Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Koval
Marynarz
Marynarz

Re: Seria Fallout

Post autor: Koval »

Z tego, co widziałem w necie, to ludzie nawet grają, ale to są z reguły walki klanowe i nikogo z zewnątrz nie wpuszczają.
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

W dwójce przy odrobinie szcześcia można znaleźć na pustkowiu lokację, gdy grupa ludków bije jednego gościa, który ciągle krzyczy 'I want multiplayer!' - to akurat jest historia jednego spamera z forum Fallouta, który po przemierze gry ciągle spamował na tym forum tym jednym krótkim zdaniem.

W F1 i w F2 nie było multiplayera.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Podczas pierwszego przechodzenia gry (akurat dwójka to była), co drugą broń w chwili "otrzymania" nazywałam ulubioną, najlepszą i "nierozstawalną". Zatrzymałam się przy snajperce. Potem porzuciłam ją na rzecz Red Rydera BB Guna LE, bo zaczęłam grać jeszcze słabszymi postaciami (STR 3-2). Potem bronie palne też odstawiłam, na rzecz rippera początkowo. Ale moja wypraktykowana ulubiona broń to wakizashi oraz rękawice bokserskie. I gadane.

Najsilniejsze bronie, jak ta plazmówka Y-coś-tam, owszem koszą, ale nienawidziłam z kupki popiołu wyszukiwać drobnych przedmiotów skoszonego enpeca. Gauss pistol też doceniam, ale już tylko biernie.
telitha i lú...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Lea pisze:Podczas pierwszego przechodzenia gry (akurat dwójka to była), co drugą broń w chwili "otrzymania" nazywałam ulubioną, najlepszą i "nierozstawalną". Zatrzymałam się przy snajperce.
To zrozumiałe, bo jak się poznaje coś nowego, to zawsze sie z tego cieszy. Ja cieszyłem się jak dziecko z pierwszego pistoletu (kradzionego zresztą :P ), potem z pierwszej strzelby, pistoletu maszynowego... I podobnie zaprzyjaźniłem się na dłużej ze snajperką. Po prostu mam dziką satysfakcję z headshotów z dużej odległości, i to nie tylko w Falloucie. Dopiero jak dostałem do ręki YK-42 to odłożyłem snajpę, a wcześniej musiałem dzieli amunicję do niej z bozarem. Nie było łatwo, ale te dwie bronie wymiatają ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Jeszcze w kwestii broni dodam, że do samego końca w ekwipunku miałem najlepszy młot bojowy. Po prostu lubiłem sobie podejśc do przeciwnika i go walnąć - a spluwa takiej możliwości nie daje. Z pół gry przeszedłem z młotami w ręce. A dlaczego? Cyba dlatego, ze niezaleznie od pancerza zawsze była wieksza szansa na przewrócenie denata, co zabierało mu punkty akcji. Dlatego też nie lubiłem Marcusa - ja i Sulik przy ofierze z młotami, a on w naszą stronę wali z miniguna...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

BAZYL pisze: Dlatego też nie lubiłem Marcusa - ja i Sulik przy ofierze z młotami, a on w naszą stronę wali z miniguna...
Z Marcusem miałem mały zgryz. Lubiłem go bardzo, bo się sprawdzał w walce, mógł unieść kupę rupieci, ale grałem w konfiguracji ja-Cassidy-Sulik-Marcus. I właśnie. Jak da mu się w łapy miniguna to wali na oślep i musiałem mnóstwo razy wczytywać grę, bo zabił mi nieopatrznie Sulika lub Cassidy'ego. Wkurzające nieco ;) Na dodatek amunicji do miniguna nie było za dużo i po skończeniu zapasu Marcus pchał się przeciwnikowi pod lufę. Ale i tak miałem go do końca :D A co do młotów - osobiście ich nie używałem, bo mi nieco nie podchodziły, ale Sulik ja najbardziej. I mimo tego, że właśnie walczył młotem też chodziłem z nim do końca, rezygnując z postaci, które walczyły bronią palną. Sam się sobie trochę dziwiłem, ale jak zobaczyłem jak pod koniec gry sieje spustoszenie bijąc po gębie przeciwników, którzy odsuwali się parę metrów dalej to nie żałowałem :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Co do broni, najlepszy jest Turbo Plasma Rifle w połączeniu z perkiem Sniper i szczęściem 8-10. Niecelowane strzały miały bardzo wysoką szansę ubicia przeciwnika, zwłaszcza dodatkowe przepakowane perkiem Better Criticals.

Co do drużyny, jakoś nigdy takowej nie miałem :P no może poza Dogmeat'em, reszta to były leszcze, a Marcusowi to się daje Laser Rifle albo Plasma Rifle i nie ma strachu o to że nas walnie serią.
Meniyaki tsukete shinugaii!
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

t0m3ek pisze:Co do broni, najlepszy jest Turbo Plasma Rifle w połączeniu z perkiem Sniper i szczęściem 8-10. Niecelowane strzały miały bardzo wysoką szansę ubicia przeciwnika, zwłaszcza dodatkowe przepakowane perkiem Better Criticals.
Nie zapominajmy o moim ulubionym quirku - Jinxed ;)
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Ja pamiętam, że lubiłem gaussy... dużo lepiej penetrowały ciężkie zbroje, niż bronie energetyczne. Amunicję spokojnie można było kupic albo zdobyć na enklavie :P przy okazji łapiąc masę expa

Czasem na mutantow uzywalem też pulse albo solar guna... z tego co pamietam, to malo AP zuzywaly :P

Sniper i better criticals faktycznie wymiataly, hehe
Obrazek Obrazek
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Solarius to nie quirk tylko trait :P wybacz że się czepiam ale jeśli chodzi o Fallouta to tak mam po prostu :P

Co do samego Jinxed, lepiej wziąć coś innego i poszukać Pariah Dog na pustyni, ten sam efekt ;)
Nasir
Pomywacz

Post autor: Nasir »

krucaFuks pisze:Ja pamiętam, że lubiłem gaussy... dużo lepiej penetrowały ciężkie zbroje
a ja właśnie ich nie cierpiałem... za to, że lepiej penetrowały ciężkie zbroje :mrgreen: karabinek wyglądał jak dziecinna zabaweczka, a siłę ognia miała gigantyczną... to już wolałem Marcusa z działkiem obrotowym ;)
ناصر
Nasir Malik Kemal Inal Ibrahim Shams ad-Dualla Wattab ibn Mahmud
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

t0m3ek pisze:Solarius to nie quirk tylko trait :P wybacz że się czepiam ale jeśli chodzi o Fallouta to tak mam po prostu :P
OK, wybacz - tak naprawdę to prawie w Fallouta nie grałem, a to co grałem było z 5 lat temu.
A jest jakaś różnica między quirkiem a traitem, czy w ogóle coś takiego jak quirk nie istnieje?
t0m3ek pisze:Co do samego Jinxed, lepiej wziąć coś innego i poszukać Pariah Dog na pustyni, ten sam efekt ;)
Nigdy nie ufałem kundlowi. :]
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Nie ma czegoś takiego jak Quirk :P a dla mnie to spora różnica, w końcu mam się za fanatyka, a Fallouta 1 i 2 znam na pamięć xD
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Solarius Scorch pisze: A jest jakaś różnica między quirkiem a traitem, czy w ogóle coś takiego jak quirk nie istnieje?
A no, nie ma. Pewnie pomyliło Ci się z perkiem albo z czymś ;) Bo w Falloucie są perki i traity, tylko że jak mam długą przerwę w graniu to mi się one mylą :P Na wyczucie wiem o co chodzi, ale ładnej definicji wyjaśniającej różnicę nie jestem w stanie podać na chwilę obecną ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

W skrócie:
Traity - Cechy wrodzone, wynikają z naszej natury.
Perki - Cechy nabyte.

Są jeszcze umiejętności nabyte jak Szambonurek etc, ale nie pamiętam jak się nazywają.

PS: Screen z czeskiej wersji fallout tactics ;)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

fds pisze:W skrócie:
Traity - Cechy wrodzone, wynikają z naszej natury.
Perki - Cechy nabyte.
O, właśnie o to mi chodziło ;)
fds pisze: Są jeszcze umiejętności nabyte jak Szambonurek etc, ale nie pamiętam jak się nazywają.
A one się nazywały jakoś? Bo z tego co pamiętam, to ten szambonurek inne cechy specjalne były w tym samym okienku, co perki. Różnica w tym, że nie dawały żadnych korzyści ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Właśnie nie pamiętam, a one nie były tam gdzie karma?
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
ODPOWIEDZ