Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Ravandil pisze:Teraz dobiegam 18-stki, ale pamiętam jak byłem mały to z niewyobrażalnym zacięciem oglądałem japońskie bajki na Polonii 1, a nawet Czarodziejkę z Księżyca :wink: Teraz tak sobie myślę, że to było fajne czasy - zero szkoły, tylko non stop TV :D
To dopiero były czasy. Jak tylko widze coś związanego z Yattamanem to od razu mi się przypomina jak bylem dzieckiem :)
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Heimdall pisze:albo jak bardzo chcecie, to ustalcie sobie dzień Yattamanowy. .
Zrobimy sobie dzień z Czarodzejką z Księżyca, wrzucę sobie Artemisa na ava :D . Ale w sumię Cię rozumiem, bo sam jakoś omijałem anime w okresie podstawówki, ale w liceum obudziło się we mnie wiele dawnych pasji :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Ravandil pisze:Ale w sumię Cię rozumiem, bo sam jakoś omijałem anime w okresie podstawówki, ale w liceum obudziło się we mnie wiele dawnych pasji
Zobaczymy, może zanimuję się w liceum, teraz wszelkich mang i animów nie trawię. Po prostu czuję do nich jakąś niechęć, ale w sumie żadnego pożądnego anime nie oglądałem, więc może jest to niechęć sztuczznie wytworzona przez wszelkiego rodzaju Dragon Balle i Pokemony :wink: .
...
Remik
Marynarz
Marynarz

Heimdall pisze:
Ravandil pisze:Ale w sumię Cię rozumiem, bo sam jakoś omijałem anime w okresie podstawówki, ale w liceum obudziło się we mnie wiele dawnych pasji
Zobaczymy, może zanimuję się w liceum, teraz wszelkich mang i animów nie trawię. Po prostu czuję do nich jakąś niechęć, ale w sumie żadnego pożądnego anime nie oglądałem, więc może jest to niechęć sztuczznie wytworzona przez wszelkiego rodzaju Dragon Balle i Pokemony :wink: .
Ja tez nie lubie anime ale Yattamana bym sobie obejżał. To w końcu była moja pierwsza "miłośc":)
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Heimdall pisze:więc może jest to niechęć sztuczznie wytworzona przez wszelkiego rodzaju Dragon Balle i Pokemony :wink: .
Pokemona kiedyś oglądałem, ale Dragon Balla... nigdy. Dziwne. Dragon Balla oglądały nawet niektóre dziewczyny z klasy. Może dałbym sobie wtedy na avatara jakiegoś Szatana Serduszko albo coś w tym stylu :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Heimdall pisze:więc może jest to niechęć sztuczznie wytworzona przez wszelkiego rodzaju Dragon Balle i Pokemony
Wiesz w ten sposób można powiedzieć, że nie lubi się filmów z aktorami bo ma się niechęć wytworzoną przez wszystkie Wiedźminy i Mody na Sukces. Nie twierdzę, że musisz się na 100% przekonac do anime (a zwłaszcza do maksymalnie oldschoolowego Yattamana) ale istnieje mnóstwo naprawdę wartościowych pozycji we wszystkich możliwych klimatach. Jest nawet sporo serii (w tym kilka niezłych) nawiązujących w mniejszym lub większym stopniu do mitologii skandynawskich.
Wilczy Głód
Mat
Mat
Numer GG: 818926

Post autor: Wilczy Głód »

Jednej rzeczy nie rozumiem... jak w ogóle można NIE lubic anime?! :) Oczywiście szanuję poglądy innych ludzi, (itd. itp.) ale według mnie anime to druga najlepsza na świecie rzecz wymyślona przez człowieka (pierwsze są RPG :) ).

A co do dzieciństwa... Yattamana kojarzę niestety słabo(tzn. coś mi świta, ale żadne konkrety). Podobnie z "Gigi"... Ale już Tsubasa i Czarodziejki z Księżyca... tego się nie zapomina. Jednak mimo wszystko najbardziej lubiłem Dragon Balla. Oczywiście z czasem zrobił się z tego straszny tasiemiec (vide wspomniana "Moda na sukces"), ale ciąglę chciało się oglądac... A ja niestety przegapiłem 2 ostatnie odcinki!!! :cry:

Aha i jeszcze świetni byli wspomniani już Rycerze Zodiaku.

"METEORY PEGAZA!!!"
Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.

"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

nawiązujących w mniejszym lub większym stopniu do mitologii skandynawskich.
No i oczywiście nawiazujacych do rpg. Niestety RTL 7 zamienił sie w TVN 7 i anime edukacja bardzo ucierpiała. Takto seriale anime byłyby "bajkami dzieciństwa" dla wiekszej ilości osób.
mnóstwo naprawdę wartościowych pozycji
Napewno znajdziesz ulubiony rodzaj anime gdyż traktują chyba o wszystkim.
Nawet jeżeli denerwuje Cię "wyraz tważy anime" który tak wkurza wiekszość moich znajomych, są anime w których ludzka tważ jest narysowana w sposób realistyczny lub zblizony do realistycznego. Więc nie widze powodu żeby generalizować... :)
Aha i jeszcze świetni byli wspomniani już Rycerze Zodiaku.
Żółwik, żółwik :D

PS. Pokemony nawet nie były takie złe, chociaż kiedy je ogladałem byłem dzieckiem i dla mnie wszystkie kolorowe rzeczy były fajne :D

Jeszcze macie slajd z Ulyssesa

http://www.ponpokopon.net/ulysse312.JPG
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Remik
Marynarz
Marynarz

Force ray pisze:Niestety RTL 7 zamienił sie w TVN 7 i anime edukacja bardzo ucierpiała. Takto seriale anime byłyby "bajkami dzieciństwa" dla wiekszej ilości osób.
Na RTL 7 większośc bajek to było anime. Przy okazji RTL 7 przypomniał mi się Dr. Slump to też byla fajna bajka. Teraz anime to z ogólnodostepnych stacji od czasu do czasu Polsat coś puści.
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Hehehehe... Widzę, że jeszcze parę osób zmieniło avy na takie co to przypominają im dzieciństwo. Taki powrót choćby poprzez ava to miła sprawa. I w sumie pomysł, by zrobić sobie jeden dzień ze wspomnieniami z dzieciństwa to chyba nawet niezła idea. Można spróbować jak się uda :D Wtedy wszyscy zainteresowani mogliby zmienić na jeden dzień avatara, na taki, który mocno łączy się ze wspomnieniami z lat, gdy byliście berbeciami...

A co do anime to póki istniało jeszcze RTL 7 leciało tego tam sporo... Była jedna czy dwie pozycje z twórczości grupy CLAMP, było Slayers (coś dla miłośników fantasy i wspaniałej czarodziejki Liny Inverse :P), Dragon Ball (nadal jedno z moich ulubionych anime :D) i kilka innych ciekawych tytułów. Teraz w polskiej telewizji na HYPERZE codziennie późnym wieczorem można nacieszyć się kolejnymi odcinkami jakiegoś japońskiego serialu. Gorąco polecam tam czasem zajrzeć w miarę możliwości (Hellsing, Gilgamesh, Grobowiec świtlików, Chobits itd.).
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

WinterWolf pisze:Wtedy wszyscy zainteresowani mogliby zmienić na jeden dzień avatara, na taki, który mocno łączy się ze wspomnieniami z lat, gdy byliście berbeciami...

Proponuję weekend, bo wtedy więcej osób ma dostęp do kompa i może mania wspomnieniowa obejmie więcej osób :) . Ciekawe, czy wszyscy wstawią sobie coś "animowego", czy też ktoś się wyłamie (poza mną oczywiście :wink: ).
...
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Owszem Polsat czasem coś puści tylko, że na ogół są to pozycje, których nikt powyżej 10 roku życi/z intelektem przewyższającym przeciętnego polskiego posła nie zniesie. Czasem jak komp jest zajęty a książki "się skończyły" (znczy nie mam na stanie nic czego nie czytałbym już X razy) oglądam co się nawinie i po sesji z Yu-Gi-Oh przez pół godziny nie byłem pewien jak się nazywm ile mam lat i kim jestem. A na to żebt w Polsce zobaczyć takiego chocby Bebopa to trzeba by mieć canal+ z 4 lata temu, na publicznej nie leci nic dobrego nigdy.

A z klasyków to był jeszcze Zaczarowny Świat Paula czy jakoś tak (po raz kolejny Ravendil się kłania) i parę innych rzeczy. Co nie zmienia faktu, że 2 najlepszymi anime dla mnie są Yattaman i Kapitan Tsubasa.

PS> Dobra wiadomość, jak szczęście dopisze zdobęde przynajmniej kilka odcinków Yattamana w wersji z Polonii 1. Trzymajcie kciuki.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Kiedys, w 3 kompendium Kawaii, ukazala sie pelna lista anime, ktore ukazaly sie do tamtego momentu ^_^

Co do "Zaczarowanego swiata..." - nawet se dzis znalazlem Pieknego Szatana, co by go mozna do awatara dostosowac... Swietne anime to bylo - tylko nigdy nie potrafilem zajarzyc jak Paul potrafil bawic sie ta pileczka na sznurku :roll:

Ja jeszcze spomne takie hiciory, jak "Baseballista," "Sally Czarownica," "Czarodziejskie Zwierciadelko" (Miyazaki maczal przy tym palce!), cos o jakies czarodziejce blondi co to robila za siostre takiej dziewczyny (tytulu niestety nie pamietam), "Bia, Czarodziejskie wyzwanie" (ktorego opening, ku mojemu zaskoczeniu, pare lat temu odspiewaly dwie moje kolezanki) oraz "Tygrysia Maska" (kolejny megahicior, ktory bym sobie obejzal).

Spoza Polonii 1 przypominam sobie takei hity, jak: "Ullisess" (ktorego o dziwo zawsze balem sie ogladac, jakis czas temu lecial na TV4), "Domel" (to dopiero bylo - fajnie sie ogladalo ^_^) oraz "Diplodo" (Santos roxx \m/) Z bardziej znanych: Muminki, Pszczolka Maja :P

/edit
Ha! Znalazlem ten tytul ^_^ "Magiczne Igraszki" toto sie nazywalo :P
No i zapomnialem o kolejnym swietnym anime, a mianowicie "Zorro" :P
Ostatnio zmieniony środa, 7 lutego 2007, 00:04 przez Craw, łącznie zmieniany 2 razy.
Pan_Feanor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Pan_Feanor »

Ja mam 21 lat i przeżywam właśnie bajki swojego dzieciństwa :) matka mi ciągle nawija ze mam się wyprowadzić i wmawia mi że się cofam w rozwoju :) Nie dość że śmieje się do monitora to biórko klei sie od piwa a od fajek firanki żółkną :) Jak tu nie kochać rodzinki :B
Zjedz kota! Zjedz kota! Kot ma wiele witamin i mikroelementów! RAORGHHH ! :D
Force
Bosman
Bosman

Proponuję weekend, bo wtedy więcej osób ma dostęp do kompa i może mania wspomnieniowa obejmie więcej osób Smile . Ciekawe, czy wszyscy wstawią sobie coś "animowego", czy też ktoś się wyłamie (poza mną oczywiście Wink ).
ja sie zgadzam :D
"Diplodo" (Santos roxx \m/)
To leci nadal :wink: Ta latające miedzywymiarowe triceratopsy oraz Santos i jego olbrzymia lodówka zła !!!
Obrazek
Obrazek
Force
Bosman
Bosman

Sorry za posta pod postem.

"Pi i sigma dwa Matplanetyczne znaki, zbiór przyjaciół z jednej paki..." :D
Obrazek
Pi i Sigma rządzą !!! Miałem 2 latka jakich oglądałem jednak ciagle ich pamietam !!! Pamietacie ich?

Znalazłem jeszcze strone ze wspominkami padniecie jak zobaczycie :D
http://www.nostalgia.pl/index.php?optio ... &Itemid=28

Tu motyw przewoni Matplanety. :D :D :D :D Metal wymieka XD
http://www.nostalgia.pl/mmedia/przybysz ... ybysze.mp3
Obrazek
Obrazek
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ja tu do zmiany Image'a dochodzę, chcę się pochwalić, patrzę... a nie tylko ja się cofam :P
Co za świat, ale nie wstydzę się konformizmu :D
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
ODPOWIEDZ