Manga i Anime

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Re: Manga i Anime

Post autor: Falka »

Hmm... Tytułów hentaji nie pamiętam. Wiem tylko, że była seria z '.... of Darkness' w tytule i było masakrycznie głupie - w jednym odcinku Ziemię napada mackowaty potwór i jakaś super-kobieta powiększa się do jego rozmiarów, po czym gwałci go na śmierć :D
[tu był kilku innych głupich, ale skasowałam, coby nie siać zgorzszenia; jakby ktoś chciał podyskutować, to na gg zapraszam;)]

Co do La Blue Girl - LOL :D
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Co do hentai, to ostatnio wrzuciłem na ruszt /.fuck, "gorącą" wersję serii /.hack. Muszę przyznać że ciekawe, ciekawe. Polecam wszystkim fanom (i fanatykom) tego typu produkcji :D

@Falka: "Mission of Darkness" też oglądałem, istotnie można się było nieźle pośmiać :D - a najlepszy według mnie był ten statek w kształcie...sama wiesz czego (cenzura bo młodzież czyta :)), normalnie ryłem ze śmiechu jak go zobaczyłem :D. Albo profesor Fujiko badająca nasienie Obcych - Japończycy to dopiero mają fantazję hłehłe... Generalnie jednak staram się trzymać z dala od takich gniotów jak "MoD".
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Falka powiedz mi jaki odcinek wywołał u ciebie taka niechęć :)
O ile pamiętasz
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Thaevis pisze:Falka powiedz mi jaki odcinek wywołał u ciebie taka niechęć :)
O ile pamiętasz
Nie pamiętam, sorry. Jakoś tak skakałam z kanału na kanał i trafiłam na DB. A że wstać mi się od telewizora nie chciało, a nic ciekawszego nie było, to obejrzałam odcinek do końca. I mi się strasznie nudny wydał. Jakieś tam dziwne osoby latały i się tłukły w powietrzu, czy coś. Ot, nic specjalnego. Potem kolega, maniak DB, przysłał mi CD pełne odcinków, ale nie dałam rady obejrzeć - po paru minutach pierwszego wywaliłam to w cholerę (za przeproszeniem). Jak mam tracić czas, to wolę na coś zabawniejszego/bardziej interesującego.
Naprawdę nie rozumiem, co takiego ma w sobie DB, że się ludzie nim jarają. To już Pokemony mnie bawiły bardziej :D
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Falka pisze: To już Pokemony mnie bawiły bardziej :D
Apage ! :lol:
A w DB ludzie jarają się przelicznikiem mocy jednostek danych bohaterów :lol:
Dla mnie po prostu DB to niewymagający wciągający zabijacz czasu i w tej roli sprawdza się znakomicie.
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Co do DB to w połowie się z tym zgadzam. Dla mnie niektóre momenty w Dragon Ballu były naprawdę fajne. Na przykład wątek przyjaźni Vegety i Songa. Albo jak Android C-16 stanął do walki z Komórczakiem w obronie innych. A co do przelicznika mocy to jest dopiero przesada. Na końcu w GT Songo miał z miliard. Żenada jak dla mnie. :?
Czerwona Orientalna Prawica
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

ehm sluchajcie ogladam sobie axn sci fi i oni tam wciaz puszczaja krotkie filmiki zatytułowane "Legend of Duo" jako ze sie anime nie interesuje to może mi ktoś powie o co tam "caman" bo tłumaczenie raz jest a raz go nie ma.
Kruk
Majtek
Majtek
Numer GG: 5250226

Post autor: Kruk »

Ja mam awersję do mangi i anime-psychologicznie uzasadnioną, ale w szczegóły wolę się nie zagłębiać.
Jednak Hellsing anime zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Mangi nie czytałem, ale słyszałem, że także jest dobra, więc w niedalekiej przyszłości pewnie się zapoznam.
Sex, Drogen und Industrial
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Kruk pisze:Ja mam awersję do mangi i anime-psychologicznie uzasadnioną, ale w szczegóły wolę się nie zagłębiać.
Jednak Hellsing anime zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Mangi nie czytałem, ale słyszałem, że także jest dobra, więc w niedalekiej przyszłości pewnie się zapoznam.
moim zdaniem za dobra nie jest - strasznie pod publike, na siłe obrazoburcza etc. Raczej z podobnych do anime klimatów to polecam Vampire Hunter D, a z niepodobnych Berserk w każdej mozliwej formie.
Har Har Har
Necoho
Pomywacz
Numer GG: 1680211

Post autor: Necoho »

Z mang fantasy polecam Claymore, troche podobne do Berserka (Whaaa! Whaaa! Elfik! Whaaa!) ale ma większy potencjał. I zero facetów. Jakaś grupa skanlatorska właśnie Claymore tłumaczy.
Obywatelu! O jakim numerze myślę?
Kruk
Majtek
Majtek

Ja bym powiedział, że Hellsing jest nieco efekciarski. Ale nie nazbyt-oglądało mi się go bardzo przyjemnie. Nie porusza może jakichś egzystencjalno-filozoficznych problemów (no, nie w porażającej skali)-jest, według mnie-nastawiony raczej na rozrywkę.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

A ja jestem pomiedzy. Hellsinga uwielbiam (patrz- nick) za ciekawe wykreowanie głównej postaci, natomiast Vampirehunter D urzekł mnie... no właśnie nie wiem czym, ale ogladałm 3 razy, a nie lubie patrzec na ten sam film więcej niz raz ;)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

o Hellsingu oczywiscie mowilem mandze i drugin anime - 1 jest swietne. Za to manga ;/ ech motywy pod publike typu gwałt na martwej kobiecie, "Jan Pawel 2 skazuje was na smierc", faszyci-wampiry ;/ Zeby jeszcze to czemus sluzylo, ta cala obrazoburczosc i przemoc miala jakis cel... a tu lipa. Anime jest git, jeszcze raz powtarzam :p
Har Har Har
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

No nareszcie sie zgadzamy. Mi tez się manga nie podobała :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Tenac
Majtek
Majtek

Post autor: Tenac »

A mnie dla odmiany Hellsing zupełnie nie rusza, przynajmniej anime (nie podobało mi się, więc logiczne, że po mangę nie sięgnąłem). Co do anime, to poleciłbym "Wolf's Rain" (muzyka! fabuła! klimat! KLIMAT!), "Noir" (MUZYKA! MUZYKA! KLIMAT!), Love Hina (taki miły odprężacz, jakkolwiek dwuznacznie to nie brzmi), GTO (jak przy LH, ale lepsze), Last Exile (klimat), FMA (po prostu fajne, do tego można na Hyperze obejrzeć), Fushigi Yugi (jak przy FMA) i w sumie Naruto Shippuden (znacznie lepsze od przeciętnej pierwszej serii Naruto).

Na mangach się znam znacznie mniej, ale jak już jestem to przyszpanuję, że mam wszystkie trzy tomy "Aż do nieba" (pierwsza manga wydana w Polsce) ;p.
Obrazek
Kruk
Majtek
Majtek

Więc mam rozumieć, że odradzacie czytania mangi? Czy według was mocno odstaje poziomem od anime?
Trankvilus
Marynarz
Marynarz

Post autor: Trankvilus »

Manga jest dość osobliwa. Nie powiem "zła" - bo mi się podoba, choć niekiedy wali kiczem aż oczy bolą. No i te "wstawki" które Kohta ładuje w połowie akcji - rysowane z premedytacją niechlujnie i skrajnie głupie (tak samo, jak ten "Kącik Iana..." pod koniec każdego tomu). Ale ogólnie jeżeli ktoś chce poczytać krwawą i w sumie nieźle skonstruowaną mangę w stylu "przygoda dla wysokopoziomowej drużyny" - to będzie jak znalazł.
Zasadniczo: Warto poznać, bo nie jest zła. Tylko trzeba się przygotować na specyficzny klimat.
Koyaanisqatsi!
ODPOWIEDZ