Takie gierki są starsze od większości forumowiczówPita pisze:starszawy to jest Shadowgate Classic i jezeli jestes w stanie przełknac gry z przed ponad dwoch dekad to polecam z całego serca.
W co teraz gracie?

-
Ravandil
- Tawerniany Leśny Duch

- Numer GG: 1034954
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904
Tak
Another world ukończyłem 2 razy - raz starsza a raz odświerzona wersję. Młodsi tego nie znaja, ale po prostu prawie sie popłakałem, kiedy sobie gierke przypomniałem. Tego nie da sie kupic za żadne pieniadze
Another world ukończyłem 2 razy - raz starsza a raz odświerzona wersję. Młodsi tego nie znaja, ale po prostu prawie sie popłakałem, kiedy sobie gierke przypomniałem. Tego nie da sie kupic za żadne pieniadze
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
Ravandil
- Tawerniany Leśny Duch

Tak samo jak mojej radości z Neverhooda ;] Przypomniałem sobie tą gierkę po dłuuugim czasie, z czego znałem ją głównie ze słyszenia i platformówki z Klaymanem na PSX i ubawiłem się świetnieAlucard pisze:Tak

-
Pita
- Tawerniany Berserk

- Numer GG: 9350651
skonczylem Shin Megami Tensei 3 - NIESAMOWITA gra. Ostatnia walka zajela mi "tylko" 2,5 godziny xD
Jak tylko odspane wezme sie za poziom hard i zodbywanie innych zakonczen.
przymierzam sie do ktoregos ze starszych Dragon Questów np. do jedynki z 87, ale znow mnie odstarasza extremalna kolorystyka tej gry. Obecnie wiec chyba bede popylał w Tactics Ogre i Vagrant Story
a jak znajde wolna kase w Gladiusa na PS 2 
EDIT: zagalopowalem sie bo Shadowgate ma 2 dekday - nie ponad 2 dekady, lecz "tylko" dwie xD
Jak tylko odspane wezme sie za poziom hard i zodbywanie innych zakonczen.
przymierzam sie do ktoregos ze starszych Dragon Questów np. do jedynki z 87, ale znow mnie odstarasza extremalna kolorystyka tej gry. Obecnie wiec chyba bede popylał w Tactics Ogre i Vagrant Story
EDIT: zagalopowalem sie bo Shadowgate ma 2 dekday - nie ponad 2 dekady, lecz "tylko" dwie xD
Har Har Har

-
początkującyRPGowiec
- Pomywacz
- Numer GG: 0
a ja gram w KotOR (więcej informacji szukajcie w temacie KotOR)
Atra gulia un ilian tauthr ono un atra ono waise skólir fra' rauthr - Niechaj dobry los i szczęście stale ci sprzyjają i bądz ochroną od złego
Eragon - książka Najstarszy i Eragon (ekranizacja deznadzejna)
Eragon - książka Najstarszy i Eragon (ekranizacja deznadzejna)

-
Tevery Best
- Tawerniak

- Numer GG: 10455731
A ja też wydębiłem KotORa... O ludzie, żadna gra od dłuższego czasu mnie tak nie wessała. Wczoraj grałem do 3.20 nad ranem... dawno nie zarwałem całej nocki dla żadnej giery, więc to chyba starczy za rekomendację? Wciąąąąągaaaa...

- Solarius Scorch
- Bosman

Deserowo gram sobie w Kult: Królestwa Heretyków. Nie jest to może Dostojewski gier komputerowych, ale przynajmniej ma świetną postać i znakomite, zabawne dialogi. Walka też daje radość.

-
kajtek Raulin
- Kok

Ja pogrywam w:
-Diablo II+LOD(wiem,wiem że to nie jest cRPG ale z elementami RPG)
-Sacred(jw)
-Morrowind
-Gothic 3
-Diablo II+LOD(wiem,wiem że to nie jest cRPG ale z elementami RPG)
-Sacred(jw)
-Morrowind
-Gothic 3

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
Ostatnio siedzę nad NWN i dodatkami
Przechodzę trzeci raz podstawkę i pierwszy raz dodatki i modki i w ogóle. A tak poza tym, w przerwach poprawiam zręczność na Prince of Persia: The Sands of Time i PoP: Warrior Within 

- Solarius Scorch
- Bosman

Oezu. MasochistkaWinterWolf pisze:Ostatnio siedzę nad NWN i dodatkami(...) A tak poza tym, w przerwach poprawiam zręczność na Prince of Persia: The Sands of Time i PoP: Warrior Within
A ja dodam, że na mojej półce czeka na swój moment seria Deus Ex. Nie jest to może RPG czystej wody, ale o ile wiem, gra ta ma więcej fabuły niż niejeden erpeg... Rozwój postaci też jest.

-
Alucard
- Bosman

Deus ex... cos słyszałem. Podobno całkiem całkiem.
Ja po raz kolejny próbuję przejść spellforce-zakon świtu. Nie, żeby dotychczas gra była za trudna (chociaz poziom trudności ma dosć... podkręcony) ale po prostu nie mam siły i czasu. Gra długa i zasysa (nie Falka... nie ssie
)
Ja po raz kolejny próbuję przejść spellforce-zakon świtu. Nie, żeby dotychczas gra była za trudna (chociaz poziom trudności ma dosć... podkręcony) ale po prostu nie mam siły i czasu. Gra długa i zasysa (nie Falka... nie ssie

-
Szelmon
- Buńczuczny Tawerniak

- Kontakt:
Gra ktora z cala stanowczoscia mozna okreslic mianem kultowej. Majstersztyk, arcydzielo, legenda.Alucard pisze:Deus ex... cos słyszałem. Podobno całkiem całkiem.
Wstyd nie znac
Ja bym jednak powiedzial, ze jest to cRPG "czystej wody". Jesli nie jest, to nic nie jest.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.

-
Alucard
- Bosman

Toteż wstydzę się... Ale zauważ, że tytuł kojarzylemSzelmon pisze:Gra ktora z cala stanowczoscia mozna okreslic mianem kultowej. Majstersztyk, arcydzielo, legenda.Alucard pisze:Deus ex... cos słyszałem. Podobno całkiem całkiem.
Wstyd nie znac
ALbo Lotus, albo settlersy, wormsy 1, Gunship, F-15... Złote czasy

-
Trankvilus
- Marynarz

Na Amigę strasznie sycił Cannon Fodder. Co prawda to nie RPG, ale...
Z gier nieco nam bliższych z Amigi pamiętam jeszcze grę - niestety pamięć bywa zastraszająca niekonsekwentna, bo tytułu nie pamiętam - w której prowadziło sie do boju do trzech oddziałów ludzi (marines? W każdym razie realia były typowo S&F) każdy oddział różnił sie od siebie kolorem - niebiescy, czerwoni, żółci. Były współczynniki, statystyki broni, określanie prawdopodobieństwa trafienia... Miodek:D
Z gier nieco nam bliższych z Amigi pamiętam jeszcze grę - niestety pamięć bywa zastraszająca niekonsekwentna, bo tytułu nie pamiętam - w której prowadziło sie do boju do trzech oddziałów ludzi (marines? W każdym razie realia były typowo S&F) każdy oddział różnił sie od siebie kolorem - niebiescy, czerwoni, żółci. Były współczynniki, statystyki broni, określanie prawdopodobieństwa trafienia... Miodek:D
Koyaanisqatsi!

-
Alucard
- Bosman

A tak tak tak 
Cannon Folder mbnie powalał. Szczególnie jak skończyłes misje i pisało kto poległ... i ta patetyczna muzyczka
Całe dzieciństwo.
Ech, to było RPG (w sumie zdobywało sie stopnie wojskowe) wszechczasów
Cannon Folder mbnie powalał. Szczególnie jak skończyłes misje i pisało kto poległ... i ta patetyczna muzyczka
Ech, to było RPG (w sumie zdobywało sie stopnie wojskowe) wszechczasów

-
Ravandil
- Tawerniany Leśny Duch

Ano, całkiem, całkiem, ale ci, co go nie znają muszą do niego podejść z dystansem, bo mogą się np. grafiki przestraszyćAlucard pisze:Deus ex... cos słyszałem. Podobno całkiem całkiem.

-
Pita
- Tawerniany Berserk

- Numer GG: 9350651
nie wierze - zgadzam sie, bez żadnego, najmniejszego nawet "ale" z Szelmonem O_OSzelmon pisze:Gra ktora z cala stanowczoscia mozna okreslic mianem kultowej. Majstersztyk, arcydzielo, legenda.Alucard pisze:Deus ex... cos słyszałem. Podobno całkiem całkiem.
Wstyd nie znac
Ja bym jednak powiedzial, ze jest to cRPG "czystej wody". Jesli nie jest, to nic nie jest.
Har Har Har