Kiedys, w 3 kompendium Kawaii, ukazala sie pelna lista anime, ktore ukazaly sie do tamtego momentu ^_^
Co do "Zaczarowanego swiata..." - nawet se dzis znalazlem Pieknego Szatana, co by go mozna do awatara dostosowac... Swietne anime to bylo - tylko nigdy nie potrafilem zajarzyc jak Paul potrafil bawic sie ta pileczka na sznurku
Ja jeszcze spomne takie hiciory, jak "Baseballista," "Sally Czarownica," "Czarodziejskie Zwierciadelko" (Miyazaki maczal przy tym palce!), cos o jakies czarodziejce blondi co to robila za siostre takiej dziewczyny (tytulu niestety nie pamietam), "Bia, Czarodziejskie wyzwanie" (ktorego opening, ku mojemu zaskoczeniu, pare lat temu odspiewaly dwie moje kolezanki) oraz "Tygrysia Maska" (kolejny megahicior, ktory bym sobie obejzal).
Spoza Polonii 1 przypominam sobie takei hity, jak: "Ullisess" (ktorego o dziwo zawsze balem sie ogladac, jakis czas temu lecial na TV4), "Domel" (to dopiero bylo - fajnie sie ogladalo ^_^) oraz "Diplodo" (Santos roxx \m/) Z bardziej znanych: Muminki, Pszczolka Maja
/edit
Ha! Znalazlem ten tytul ^_^ "Magiczne Igraszki" toto sie nazywalo

No i zapomnialem o kolejnym swietnym anime, a mianowicie "Zorro"