Książki które lubię, książki które polecam...

-
- Marynarz
Hmm, nie przyjrzałem się dokładnie ale wydaje mi się, że jestem pierwszy...
Polecam wszystkim najnowsze dziecko Andrzeja Sapkowskiego, a zarazem ostatnią część Trylogii Husyckiej zatytułowaną "Lux Perpetua".
W poniedziałek w Krakowskim EMPiKU zakupiłem, a dziś jestem świeżo po przeczytaniu całości. Cóż można powiedzieć, hmm, w fabułę się nie będę wgłębiał żeby nie spoilerować, ale uważam, że książka spodoba się wszystkim, których zaciekawiły/zachwyciły/zaintrygowały przygody Reinmara w dwóch pierwszych tomach. Zdania wśród znajomych jak zwykle podzielone, ale ze swojej strony uważam LP za bardzo dobre zwieńczenie całości. Polecam!
Polecam wszystkim najnowsze dziecko Andrzeja Sapkowskiego, a zarazem ostatnią część Trylogii Husyckiej zatytułowaną "Lux Perpetua".
W poniedziałek w Krakowskim EMPiKU zakupiłem, a dziś jestem świeżo po przeczytaniu całości. Cóż można powiedzieć, hmm, w fabułę się nie będę wgłębiał żeby nie spoilerować, ale uważam, że książka spodoba się wszystkim, których zaciekawiły/zachwyciły/zaintrygowały przygody Reinmara w dwóch pierwszych tomach. Zdania wśród znajomych jak zwykle podzielone, ale ze swojej strony uważam LP za bardzo dobre zwieńczenie całości. Polecam!
Come with me my little ones
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!

-
- Pomywacz

-
- Marynarz

-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:

-
- Kontakt:
Przypomniały mi sie dwa tytuły:
Politycznie zakręcone fantasy R.A. Salvatore "Mortis" lub "Mortalis"
No i ma perełka "Po słowiczej podłodze" i kontynuacja
Politycznie zakręcone fantasy R.A. Salvatore "Mortis" lub "Mortalis"

No i ma perełka "Po słowiczej podłodze" i kontynuacja

Ostatnio zmieniony niedziela, 26 listopada 2006, 17:57 przez makk, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Majtek
- Numer GG: 1349086

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
A nie zgodzę się :) Lubię humorystyczne fantasy, ale to akurat mi się nie podobało. Za duże podobieństwo do Pottera, urwane wątki w połowie książki... Pottera nawet lubię, przyjemne czytadło, ale nie jestem fanką, dlatego za duże nawiązania uważam za wadę.Nwo HadeS pisze:Polecam wszystkim "Różę Selerbergu". Znakomita książka z gatunku humorystycznego fantasy. Po prostu cudo!
Zresztą, tutaj jest moja recenzja
Nwo HadeS, możesz napisać co Ci się podobało w tej książce? Tak z ciekawości pytam :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Majtek
- Numer GG: 1349086
Hmmm... Podobała mi się okładkaFalka pisze: Nwo HadeS, możesz napisać co Ci się podobało w tej książce? Tak z ciekawości pytam

A po za tym cała część o smokach która jest moim zdaniem przezabawna i naprawdę wciągająca. Wątki są paskudnie pourywane, nie da się ukryć jest to denerwujące. Aczkolwiek zostawia nadzieję na kontynuacje. Ściągnięte patenty z innych książek też są widoczne, ale wspaniale, moim zdaniem, przemieszane i dopełniające się.
A co do szczegółów mojej oceny, z chęcią zaproszę Cię do mojej recenzji, jak tylko zamieszczę ją na swoim forum.

-
- Kontakt:

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
O, z tym się zgodzę - świetne to było :)Nwo HadeS pisze:A po za tym cała część o smokach która jest moim zdaniem przezabawna i naprawdę wciągająca.
A jak już mowa o comic fantasy, to polecam książki Toma Holta. Narazie miałam okazję przeczytać tylko "Valhallę" i "Królewnę Śnieżkę i siedmiu samuraji", ale podobno wszystkie jego książki tak niezłe, jak te dwie :)

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
A mi ostatnio wpadło w łapki "Wieszać każdy może" Pilipiuka i mi przynajmniej jako zagorzałemu fanowi egzorcysty bimbrownika jak i Pilipiuka ogółem biorąc, książka bardzo się spodobała. Jak zresztą większość książek o Wędrowyczu
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Ostatnio na stronie Tawerny wypowiadała się Marcin Przybyłek i to mi przypomniało o jego bardzo dobrej ksiażce - Gamedec, o niebanalnym temacie (detegktyw gier komputerowych) i naprawdę wciagajacej fabule. Właściwie nigy wcześniej nie było czegoś takiego - moze trochę "Walc stulecia" Ziemkiewicza jest zbliżony, ale zupełnie o co innego chodzi. Zreszta obie książki warte są przeczytania.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0

-
- Kontakt:

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Podpisuję się pod cytowanym postem. Wczoraj skończyłam czytać Lux Perpetuę i jestem prawie zachwycona. A czemu prawie? Przez głupi wywiad z Sapkowskim - autor przyznał w nim, że szczęśliwe zakończenia są nudne. No i spodziewałam się masowej śmierci jak w Wiedźminie. A ona wcale aż taka masowa nie była jakbym chciała ;)Khelbi pisze:Polecam wszystkim najnowsze dziecko Andrzeja Sapkowskiego, a zarazem ostatnią część Trylogii Husyckiej zatytułowaną "Lux Perpetua".
(...) Cóż można powiedzieć, hmm, w fabułę się nie będę wgłębiał żeby nie spoilerować, ale uważam, że książka spodoba się wszystkim, których zaciekawiły/zachwyciły/zaintrygowały przygody Reinmara w dwóch pierwszych tomach. Zdania wśród znajomych jak zwykle podzielone, ale ze swojej strony uważam LP za bardzo dobre zwieńczenie całości. Polecam!