końcu zagrać w "nowego" cRPG bo te co mam przechodziłem już kilkukrotnie.
Niedługo chyba zdobędę Pool of Radiance, więc przyjdzie mi w końcu zagrać w "nowego" cRPG bo te co mam przechodziłem już kilkukrotnie.
Bądź wytrwały - będąc wytrwałym wzrastaj w siłę

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Już za parę godzin będe ogrywał najnowszą grę Bioware - Sonic RPG
BUHAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har Har Har

-
- Mat
- Kontakt:
A ja pograłem dzisiaj w Wiedźmina, przeszedłem prolog i dwa pierwsze akty. Gra wieje nudą, a system walki to jakaś porażka.
Meniyaki tsukete shinugaii!

-
- Majtek
Ten tekst brzmi tak jak byś stracił chęć do życia i w wyrafinowany sposób chciałbyś zginąć poprzez rozszarpanie Twego ciała przez rzesze fanów tej gryt0m3ek pisze:A ja pograłem dzisiaj w Wiedźmina, przeszedłem prolog i dwa pierwsze akty. Gra wieje nudą, a system walki to jakaś porażka.

No cóż ja ze swojej strony powiem, że o gustach się nie dyskutuje. Każdy ma swoje zdanie i nikomu nic do tego

Ja ponownie zainstalowałem Morrowind wraz z dodatkami i moją starą postacią, która pokonała już Dagoth Ura (a teraz gości chwilowo w Twierdzy Smutku przed podróżą na Solstheim

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oto widzę ojca swego.

-
- Mat
- Kontakt:
Nivellen ale taka jest akurat prawda, nie rozumiem tego fanatyzmu w przypadku gry na mocne 6.5 albo maksymalnie słabe 7 w skali dziesięciopunktowej. Wiedźmin nie wyróżnia się niczym szczególnym, poza tym że został zrobiony przez Polaków.
Meniyaki tsukete shinugaii!

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Gra jest dobra, ale nie cudowna. No i ma okropne wymagania sprzętowe
Wg mnie porażka.
Poza tym... Pousuwałem wszystkie gry. Zostały dwie, czyli:
-Breaquest - taki arcanoid, do pogrania 5min dziennie.
-Europa Universalis 3 - nie trzeba przestawiać, gra na dłuższe okresy wolnego, których niestety w dużej mierze brak.

Poza tym... Pousuwałem wszystkie gry. Zostały dwie, czyli:
-Breaquest - taki arcanoid, do pogrania 5min dziennie.
-Europa Universalis 3 - nie trzeba przestawiać, gra na dłuższe okresy wolnego, których niestety w dużej mierze brak.

-
- Majtek
W sumie trzeba sobie jasno powiedzieć iż ten fanatyzm został w dużej mierze spłodzony przez CD-P i "żyje" on tylko dzięki temu, że firma nadal robi szum wokół Wieśka i wciąż podtrzymuje jego "kult PeCetowego Geralta". Tak prawdę mówiąc to nie spotkałem jeszcze człowieka, który sikał by po nogach z wrażenia na widok "The Witcher", wyjątkiem są tu ludzie pracujący dla CD-P.t0m3ek pisze:Nivellen ale taka jest akurat prawda, nie rozumiem tego fanatyzmu w przypadku gry na mocne 6.5 albo maksymalnie słabe 7 w skali dziesięciopunktowej. Wiedźmin nie wyróżnia się niczym szczególnym, poza tym że został zrobiony przez Polaków.

Osobiście Wiedźminowi wystawiam ocenę co najmniej 8 na 10 (jak w większości recenzji na świecie). Grafika jest całkiem fajna, walka osobiście mi się podoba (bo w sumie lubię gry gdzie jedno kliknięcie wystarczy by się bić niż te gry gdzie walka to zręcznościowe wyzwanie patrz Gothic), a i fabuła z tymi wyborami (wiem, że to wszystko jest liniowe ale mi się podoba

Jak dla mnie Wiedźmin to bardzo dobra gra, która spokojnie może rywalizować z serią Gothic, Neverwinter Nights i pozostałą czołówką cRPG. Cóż jeśli uważasz inaczej to jest to Twoje zdanie do którego masz absolutne prawo i śmierć wszystkim, którzy za Twoje zdanie będą Cię szykanować

Sihamaah pisze:No i ma okropne wymagania sprzętowe
Wymagania aby grać beztrosko w Wiedźmina są rzeczywiście duże, ale przy odpowiedniej konfiguracji i na słabszych kompach da się grać spokojnie bez pokazu slajdów na ekranie... Wiem coś o tym bo grałem w "Wiedźmina" na tym sprzęcie: ATI Radeon X1300; AMD Athlon XP 1800+; 768 MB RAM
Oto widzę ojca swego.