W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Ja sobie skończyłem dzisiaj po dwóch dniach grania RobinHooda. Fajna gierka taktyczna ;)
Bęzdzie sie ładnie komponowała z Commandosem2, desperados, Chocago 1930...

Teraz tylko Commandos 1... (byłem w 13 levelu... cholera trudna że...) :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
liego
Majtek
Majtek

Post autor: liego »

Ja nie dawno skończyłem NWN2. Fabuła dużo lepsza niż w jedynce i dodatkach i naprawde warto w nią pograć.
Teraz właśnie zacząłem grać w Fable - The Lost Chapters jak do tej pory to mój perwszy cRPG w tej konwencji ale nie jest najgorszy.
Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Gram sobie ostatnio w Zeldę, Twilight Princess. Zabawna gra, nawet można łowić ryby (co jest tak samo pasjonujące, jak łowienie ich na żywo). Narazie bawię się dobrze, szkoda tylko, że to takie strasznie liniowe jest...
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

hmmm Zelda: TP zbiera bardzo wysokie noty jak świat szeroki i długi, lecz mimo wszystko to nadal Zelda 64 ma najzwyżsża srednią ocen na swiecie. Troche udało mi się pykac w nową Zeldę wrazenia na pewno dobre, szczegolnie jazda i chlastanie wrogów z konia, ale sam ciagle mecze pierwszą Zelde jeszcze z NESa i nie moge jej cos skonczyc :P no i na dniach sie biore za Shin Megami Tensei III: Nocture aka Shin Megami Tensei: Lucifer's Call i jesli kupię pierwszego Xa to Shin Megami Tensei I, II, if na emu, oraz o ile znajde Pazner Dragoon Orta na tę konsolę :lol: :lol: :lol: 8) 8)
Har Har Har
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

O, siekania wrogów z konia nie miałam jeszcze okazji przetestować. W Zeldę gralam kiedyś dawno temu na Game Boy'u i chyba Nintendo 64 (chociaż tego nie jestem pewna, sklerozę mam; to byla jakaś pożyczona konsola) - wciągały niemiłosiernie. Na konsolce cała rodzinka grała :D Tzn. jedna osoba grała, a reszta kibicowała, łącznie z jakimiś wujkami i ciotkami, takie to fajne było! ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

a zmieniac sie w wilka juz mozesz :> ?? a rybek lowienie bylo juz wlasnie w pierwszej zeldzie na GB - jeszcze czarnobialego, Zeldzie DX. AAAAAAA ja juz chce koniec matur i rozpoczac zabawe w Shin Megami Tensei III :P
Har Har Har
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Pita... witaj w klubie... kolejna osoba która musi czekac końca matur aby się zaangażować w jakąs produkcję... ja mam zamiar po 21 maja (polski ustny) odkurzyć Gothica 2, "fulołta taktiksa" oraz HoMM V...

Powodzenia jutro
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Huh... Do Matury na szczęscie mam jeszcze "hen, hen" lat wiec akurat mogę sobie od czasu do czasu pograć w kolejne mutacje EU2, obecnie Mroczne Wieki (Crusader's Kings) i obie części II Wojny Światowej (Hearts of Iron). Uczynienie z dynastii rzadzącej Flandrią najpotężniejszym rodem Europy i zjednoczenie trzech tronów (Francja, Irlandia i Anglia) - to jest to co tygryski lubią najbardziej ;)
Koval
Marynarz
Marynarz

Post autor: Koval »

Moje ulubione gry, Phoven. Próbowałeś już EU3 ?
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."
Phoven
Bosman
Bosman

-Koval- pisze:Moje ulubione gry, Phoven. Próbowałeś już EU3 ?
Próbowałem, próbowałem.. I szczerze mówiąc - jestem zawiedziony. Z jakich powodów? Już wymieniam:
* Sentyment do EU2. Wiem że to nie jest zbytnio poważny powód jednak po prostu mimo wielu prób przejścia na EU3 za każdym razem EU2 wydawalo mi się lepsze "tak po prostu"
* Grafika - dla niektórych to może wydać się dziwne ale ja prawdę wolę grafike z Eu2 niż ta z trójki. Nie mówiąc już o przepięknej mapie z Mrocznych Wieków, to już jest majstersztyk ;)
* Poziom trudności - Eu3 jest znacznie łatwiejszy niż dwójka (mimo że i ona jedynie na "Bradzo Trudnym" pozwalała jakoś się potrudzić).
* Największy plus EU2 i jej pochodnych (bo HoI, CK, seria Victoria etc. są wzorowane na niej a nie na EU3) - multum modów. I to jakich? Są mody przenoszące w świat Fallouta, Parodii Fantasy, Warhammera, Alternatywnych Historii i wiele, wiele innych :) Po prostu - aż się chce grać :D
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Phoven, przez Ciebie wyjąłem zakurzone już Mroczne Wieki i właśnie je instaluję :D . Szkoda tylko, że nie można grać krajem pogańskim, fajnie by było np. grając Polską powrócić do dawnych wierzeń :) .
...
Koval
Marynarz
Marynarz

A ja przez Phovena instaluję EU2. Też mnie wzięło :wink:
Phoven
Bosman
Bosman

Dlaczego jak zwykle jest wszystko przezemnie ;)
Heimdall: TU znajdziesz mody na garnie każdym dostępnym państwem, poganami, biskupstwami, państwem kościelnym, zakonami, muzłumanami etc.
Nienazwany
Szczur Lądowy

Post autor: Nienazwany »

hm...civ/heroes -> cos pomiedzy tym a tym ale tylko jako testujacy;)
scriptarians -> jak komus ise nudzi to do dziela;) [wspierac polsl]
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

*Well... wróciłem do korzeni -> Diablo2 LoD
Z ciekawości wbójem na Dofusa (tak, wielki, zły mhroczny Zeth gra w Dofusa :D) i zainfekowałem nim Ouzaru (a ona Hikariego), a potem Ugurtha i Altara. May the plague spread through all the world! :D
*Ostatnio mnie naszło i gram również w Spellforce
*Co-nieco ruszam także Heroes III i V oraz GGXX jeśli ktoś do mnie wpadnie
*Standardowo raz na jakiś czas odpalam UT2003
*Jak mnie najdzie to instaluję któregoś z Gothiców (1, 2 lub 3)
*Tydzień temu wzięło mnie na sentyment i odpaliłem 1 część Lost Vikings
*Próbuję też wreszcie przysiąść i przegryźć Baldur's Gate, ale jakoś nie wychodzi mi pożyczenie gry od kumpla...
*Silkroad - powoli do tego wracam
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Koval
Marynarz
Marynarz

Skąd Ty bierzesz TYLE czasu na granie :shock:
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Ja tam ostatnio znów postanowiłem przebić się przez BG2, tym razem bardem, podobno ciekawie gra się tą klasą, więc warto spróbować. Tak na marginesie, nigdy nie twórzcie postaci kiedy ledwo co kojarzycie, losuję wczoraj sobie staty i wypadło mi coś takiego : 18, 17, 18, 15, 16, 17 a ja tylko ze znużeniem po raz kolejny wcisnąłem losuj, niestety po chwili doszło do mnie co zrobiłem, dawno tak nie bluzgałem, oj dawno.
De gustibus non est disputandum, no nie?
ODPOWIEDZ