Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

hyhy teraz to chyba bede mial w kazdym tyg. miecha uinne oko :D
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

phi, teoretycznie to można zrobić 255^3 * wszystkie możliwe filtry wersji tego avika... a każdą w kilka sekund... (Runiq - aż 2 minuty wyszły mi gdyż więcej czasu zajął tęczowy avik, a chciałem jeszcze biały, ale źle wyszedł, a nie chciało mi się bawić ;-P )

A co do mojego nowego ava - wersja czerwona była nawet przez dzień lub dwa na forum, ale mi się niedokońca podobała - ten czerwony jakoś tak raził i gryzł się z jamnikiem ( ;-) ) i "chmury" czerwieni źle wyglądały... za to puprpurowy (dobrany pod kolor czcionki ;-P) jest o niebo lepszy - różnica niewielka, a efekt wizualno-estetyczny dużo lepszy

A co do zrobienia komuś takiego avika - to naprawdę sporo roboty z literemi - najpierw trzeba je piksel po pikselu, z jednolitego kolor, ułożyć np. w paintcie przy powiększeniu 800% i siatce... a potem jeszcze długa i wieloetapowa obróbka w Photoshopie za pomocą mnóstwa różnych narzędzi i pędzli...
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I co ty na to, panie MAt? Może nie są super, ale ładnie wyglądają.

[znów 2 sekundy roboty ;-P - pierwsze dwa przekoloryzowane, trzeci prostym filtrem - dwa pierwsze mi się niepodobają (ani kolor piękny, a i jamnik cały pokolorowany), trzeci jest niezły, albo raczej byłby gdyby nie ruszał jamnika ;-P - dop. MAd Phantom]
Randalf Czarny
Pomywacz

Post autor: Randalf Czarny »

A ja właśnie zmodyfikowałem swojego awatara dodając swoją ksywę.
Ale nie w runach Futharku, czy podobnych... Tylko we własnych :)
Homo homini lupus est.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Poniważ LukaSowi chyba nie przypadł do gustu mój "Antchryst" (ciekawe czemu? moze uznał, ze to przesada?) wiec oto coś lżejszego - Krwawy Rycerz:
Obrazek

A dla Perzyna, Ork z Mordoru:
Obrazek
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

nie no ork wymiata!! :D naprawde b. mi sie podoba. Szkoda ze taki maly.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Mały bo ma być avikiem... ale mi też się podoba... nie wiedziałem, że umiem zrobić coś takiego... i to w tak krótkim czasie! (pare minut, ze 2-3 może 1). to by mogło chyba nawet na okładkę książki iść...
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

hyhy a ja sobie ocko zmienilem. A i mam jescze swoje zdanie na temat avatarow mada :-) wedlug mnie ten 1 (zielony) jest najfajnieszy :P
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Zielony... no po drugi spojrzeniu... rzeczywiście niezły... zestawienie z różowym musiało popsuć wrażenie... ale to i tak tylko koloryzacja... pozatym mi sie purpurowy bardziej podoba - zielony wygląda doysć oklepanie, a ten jest taki engmatyczny i ulotny... (tylko kolor zmieniony, a jakie różnice ;-D ) pozatym efekt, którego użył Runiq niepotrzebnie pokolorował jamnika co psuje trochę całość ;-P Tak, czy siak zostaję przy purpurze i to ją będę ulepszał ;-D
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Cóż, dopóki sam nie naucze sie lepiej przerabiać avów to skorzystam z oferty MAta ale strzeż sie bo jeszcze kiedyś dobiore się do jamnika~!
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

ale normalnie jestem w szoku. Ten program jest naprawde dobry. Kazdy avatar w nim przerobiony robi niezwykle wrazenie na mnie a Perzyn przeszedl moje najsmielsze oczekiwania :D chyba musze sobie zalatwic ten program :D
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Możliwości programu są ważne, ale niemniej ważne są talent, umiejętności, wyobraźnia i pomysłowość, czasem cierpliwość, a tego już żaden program nie załatwi... (a ten post jest wybitnie skromny - tak objętościowo, jak i treści w nim zawarte ;-P)
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

MaT aviki które zrobiłeś są świetne ale mam ostatnio problemy z kompem i nie miałem czasu żeby go zmienić

A teraz mam gorszy problem bo nie wiem który wybrać(chociaż w tym drugim nie potrzebnie tak bardzo zamalowałeś tważ)

I jeszcze jedno w jakim programie robisz te przeróbki
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Bo na drugim jest Krwawy Rycerz w czasie bitwy i dlatego na mieczu\twarzy\czerwonej zbroii widać "nieco" wrogiego osocza ;-D (a twarz "chlapnąłem" by było bardziej klimatycznie i by nie było odcinającej się jasnej plamy na środku ;-D)

A program to Adoba Photoshop 6.0 (jest już 9.0, ale ponoć nie nadaje sie dla początkujących - duża nieintuicyjność)
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

A ja wciąż czekam, kiedy mi, mój drogi MAdzie, zrobisz przeróbkę MOJEGO avika (chodzi mi o ten stary)? Bo czekam i czekam, a ty nawet niec nie wspomniałeś. Chciałbym wiedzieć, jak ci to wyjdzie.
Obrazek
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Rajach podczas bitwy i po wizycie z solarium ;-D:
Obrazek

Rajah przeżył nawrócenie i został kapłanem światłości:
Obrazek - za ten obrazek muszę sobie przyznać geniusz (skromnie mówiąc ;-D)
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Jak widzicie (pomimo wielu kłótni z Rajah'ą) zmieniłem sobie avika na powyższy. Postanowiłem się nawrócić :D. Dzięki za avik, MAd.
Obrazek
ODPOWIEDZ