[brak++]Czas poszukiwaczy przygód "Magia Świata"

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Alder
Majtek
Majtek

Post autor: Alder »

Loran Anavries
Dotarłeś do wioski, jednak nikt nie usiłował zagrozić twojemu życiu.

Wszyscy
Podążaliście za Loran'em i zauważyliście, że elfy, które strzegły wejścia pokazywały wam, abyście szli do budynku na końcu drogi.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Harald Wilk

Po wejściu do miasta wielce się zdziwił, że nie został zaatakowany. Podążył do budynku wskazywanego przez elfy. Hm, coś mi się zdaję, że to może być pułapka. Może to tam jest to, co zmienia elfy w bezmyślne maszyny... No ale chyba nie mamy innego wyjścia niz sprawdzenie tego.
...
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Loran Anavires

A zauwazyli mnie??
Prosiak (PrQ)
Alder
Majtek
Majtek

Elfy widziały każdego z was i przyjrzały się każdemu z osobna.
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Parsival Gaveriell Galadium

Użył telepatii aby odkryć źródło tej magii... monitorował też umysły towarzyszy aby ich umysły nie zostały przejęte przez tę tajemniczą moc.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Heimdall
Bosman
Bosman

Harald Wilk

Wzdrygnął się, gdy Parsival zajrzał w jego umysł, ale musiał wytrzymać, bowiem w każdej chwili jego myśli mógły zostać przejęte przez moc, która zniewoliła elfy.
...
PrQ
Marynarz
Marynarz

Loran Anavries

Spojrzał po towarzyszach i ruszył ostrożnie we wskazywanym kierunku...*"Parsival nie rozpychaj isę tak w moim umyślę nie mogę myśleć"*...
Prosiak (PrQ)
Alder
Majtek
Majtek

Weszliście do budynku. Na ścianach były elfickie malowidła, na końcu wielkiej sali siedział elfi król, ojciec Nan. Nie wyglądał na opętanego.
Freek
Pomywacz

Post autor: Freek »

Nan
Jak tylko zauważyła ojca od razu do niego podbiegła.
-"Ojcze jak się cieszę, mam nadzieje, że wszystko wróciło do normy"-
Była przekonana, że nic jej nie grozi.
Heimdall
Bosman
Bosman

Harald Wilk

Mimo tego, że nic nie wskazywało niebezpieczeństwa, w chwili gdy Nan rzuciła się na ojca, odruchowo chwicił za rękojeść miecz z zamiarem dobycia go i czekał na dalszy bieg wydarzeń.
...
PrQ
Marynarz
Marynarz

Loran Anavires

Miecze czały czas przyległąy do jego rąk....był gotów na atak...nie móg diojść do tego w jaki sposób Elfy oparły się mocy...z resztą Parsival i tak dostatecznie go dekoncentrował...
Prosiak (PrQ)
Alder
Majtek
Majtek

Grover (Elfi Król)
Miał łzy w oczach. - "Ciesze się Nan, że do nas wróciłaś. Jak na razie wszystko jest w normie, jednak w każdej chwili nasza magia ochronna może ulec potędze nieznanej nam istoty, wtedy ty i twoi przyjaciele będziecie musieli uciekać, lub nas zabić, czego ty moja ukochana córko nie przeżyłabyś. Widziałem, jak oni..." - Wskazał na was palcami lewej ręki, bo w prawej tulił Nan - "... zabili trzech naszych braci. Ich wytrwałość, odwaga i determinacja w porównaniu z twoimi umiejętnościami, mogą zwyciężyć istotę, która jest za to wszystko, co dzieje się w tym lesie odpowiedzialna." - Powiedział, po czym jeszcze raz przytulił Nan do piersi, po chwili zwolnił uścisk. - "Jestem władcą wszystkich żyjących w tym mieście elfów i ojcem Nan. Nazywajcie mnie Grover. Chcecie się czegoś dowiedzieć? Może coś zjeść? Ugasić pragnienie?" - Zwrócił się do was, po czym wskazał ręką na zdobiony w elfickim stylu stół przykryty obrusem, na którym stały misy z jedzeniem i dzbany z poidłem. Do stołu było przystawione osiem krzeseł. - "Wiedziałem, że przybędziecie. Widziałem to w mojej wizji. Jednak nie mogę zbyt bardzo polegać na przesłaniach, bo mogą być one podsunięte przez wrogów." - Dodał.
scorez
Kok
Kok

-Elfi królu.- Pokłonił się przed nim dworsko. -Mógłbyś udzieliś mi informacji czym jest i gdzie się znajduje ta przeklęta istota która jest w stanie zapanować nad całym elfim miastem.- Wymówił to szybko nie unikając słownych niuansów.
Alder
Majtek
Majtek

Grover (Elfi król)
"Nie jesteśmy pewni, ale znajduje on się chyba w Alemundrii. To miasto położone jest poza lasem, na północy. Jeśli chcecie tam dojść, to podążajcie drogą, która wychodzi z naszego miasta, dokładnie kilkanaście metrów za tym budynkiem, w którym się znajdujemy. Po kilku dniach drogi ujrzycie krainę, w której leży ów miasto. Podróż ta będzie bardzo niebezpieczna. Władcą tego miasta jest potężny mag, Alemunder, który jest w stanie zapanować nad całym lasem, ale to są tylko podejrzenia, a prawdę możecie znaleźć gdzieś tam..." - Zwrócił się do was, jednak po chwili zamilkł.
Freek
Pomywacz

Post autor: Freek »

Nan
-"Tato a jak wam się udało uwolnić z opętania?"-
Na to pytanie najbardziej chciała znać odpowiedz.
Alder
Majtek
Majtek

Grover (Elfi Król)
Sam chciałbym to wiedzieć...
scorez
Kok
Kok

Bada magią czy elfia wioska nadal jest opanowana przez złego maga.
Zablokowany