Wybieramy RPG wszech czasów

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Grałem w D&D oraz Warhammera druga edycja i muszę przyznać, że WRFP jest najbardziej przekonującym jak dla mnie środowiskiem do gry w RPG... Ach te mroczne klimaty, intrygi i złożonść światów - po prostu miód! A takie D&D no cóż.. dobre dla mało wymagjacych graczy (tzn. o wiele mniej wymagających mrocznego klimatu). 

Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...

-
- Szczur Lądowy
Trudny wybór. Głosowałe na W:GW. Moim zdaniem najlepszy technicznie rpg jaki widziałem. Podręcznik sensowny, konkretna treść. Universum ciekawe, system łatwy do wprowadzania własnych elementów. WFRP to system który uznaje na drugim miejscu. Mroczny klimat i universum to jego poważne atuty. Na trzecim miejscu Strefa Śmierci. Mało kto go pamięta. Było tego trochę w MiM-ie, ale się skonczyło. Był pierwsza klasa! Postapokaliptyczny, w przyszłości, osadzony w realiach prozy Kołodziejczaka (z reszta T. Kołodziejczak jego autorem), cud , miód malina! Na czwartym wskazałbym CP2020.

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Hmm... Widzę że wystarczy jeden post na forum wiedźmina, zeby rozpętać burzę... I to już nie pierwszy raz (podobnie było na forum Portalu 
Cóż - Nie Wasza wina Wiedźminomaniacy ze nie znacie Kryształów Czasu i nie wiecie który system jest naprawdę najlepszy
Co do In Nominae, to nie jest on uwzględniony w głosowaniu, gdyż tutaj głsujemy TYLKO na systemy wydane po polsku - wszystkich ze wszystkich chyba nikt nie jest w stanie ogarnąć - a co do uzupełniania listy o nowości, to... pomyśłimy...

Cóż - Nie Wasza wina Wiedźminomaniacy ze nie znacie Kryształów Czasu i nie wiecie który system jest naprawdę najlepszy

Co do In Nominae, to nie jest on uwzględniony w głosowaniu, gdyż tutaj głsujemy TYLKO na systemy wydane po polsku - wszystkich ze wszystkich chyba nikt nie jest w stanie ogarnąć - a co do uzupełniania listy o nowości, to... pomyśłimy...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Pomywacz
- Kontakt:

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Jeżeli głosowałyby osoby któe naprawdę miały do czynienia z KC to szczerze wątpię... Aczkolwiek ilość miów jakie narosły wokół KC potrafi mnie czasem zadziwić...Gieferg pisze:no z tego co akurat na jego temat wiem to miałby szanse wygrać w plebiscycie na najgorszy erpeg
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Marynarz
BearClaw pisze:A takie D&D no cóż.. dobre dla mało wymagjacych graczy (tzn. o wiele mniej wymagających mrocznego klimatu).

-
- Marynarz
- Numer GG: 20804960
- Kontakt:

NIe był - zapewniam - choc takie plany były (oczywiście to zapewnienie nie dotyczy wszelkich domowych przekłądów i wydawnictw włąsnym sumptem ;])
In Nomine oczywiście wyszło w naszym ojczystym języku, jeden z ciekawszych RPGów w jakie miałem okazję zagrać (te sesje na 2ch mistrzów gry). Podręcznik miał sporo błędów, wydanie było niechlujne, szczególnie klejenie było kiepskie, rozleciał się po miesiącu użytkowania.

-
- Marynarz
- Numer GG: 20804960
- Kontakt:

-
- Pomywacz
tu nie chodzi o mity. wystarczyło że zobaczylem w jaki sposób wygląda rozpiska pierwszego lepszego bohatera w scenariuszach zamieszczanych w MiMie żeby wiedziec że nie chcę miec nic do czynienia z tą mechaniką (po co opisywać cechy w liczbach 3-cyfrowych??? skoro skala 1-5, czy 1-10 jest zupełnie wystarczająca?)[/code]Bazyl pisze:Jeżeli głosowałyby osoby któe naprawdę miały do czynienia z KC to szczerze wątpię... Aczkolwiek ilość miów jakie narosły wokół KC potrafi mnie czasem zadziwić...

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:

-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Może KC autorzy za cel postawili sobie zrobienie z tego systemu pełnego liczb, kalkulator gratis przy zakupie podręcznikaGieferg pisze:(po co opisywać cechy w liczbach 3-cyfrowych??? skoro skala 1-5, czy 1-10 jest zupełnie wystarczająca?)

Zresztą muszą istnieć takie gorsze systemy jak KC żeby W:GW mogło nad nimi górować

life is brutal and full of zasadzkas...and sometimes kopas w dupas, a za każdym kornerem czai się danger
(^_^)-|---- ,,,(';...;'),,,
(^_^)-|---- ,,,(';...;'),,,