W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Tevery Best »

Swoją drogą, strasznie żałuję, że Naughty Dog straciło licencję na Crasha... To była jedna z moich ulubionych gier na PSX. A teraz to tak paskudnie zeszmacili... Zamiast tego Naughty musi robić jakieś Jaki. Jaki? Jaki to są, kruca, w Tybecie!
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Też tak myślałem póki nie zagrałem w Jaka. I powiem, że nie wyobrażam sobie jak ND miałoby zrobic Crasha, który by dorównywał Jakowi. Nie dałoby się, musieli by o 100% zmienic koncepcje gry. Jak wymiata po maxie, uwierz. A nie długo nowy Crash, ale szczerze już straciłem zainteresowanie kto ma tę licencję.

PS: może topic o gatunku?

PS2: ND nie straciło licencji na Crasha, tylko ją sprzedało.
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

A teraz to tak paskudnie zeszmacili...
o fak xD dobrze by było gdyby każdy się tak szmacił dopracowując engine, koncepcję i otoczkę gry do granic możliwości, nie skupiając się na łatkach, mission packach i dodatkach :)
Zamiast tego Naughty musi robić jakieś Jaki. Jaki? Jaki to są, kruca, w Tybecie!
gdybyś Ty jeszcze wiedział o czym piszesz... Typowe podejście dzieciaka co z ojcem idzie do media markt i kupuje wszystko co mu się wydaje znajome, harry potter, james bond i Fifa, gdy zaledwie półkę obok stoi Pro Evolution Soccer. Nazwa, marka, reklama, to nie decyduje o niczym.

Crash był świetny owszem, ale pod szyldem naughty dog, i uświdomię Cię: to nie jest tak że team odchodzi a marka trzyma poziom, a oni się partaczą, tylko na odwrót. I niesamowicie utalentowani ludzie z ND zrobili kolejną grę na najwyższym poziomie, podczas gdy Crash upadł w rekach innych developerów.

nie ważne coby robili ND wolę to od Crasha robionego przez kogoś innego.
Obrazek
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Ale dyć ja właśnie o tym piszę! Nie idzie mi o to, że się zeszmacili czy coś. Po prostu odkąd rzucili Crasha, bez przerwy chodzę w żałobie. Za paznokciami, ale co tam :wink: . Po prostu mam uraz do Jaka z tego prostego powodu, że zastąpił taką wypaśną serię. A co do szmacenia: miałem na myśli to, co robi z Crashem Eurocom (bo to oni chyba teraz wydają te serię, choć mogę się mylić).
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Dimps/Radical Entertainment obecnie posiada Crasha. Eurocom go odsprzedał ;0

Ech ale mówie Ci TB Jak nie jest tylko godnym następcą Crasha. Jak go wciąga na śniadanie. Bez popity.
Har Har Har
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

A ja zainstalowałem Dungeon Keepera (jeden, żeby nie było wątpliwości) i powiadam Wam - ta gra jest jak Fallout - nie starzeje się. Grafika średnia, fakt, ale grywalność wciąż ta sama, fenomenalnie wysoka.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
White DeVile
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: White DeVile »

BAZYL pisze:A ja zainstalowałem Dungeon Keepera (jeden, żeby nie było wątpliwości) i powiadam Wam - ta gra jest jak Fallout - nie starzeje się. Grafika średnia, fakt, ale grywalność wciąż ta sama, fenomenalnie wysoka.
Całkowicie popieram, nie ma to jak własne lochy. BTW z tego co pamiętam dodatek należał do tych przesadnie trudnych i nie mogliśmy z qmplami w podstawówce przebrnąć :)
Może spróbuję teraz XD
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Mała zmiana planów z Baldurem II - kumpel już komuś go pożyczył ale za to po lekkim szantażu zapodał(nawijke źipksładową co niejedno pokolenie pokona ;) ) KOTOR'a 2 No i sie zacznie znowu wiadomo co - waarzyyyfffooo
Obrazek
Obrazek
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Prince of Persia SoT. Na początku stwierdziłem, że ten księciunio to jakiś pieprzony prawiczek :P Ale mimo wszystko fajnie się nim gra. Może jak skończę dwie pierwsze części trylogii to zdecyduję się na Dwa Trony? Może.

Swoją drogą - bardzo podobna ta gra do Legacy Of Kain - Defiance. Ale tam było więcej walki, a tu mamy więcej platform. Obie te gry uwielbiam... :)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
White DeVile
Pomywacz

Post autor: White DeVile »

Nie grałeś jeszcze w ogóle w Warrior Within, ani w TT ? Żałuj, a jeżeli podoba Ci się PoP:SoD to wręcz MUSISZ sprawdzić kolejne części.
I zgadzam się z tym że w jedynce prince wygląda troszkę ekhu "faglike", ale w kolejnych częściach jest poprawa na lepsze, robi się "rycki i skicowaty" :lol:

Co do porównania do Defiance, w ogóle niepodobne, to tak jakbyś mówił że Severance:BoD jest podobne do np Tenchu :?
No i w PoP:WW walki jest całkiem sporo, w PoP:TT też troszkę.
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Dokładnie dokładnie musisz zobaczyć co zrobiło z tego aroganckigo dzieciaka/cwaniaka 7 lat uciekania przed Dahaką ;)
No a w PoPTT trzeba usłyszeć przekomarzania sie "dobrego" księcia i jego piaskowej wersji oraz z księżniczką Indii (kurcze zapomniałem jak sie nazywała...coś chyba na F...?)
No a jak walki mało to jest trochę w TT miejsc "bezustannegorespawnowaniasiemobów"
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Prince of Persia? Gra, w której nie sposób przejść tutoriala. :P
Bartold
Pomywacz
Numer GG: 7270128

Post autor: Bartold »

Zacząłem wczoraj od nowa PoP:WW. Doszedłem do ustawień pada :D . Tak to nieśmiertelny NASCAR 2003, GTR2 i MotoGP 3. Jak mam doła, leci do czytnika Rayman4, do wzruszeń szukam pudełka z Tormentem... Amen.
FSM!
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

http://www.playredstone.com

Red Stone... podobne do diablo, ciekawy system klas i skilli :] bardzo dużo questów(np pomazać kobolody markerami :D) mainquest wypas :D
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Muahaha, Baldur... Jedyne, czego mi brakuje w tej grze, to fakt, iż nie mogę napisać właśnej biografii, ale w końcu po coś to jest, nie? ;) Na razie moja gra polega raczej na bieganiu i odkrywaniu mapy, ale ja zawsze od tego zaczynam, więc nie ma się co dziwić ^^
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Gram obecnie, w Okami na PlayStation 2, grę przepełnioną własnym, fenomelnalnym stylem, ogromem smaczków, patentów, długą, śliczną. Pozycja niejako obowiązkowa, domalowanie magicznym pędzlem, uschłym drzewom liści i widok jak wtracają do życia niszczy *___*

Do tego Ratchet & Clank 3, również na PlayStation 2. Piękna fuzja Platformera 3d ze strzelaniną tpp, i elementami rpg! intensywna rzecz, niektóre potyczki wyciskają z cżłowieka ostatnie soki.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Obecnie nadal w Jak X Na Playstation 2 - naprawdę racer moich marzeń. Niesamowita sprawa, industrialny klimat, moc. Niedawno skończyłem Jak 2 czyli poprzednika na PS2, i zapewne niedługo do niego wrócę - genialna gra, zresztą recenzja Arasa któa będzie w tawernie pokazuje moc tej gry. Czekam też aż kumpel odda mi Shin Megami Tensei 3 - moim zdaniem najlepszego RPGa na Playstation 2 i obowiązek dla fanów gatunku. IV to obecnie RPG na którego czekam najbardziej.
Har Har Har
ODPOWIEDZ