Kreskówki!
-
- Chorąży
Kreskówki!
Trochę się rozgadalismy o kreskówkach w serialach a to chyba nie to więc postanowiłem otworzyć nowy temacik specjalnie dla kreskówek. Tutaj będziemy rozmawiali sobie o niezniszczalnym Johnym Bravo, potyczkach eRPGegowskich Dextera i DeeDee i tak dalej. Na zachętę daję ankietę (ja oczywiście na J. Bravo głosuję)
.
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
-
- Bosman
-
- Bombardier
-
- Majtek
- Numer GG: 1349086
-
- Bombardier
- Kontakt:
Gdyby nie było opcji "inna", to zagłosowałbym na Johny'ego, ale takowa opcja istnieje, zatem zagłosuję na nią.
Cóż, w sumie to nawet gdyby były wszystkie, które mi się podobają, to i tak bym nie wiedział na co zagłosować, bo nie mam ulubionej ;p. Ale o pierwsze miejsce walczyłyby pewnie wspomniane już Zło w potrawce, Megas i Futurama oraz nie wspomniane Simpsonowie, South Park, kreskówki na podstawie komiksów DC Comics* i Samuraj Jack.
W sumie zastanawia mnie fakt, że będąc w liceum oglądam więcej kreskówek niż będąc w gównazjum lub pedałówie ;D.
*Z wyjątkiem LoSH, które jest żałosne, beznadziejne i ogólnie fuj ;p.
Cóż, w sumie to nawet gdyby były wszystkie, które mi się podobają, to i tak bym nie wiedział na co zagłosować, bo nie mam ulubionej ;p. Ale o pierwsze miejsce walczyłyby pewnie wspomniane już Zło w potrawce, Megas i Futurama oraz nie wspomniane Simpsonowie, South Park, kreskówki na podstawie komiksów DC Comics* i Samuraj Jack.
W sumie zastanawia mnie fakt, że będąc w liceum oglądam więcej kreskówek niż będąc w gównazjum lub pedałówie ;D.
*Z wyjątkiem LoSH, które jest żałosne, beznadziejne i ogólnie fuj ;p.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Hmmm
Zdecydowanie "The Simpsons" i "Family Guy" (zwlaszcza ta Family Guy) te kreskówki wymiatają. South Park jest zbyt kretyński i zbyt bezpośredni jak dla mnie. Ale Simsonowie i Głowa Rodziny maja takie bezczelne rozkminki, tak perfidnie głupie, hamskie i w ogole, a do tego tak sprawnie ukryte pod komiczną treścią, ze to jest mistrzostwo świata.
Zdecydowanie "The Simpsons" i "Family Guy" (zwlaszcza ta Family Guy) te kreskówki wymiatają. South Park jest zbyt kretyński i zbyt bezpośredni jak dla mnie. Ale Simsonowie i Głowa Rodziny maja takie bezczelne rozkminki, tak perfidnie głupie, hamskie i w ogole, a do tego tak sprawnie ukryte pod komiczną treścią, ze to jest mistrzostwo świata.
-
- Bosman
Dla mnie mistrzami absurdu są
"krowa i kurczak" feat "Jam łasica" Wspaniała, nieco turpistyczna krzyzówka bomby atomowej z chorą psychika Monty Pythona.
Chyba najbardziej abstarkcyjną kreskówką była "owca w wielkim mieście" dziwne ale fajne.
Dla mnie Familly guy to mistrzostwo, nawet teraz na youtubie ogladam jego odcinki (polecam ten Lordem Vaderem i nie zapłaconym mandatem)
Pierwsze oidcinki Chojraka tez zasługuja na uznanie.
"krowa i kurczak" feat "Jam łasica" Wspaniała, nieco turpistyczna krzyzówka bomby atomowej z chorą psychika Monty Pythona.
Chyba najbardziej abstarkcyjną kreskówką była "owca w wielkim mieście" dziwne ale fajne.
Dla mnie Familly guy to mistrzostwo, nawet teraz na youtubie ogladam jego odcinki (polecam ten Lordem Vaderem i nie zapłaconym mandatem)
Pierwsze oidcinki Chojraka tez zasługuja na uznanie.
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Kok
- Numer GG: 3327785
Trza by osobny ranking zrobic na polskie i zagraniczne kreskowki:P
Osobiscie zaglosowalem na Dexa, koleś jest niesamowity.. La chupacabra vel Czarli i te jego pojedynki z Mędrkiem...Eh:)
Ale faktem jest ze stare polskie kreskowki mialy to cos- Bolek i Lolek, Przygody kota Filemona ogladalo sie z przyjemnoscia, mialy w sobie takie dzieciece cieplo...
A Krecik i Wilk i Zajac to zupelnie inna historia...Bo pierwsza jest czeska a druga ruska wiec musialby walczyc w grupie zagranicznej;)
Osobiscie zaglosowalem na Dexa, koleś jest niesamowity.. La chupacabra vel Czarli i te jego pojedynki z Mędrkiem...Eh:)
Ale faktem jest ze stare polskie kreskowki mialy to cos- Bolek i Lolek, Przygody kota Filemona ogladalo sie z przyjemnoscia, mialy w sobie takie dzieciece cieplo...
A Krecik i Wilk i Zajac to zupelnie inna historia...Bo pierwsza jest czeska a druga ruska wiec musialby walczyc w grupie zagranicznej;)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
-
- Bosman
-
- Marynarz
- Kontakt:
No na pierwszym miejscu to ewidentnie Samuraj Jack, dalej owca w wielkim miescie, potem Laboratorimu dextera i Futurama (czy jakos tak to sie zawlo)
a to mi nasuwa pewna mysl
a to mi nasuwa pewna mysl
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
-
- Bosman
Mój głos poszedł na Dextera. Ale może lepiej było mi zaznaczyć "inne".
Generalnie lubię/oglądam:
Z Cartoon Network: Dexter, toonami (Liga, X-men, Megas, tytani i batman) oraz czasem Johny i Scooby.
Z Jetix: Ach ten Andy, Odlotowe agentki i Świat według Ludwiczka (i Dziwne przypadki w Blake Holsey - ale to nie kreskówka).
A i oczywiście Brygada RR, Smurfy i Gumisie. - podstawa niektórych pomysłów na sesję.
A i jeszcze (z niewymienionych wcześniej) było "Zaczarowany ołówek". Nie miętam wiele (zbytni berbeć), ale chyba było fajne.
Generalnie lubię/oglądam:
Z Cartoon Network: Dexter, toonami (Liga, X-men, Megas, tytani i batman) oraz czasem Johny i Scooby.
Z Jetix: Ach ten Andy, Odlotowe agentki i Świat według Ludwiczka (i Dziwne przypadki w Blake Holsey - ale to nie kreskówka).
A i oczywiście Brygada RR, Smurfy i Gumisie. - podstawa niektórych pomysłów na sesję.
A i jeszcze (z niewymienionych wcześniej) było "Zaczarowany ołówek". Nie miętam wiele (zbytni berbeć), ale chyba było fajne.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy