Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

To oko nie jest zasłonięte - jest całe czarne z białą źrenicą (nie ma tu tęczówki) i jako takie jest IMO (i nie tylko IMO) perfekcyjne... Z tęczówką raczej nie wyjdzie lepiej, a napewno będzie dużo mniej oryginalne i pomysłowe (a jest po prostu bardzo wodniste i okrągłe (jak to oko) i dlatego tak pocieniowane (ale wygląda dzięki temu IMO (i nie tylko) piorunująco) - to jest realizm, którego zreszta chciałeś)
Ostatnio zmieniony czwartek, 3 lutego 2005, 19:26 przez MAd Phantom, łącznie zmieniany 1 raz.
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Jednak wróciłem do starego ava :wink:
Orginał moim zdaniem lepszy od przeróbki mada wyglądała jak robiona przez 5 min.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Dante - albo próbujesz mnie podpuścić, albo masz rozdzielczość na monitorze 1,5kx2k i nic nie widać, albo masz prywatną estetykę - wszystkim się podobała moja wersja Twojego smoka dużo bardziej od oryginału (i była od niego lepsza technicznie - bardziej szczegółowa, lepiej skomponowana i efektowniejsza)... A co do 5 min... taaak.. zwłaszcza, ze to była 4 wersja i była wyjątkowo szczegółowa... ale... skoro nie chcesz, to nie - zrób sobie lepszy....
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

no watpie zeby to oko w realu wygladalo tak .. a spproboj zrobic te szklisotsc bardziej przezroczyste i mniejsze tak zeby nachodzilo na 1/3 oka nie wiecej. Moze wtedy bedzie lepiej wygladac.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Nie będzie - już tak próbowałem i wygląda to brzydko... może jakby zrobić tak na zwykłym... ale to wtedy i tak będzie ogólny efekt gorszy niż tutaj, a i tak nie mam na to ochoty (musiałbym WSZYSTKO robić od nowa, a efekt końcowy - wierz mi - byłby gorszy) - to oko jest po prostu metalicznie czarne, a bardziej niż szkliste (na czerni w tak niskiej rozdzielczości kiepsko widać szklistość) porefleksowane... i IMO z tymi refleksami wygląda lepiej niż bardziej czarne (gdy porównuję wersje początkową, trochę zrefleksowaną (nie ma jej na forum) i tą, to wyraźnie widze, że dwie poprzednie sie nie umywają i nawet nie zamierzam sie kompromitować poprzez umieszcznie ich\ich wariantów jako "lepszych")... Także nie podpuszczaj mnie bo na chwilę obecną lepiej tego raczej nie zrobię (może kiedyś....)
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Che che jak dostane cd-key od photo shopa to może zrobię :P
Ja pozostaje przy orginale bo mało ciekawa była tamta przeróba a ja wole smoki naturalne.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Dante: Tylko szkoda, że oryginał jest po prostu brzydki... ale skoro mówisz (na GG), że umiesz zrobić lepszą i ciekawsą przeróbkę od mojej to droga wolna... bo ja na tak marną podpuchę się nie złapie...

dsa... mam pomysł na poprawkę, ale to potrwa - na razie ustaw to co jest, żeby mnie zmobilizować ;-)

acha! Po chwili zastanowienia postanowiłem, że OBECNI (czyli mający je w tym momencie) użytkownicy moich avów mogą sie spodziewać (w weekend) małej niespodzianki...
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

MAd Phantom pisze:
LukaS: Taaak... narysuj pentagram, zatańcz w koło, zrób magiczny wywar z Kwiatu Paproci, Uszu Żaby i Jelita Robaka, wypij duszkiem, wylej na monitor wiadro wody święconej
MaT normalnie pomogło JA ZNÓW WIDZĘ!! JA WIDZĘ!!!
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

MAd Phantom pisze:
acha! Po chwili zastanowienia postanowiłem, że OBECNI (czyli mający je w tym momencie) użytkownicy moich avów mogą sie spodziewać (w weekend) małej niespodzianki...
Uwaga! Kryjcie się, śmiertelni! MAd chce świętować 500 postów :P . Już jestem ciekaw, co dostanę :D . O ile coś dostanę. :)
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

A wiesz, że nawet nie zauważyłem, że pokryje się to (zgrubsza) z 500? ;-D

Masz mój avik więc coś dostaniesz (w sumie nie jest to żadna tajemnica "co" i nic nieprzewidywalnego... ot, miły akcent... ale potrzymam was w niepewności ;-D )
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Ech, MAd, MAd. Zawsze coś wymyślisz. Najpierw konkurs an avik, potem zostałeś modkiem połowy forum, teraz chcesz przegonić BAZYLA i jeszcze jakąś niespodziankę szykujesz. Co to będzie? Wszystkim wykasujesz posty? Żeby nie było konkurencji :P.
Obrazek
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

wMAD ustwie sobie ocko ale to pierwsze z lza :) czekam teraz na twoj ruch :)
Runiq
Bombardier
Bombardier

A ja jestem jednak odważny i powiem, że to słowo to... aargh! Dopadli mnie! To słowo to "status"! Dalej! Biegnijcie! Uciekajcie stąd! Rooargh! <gleba>

:lol:
-------------------------------------------------------------------------------------
Obrazek

Aż chciałoby się szczeknąć niczym jamnik! Wszystko zrobiłem za pomocą Painta i Irfan Viewa. Efekt jest niezły, ale gdybym miał sprzęt MAda, byłoby jeszcze lepiej.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Runiq - pomysł ciekawy, ale efekt banalny do osiągnięcia ;-P A i tak wolę mój oryginał - wygląda na bardziej dopracowany i misternie wykonany... pozatym staraj sie nie uzywać efektów globalnych, o dużym zasięgu i robiących wszystko za Ciebie - są one strasznie banalne, oklepane i nic się przez to nie nauczysz, a i Twoje rysunki, choć mogą być ładne, to jednak bezduszne....

A słowo na "S" to "Stirlitz" ;-P
Runiq
Bombardier
Bombardier

Biedny Khazar. Taki był (nie)kochany... :D
MAd Phantom pisze:Runiq - pomysł ciekawy, ale efekt banalny do osiągnięcia ;-P A i tak wolę mój oryginał - wygląda na bardziej dopracowany i misternie wykonany... pozatym staraj sie nie uzywać efektów globalnych, o dużym zasięgu i robiących wszystko za Ciebie - są one strasznie banalne, oklepane i nic się przez to nie nauczysz, a i Twoje rysunki, choć mogą być ładne, to jednak bezduszne....
AAARGH! To weź zrób swój avatar jeszcze raz za pomocą Paint i Irfan Viewa :evil: .
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Ja mógłbym ci podać pewien link, ale admini się będą czepiać, bo to raczej stronka na "półlegalu" :P. Mam coś jednak dla ciebie. Przed tobą Lodowy Dante:

Obrazek
Obrazek
Runiq
Bombardier
Bombardier

Oto Lodowy Dante 2:

Obrazek
ODPOWIEDZ