Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Nasze Avatary...

Post autor: Force »

IMHO może być. Szkoda że nie było mnie tu wcześniej bo poleciłbym Ci goblina (jednego z wielu) z "Goblin's" francuski komiks dołączany do "Lanfeust" które chyba się jeszcze w Polsce ukazuje (słyszał ktoś?). Nie ważne :D

Ważne że to najgłupsze gobliny jakie świat widział.
http://bp1.blogger.com/_APqY_a8mtEg/Ru- ... 467121.jpg
Szkoda bo jest ich wiele, na pewno byś sobie jakiegoś wybrał.
BTW. W podpunkcie: "Bryzgające ciecze (slina, krew, gorzała itd.)" Nie mają sobie równych... Przemyśl to :D
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Ten delikwent z lewej jest całkiem interesujący. I te bryzgające ciecze :D
Jutro klamka zapadnie i poznamy zwycięzcę, tego [nie ziewac mnie tam!] konkursu.
Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

@Szasza
Goblin jest... nic specjalnego. Może gdyby kielich z winem się zmieścił.

@Jasiek
Branie avików z gier jest jak najbardziej. Mój też jest z gry - tak jakby ;)

A Kawairashii wróciła do Tank-Girl. Fajnie :)
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Choć Szasza napisał jutro (znaczy dziś) może się jeszcze załapię:

http://www.sjgames.com/gurps/books/Gobl ... tthief.jpg
http://www.sjgames.com/gurps/books/Gobl ... s.pipe.jpg
http://www3.telus.net/public/mehwulfe/a ... oblins.jpg - ten nawet na tapete moją sie wcisnął

Ogólnie sprawdź chociaż, bo są ładne .
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Po długim i jakże oczopląsnym namyśle, postanowiłem wybrac goblina z obrazka nadesłanego przez Aziego.
Pewnie wygrałby ten podesłany przez Force'a, ale jakoś nie wiedziałem jak podejsc do wycięcia go.

Przy okazji ten goblin idealnie oddaje mnie.
Wredny frustrat, który co prawda gdzieś tam jest, ale nie trzeba się tym martwic. :smile:
Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

@Szasza
Ten goblin jest... mało przystojny - jak to goblin. Jeśli "idealnie oddaje ciebie" to gratuluję :D
Możesz brać udział w larpach, bez charakteryzacji? :D ;)

Nadal nikt nie odkrył skąd pochodzi mój avik :D

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Zasadniczo to te gobliny wyglądają trochę jak chorujące w dzieciństwie orki lub skarlałe trolle. Te przedstawione przez Force'a bardziej goblinowato wygladają :D

Co do avka Mekowa to mi to wygląda jak jedna z postaci z jakiegoś Might and Magic, ale możliwe, że się mylę...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

A jest to konkretnie Dark Elfka z okładki VIII części tego cyklu. Cały czas wiedziałem, że skądś laskę znam ale dopiero jakoś tak wczoraj zajarzyłem skąd.
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

A ja ogłoszę rzecz niesłychaną! Mój aktualny avek trzyma się już 2 miesiące! Jakiś mój prywatny rekord pobiłem. I mam zamiar wytrzymać jeszcze z rok.
Ostatnio zmieniony sobota, 1 marca 2008, 15:54 przez Keyhell, łącznie zmieniany 1 raz.
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Cóż, trzymanie ava to nie osiągnięcie. Wystarczy być zbyt leniwym by szukać czegoś lepszego. No i ciężko jest znaleźć coś lepszego niźli najlepszy avatar na forum :P.
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

;) . No może i tak. Ale trzeba też mieć jakieś samozaparcie, żeby wytrzymać ciągle z tym samym. Osoby, które mają codziennie inny avek, raczej chwalone nie są :P
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Wcale nie jest trudno wytrzymać z tym samym. Ja nawet jak bym sobie zmienił to i tak pewnie po paru dniach wróciłbym do starego bo się ludzie przyzwyczają jednak.
.
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

W zasadzie to samozaparcie nie ma tu znaczenia. Jak ja wchodzę na forum to przede wszystkim zwracam uwagę na avatary innych użytkowników bo po nich najczęściej się rozpoznaje posty, z kolei na własny avatar nie zwracam szczególnej uwagi bo to co najważniejsze w moich postach i tak dzieje się w edytorze, w którym grafik nie widać. Dlatego nie ma specjalnej różnicy jakiego ma się ava natomiast avatary innych mają spore znaczenie. Dlatego tak długo jak avatar nie wywołuje epilepsji nie czuję musu coby go zmieniać. Natomiast wszystkie moje zmiany jakich ewentualnie dokonuję biorą się z zupełnie innego źródła - nie szukam czegoś bo chcę zmienić a zmieniam bo znalazłem.
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

No właśnie... szukałem na jednej stronce śmiesznych fotosów (tak z nudów) i znalazłem doskonały avatar:

Obrazek

Niestety zajmuje 68kb :evil:

Chyba założe konto na innym forum tylko po to, aby go mieć. ABY BYŁ MÓJ! Mój skarrrrrrbbb....
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Mekow
Bosman
Bosman

@WinterWolf
Ty chyba nigdy się nie mylisz :D

@Perzyn
Dokładnie :D
Choć oczywiście jest to drobna przeróbka.

No i "tajemnica" została odkryta :)

Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Keyhell pisze:A ja ogłoszę rzecz niesłychaną! Mój aktualny avek trzyma się już 2 miesiące! Jakiś mój prywatny rekord pobiłem. I mam zamiar wytrzymać jeszcze z rok.
Perzyn pisze:Cóż, trzymanie ava to nie osiągnięcie. Wystarczy być zbyt leniwym by szukać czegoś lepszego. No i ciężko jest znaleźć coś lepszego niźli najlepszy avatar na forum :P.
Jednocześnie się odniosę do obu przedmówców :P Moje lenistwo w kwestii avatarowej doprowadziło do tego, że mój obecny avatar mam już... 11 miesięcy. I nie zamierzam go zmieniać. Po drodze była tylko jednodniowa przerwa na małą pandę :P W sumie jak się człowiek przyzwyczai to już potem nie czuje potrzeby niczego zmianiać. Bo i po co ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

To jeśli się chwalić, to też się pochwalę i z dumą wyznaję, iż moje lenistwo jeśli chodzi o posiadanie jednego avatara trwa już... hmmm... ok 5 lat. :mrgreen: Prawie 3 lata na tym forum i ok. 2 lata na jednym forum Garfielda. 8) Chociaż aktualnie na innym forum mam innego ava, to i tak ten cały czas widnieje i jest aktualny. Jedyną zmianę jaką przeszedł, to dawniej obrazek był zmniejszony za pomocą painta, więc wyglądał trochę mniej soczysto-kolorowo i bardziej kanciaście, zaś w którymś momencie zmniejszyłem go w bardziej ambitnym programie i wygląda sporo lepiej. Przez jakiś czas też "Muuu" było napisane pod rowerem. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
ODPOWIEDZ