[Wojny Żywych Trupów] XIII: Oblężenie

Miejsce, w którym toczą się starcia na Apokaliptycznym Polu Walki.
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Infernalista do 4

Dalej przemieniam.
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Podsumowanie:

Server, poziom 11
Żywotność: 15
Siła: 1
Szybkość: 1
Ekwipunek: 3 granaty
Sług: 115/118
Moce:
Pyromanta level 1 - twoje ciało może powlec się ogień o grubości 3mm, ciebie on nie parzy; max na 10 sekund na turę
Pyromanta level 2 - możesz rzucać 1 na turę małą kulę ognia z dłoni (obie wolne muszą być)
Pyromanta level 3 - twoje ciało może powlec ogień o grubości 1cm, ciebie on nie parzy; praktycznie ciągle
Pyromanta level 4 - raz na 5 tur możesz zamienić się w ognistą kulę o średnicy 2m, w tej postaci możesz latać (działa jedną turę)
Kamikaze level 1 - w momencie, w którym twoja żywotność spadnie do 0 twoje ciało eksploduje jak granat
Kamikaze level 2 - możesz dawać moc Kamikazelevel1 swoim podwładnym (max 2 na turę)
Kamikaze level 3 - w momencie zniszczenia eksplodujesz dość silnie żeby zniszczyć 3 piętrowy budynek (lub stację metra)
Demonologia level 1 - możesz przywołać do pomocy ducha, który będzie twoim niewidzialnym zwiadowcą (działa tylko jeśli nie ma gracz-upiora na planszy)
Demonologia level 2 - to samo, ale 4 duchów (działa tylko jeśli nie ma gracz-upiora na planszy)
Demonologia level 3 - możesz przywołać raz na cztery tury jednego Ogara Piekieł (dwugłowy pies;Żyw2)
Nekromancja level 1 - z serc zupełnie martwych możesz tworzyć słabe granaty
Blind, poziom 12
Żywotność: 21
Szybkość: 3
Sług: 120
Moce:
Ponury Żniwiarz level 1 - możesz zabijać (i przemieniać) ludzi myślą na odległość 5m, niestety raz na turę
Ponury Żniwiarz level 2 - to samo tylko że dwa razy na turę
Ponury Żniwiarz level 3 - możesz przemieniać 3 ludzi na 15m i niszczyć 2 zombie na 5m
Ponury Żniwiarz level 4 - pojawia się dla ciebie ogromna kosa, ten artefakt, gdy uderzysz ostrzem w człowieka lub zombie to jest to traktowane jako cios w mózg
Ponury Żniwiarz level 5 - wym.WŻT lvl10; możesz wezwać jednego Ponurego Żniwiarza do pomocy i nasłać go na kogoś konkretnego
Pyromanta level 1 - twoje ciało może powlec się ogień o grubości 3mm, ciebie on nie parzy; max na 10 sekund na turę
Pyromanta level 2 - możesz rzucać 1 na turę małą kulę ognia z dłoni (obie wolne muszą być)
Pyromanta level 3 - twoje ciało może powlec ogień o grubości 1cm, ciebie on nie parzy; praktycznie ciągle
Pyromanta level 4 - raz na 5 tur możesz zamienić się w ognistą kulę o średnicy 2m, w tej postaci możesz latać (działa jedną turę)
Napalony Żniwiarz level 1 - wyrastają ci długie rogi na głowie
Napalony Żniwiarz level 2 - twoja szybkość (+3 do sz) i wytrzymałość (+5 do żw) wzrastają
Kamikaze level 1 - w momencie, w którym twoja żywotność spadnie do 0 twoje ciało eksploduje jak granat
Ant, poziom 6
Żywotność: 10
Sług: 64
Moce:
Pinokio level 1 - jesteś jakby z drewna - nie toniesz i masz twardsze kości
Pinokio level 2 - masz drewnianą, twardą czaszkę
Pinokio level 3 - możesz nadawać umiejętności Pinokio level 1 i 2 swoim zombie (max 3 na turę)
Pinokio level 4 - możesz przywołać jednego Enta do pomocy (5m wysokości;+8siły)
Pavciooo, poziom 11
Sług: 119
Moce:
Woda level 1 - twoje ciało może powlec się wodą o grubości 3mm, max na 10 sekund na turę
Woda level 2 - możesz zgasić ogień pyromanty (z jakiegokolwiek poziomu)
Woda level 3 - możesz kontrolować dowolnie wodę (ale nie dłużej niż 10 sekund na turę)

Arxel, poziom 8
Żywotność: 12
Sług: 85
Moce:
Demonologia level 1 - możesz przywołać do pomocy ducha, który będzie twoim niewidzialnym zwiadowcą (działa tylko jeśli nie ma gracz-upiora na planszy)
Demonologia level 2 - to samo, ale 4 duchów (działa tylko jeśli nie ma gracz-upiora na planszy)
Demonologia level 3 - możesz przywołać raz na cztery tury jednego Ogara Piekieł (dwugłowy pies;Żyw2)
Demonologia level 4 - możesz przywołać Trującego Pomiota (glut wielkości psa;ma Truciznalevel5; podatny na ogień) może istnieć taki jeden w danym momencie
Napalony Żniwiarz level 1 - wyrastają ci długie rogi na głowie
Infernalista level 1 - widzisz w Ciemnościach i we Mgle
Infernalista level 2 - możesz nauczać 5 sług na turę Infernaliste1
Infernalista level 3 - możesz tworzyć ze zwłok golemy z mięsa (jednego na turę)
Infernalista level 4 - możesz prosić o pomoc Infernalnych Lordów, którzy może pomogą (raz na turę)
Artos, poziom 12
Żywotność: 16
Ekwipunek: metalowa rurka
Sług: 123
Moce:
Ponury Żniwiarz level 1 - możesz zabijać (i przemieniać) ludzi myślą na odległość 5m, niestety raz na turę
Ponury Żniwiarz level 2 - to samo tylko że dwa razy na turę
Ponury Żniwiarz level 3 - możesz przemieniać 3 ludzi na 15m i niszczyć 2 zombie na 5m
Ponury Żniwiarz level 4 - pojawia się dla ciebie ogromna kosa, ten artefakt, gdy uderzysz ostrzem w człowieka lub zombie to jest to traktowane jako cios w mózg
Ponury Żniwiarz level 5 - wym.WŻT lvl10; możesz wezwać jednego Ponurego Żniwiarza do pomocy i nasłać go na kogoś konkretnego
Trucizna level 1 - twoje mięso staje się trujące, każdy kto cię ugryzie umrze w tej samej turze
Trucizna level 2 - raz na turę możesz sparaliżować dowolnego dotkniętego zombie/człowieka
Broń biała level 1 - umiesz się posługiwać bronią białą
Broń biała level 2 - możesz celować gdzie chcesz uderzyć bronią białą
Broń biała level 3 - umiesz blokować pojedyńczy pociski bronią białą
Broń biała level 4 - możesz używać dwóch broni na raz
Broń biała level 5 - możesz rzucić broń w kogoś (i trafić w zależności od siły 5m lub więcej)
Memo, poziom 7
Żywotność: 11
Siła: 6
Żywotność: 6
Sług: 71
Najemnicy: 3
- Morfeusz
- Niobe
- Trinity
Moce:
Sztuki walki level 1 - w zwarciu bez broni nikt cię nie pokona (chyba że jest lepszy w tych sztukach)
Sztuki walki level 2 - w zwarciu bez broni nikt cię nie pokona (chyba że jest lepszy w tych sztukach)
Sztuki walki level 3 - w zwarciu bez broni nikt cię nie pokona (chyba że jest lepszy w tych sztukach), możesz unikać broni białych
Sztuki walki level 4 - w zwarciu bez broni nikt cię nie pokona (chyba że jest lepszy w tych sztukach), możesz unikać pojedyńczych kul
Sztuki walki level 5 - w zwarciu bez broni nikt cię nie pokona (chyba że jest lepszy w tych sztukach), możesz odbijać się od ścian i nie dotykać podłoża (w korytarzach)
Broń biała level 1 - umiesz się posługiwać bronią białą
Broń biała level 2 - możesz celować gdzie chcesz uderzyć bronią białą
Broń biała level 3 - umiesz blokować pojedyńczy pociski bronią białą
Broń biała level 4 - możesz używać dwóch broni na raz
Broń biała level 5 - możesz rzucić broń w kogoś (i trafić w zależności od siły 5m lub więcej)
Broń biała level 6 - gdy rzucasz twoja broń tnie ofiarę i jeszcze wraca do ciebie
Broń biała level 7 - prawdziwy mistrz, teraz możesz odbijać wszystkie pociski które lecą w ciebie od przodu
Rzucanie level 1 - umiesz rzucać
Rzucanie level 2 - to co rzucasz trafia w obrębie 5m od celu
Rzucanie level 3 - dokładnie umiesz rzucić w jakieś duże miejsce
Rzucanie level 4 - twoje rzuty są tak celne że trafisz kamieniem lecącego gołębia
Zwiększona siła (5) - stajesz się silniejszy o 1 od innych zombie, można brać to ile się chce (doda nowego statsa) im więcej tym silniejszy
Zwiększona szybkość (5) - stajesz się szybszy o 1 od innych zombie, można brać to ile się chce (doda nowego statsa) im więcej tym szybszy
Strzelanie level 1 - możesz strzelać z broni palnej
Strzelanie level 2 - możesz celować z broni palnej z dokładnością do 50cm
Strzelanie level 3 - do 10m trafisz siedzącą muchę; możesz z dwóch broni na raz
Strzelanie level 4 - do 30m trafisz siedzącą muchę; dokładnie z 2 broni na raz
Pająk level 2 - możesz skakać na 5 metrów wzwyż
Tomek, poziom 1
Żywotność: 5
Sług: 10
Moce:

Update będzie dziś wieczorem albo jutro.

Pavciuuu przypomnianam że masz 8 :!: mocy do wyboru
Ant ma dwie moce do wyboru.
Tomek pisze:Ej nie wiem czy wiecie ale chyba mamy po jednym poście na update :P
Za to Ty nie dałeś żadnego posta.
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Doskonale wiem o moich mocach, ale narazie ich nie wydaję, gdyż itak mam ich za mało, żeby dojść do tego, co chcę, a nie chce zdradzać strategii jaką objąłem ;]
I tak nikt tego nie czyta...
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Pinokio lvl 5
Kopanie level 1

Idę pomóc entowi rozwalić bramę, samemu się zmieniając w Enta
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Rozkazuje swoim sługom urwać sobie głowy, po czym robię to samo.

Sorka ale jakoś mi ta konkretna sesja nie podchodzi
Meniyaki tsukete shinugaii!
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Lepiej byś przekazał je mi, dezerterze ;p.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Arxel
Kok
Kok

Przywołuje gluta, psa prosze o pomoc infernalnych lordów i lece bronić bazy.
M_M
Kok
Kok

Ok, rzeźni część pierwsza.

Pierwszy był Blind i Server którzy w postaci Ognistej kuli wbili się do bazy. Według mnie to była głupota bo wszyscy ich słudzy zostali na zewnątrz. Bez problemu wbili się do katedry. W środku medytował licz. Server już miał sobie urwać głowe gdy pojawił się inferalny lord i powiedział:

Nie możemy skończyć tej gry na czwartej stronie bo się AC wkurzy

Po czym odepchnął was poza katedrę. Głowa Servera spotkała się z kosą ponurego...

Memo wskoczył wraz z Niobe, trinity i morfeuszem do środka i zabrał kosę żniwiarza... Przywołanego przez jego sojusznika... Gdy tylko Server został wypchnięty z katedry kosa powedrowała w jego głowę...

Następną osobą która dostała się do bazy był Artos. Nie długo jednak tam zabalował ponieważ oberwał falą wody sprowadzoną przez Pavciaaa.

Nim Arxel i Ant dobiegli do bazy (jeden żeby ją bronić, drugi żeby się do niej dostać) nastąpiło bum
Obrazek

Najrozsądniej w tej rundzie zachował się Pavciooo który jako jedyny został w mieście i zdobył dzięki temu 120 sług i 12 lvl!!!

Wybuch przeżyli tylko Arxel, Ant i Memo. Arxel i Ant dlatego ponieważ nie byli w zasięgu wybuchu a Memo ponieważ był dość wytrzymały.

Arxel i Ant
Stoicie przed bramą. Skończycie ze sobą teraz czy czekacie na później?

Licz także przeżył ale jest osłabiony.

Połowa katedry wyleciała w powietrze. Pozostały po niej tylko ruiny. Południowa i wschodnia część muru też poszła do piachu.

Blind, Server, Artos
W tej turze się odradzacie. Nie możecie nic robić.

Tomek został porwany przez inferalnych lordów i zamieniony w kupke popiołu

[to już drugi raz. Więcej cię nie przyjmuje do moich Wojen]

Server, poziom 11
Żywotność: 0/15
Sług: 0/118
Blind, poziom 12
Żywotność: 0/19
Sług: 0/120
Ant, poziom 6
Żywotność: 10
Sług: 64
Pavciooo, poziom 23
Żywotność: 28
Sług: 239
Arxel, poziom 8
Żywotność: 12
Sług: 85
Artos, poziom 12
Żywotność: 0/16
Sług: 0/123
Memo, poziom 7
Żywotność: 4/11
Szybkość: 6
Ekwipunek: Kosa ponurego
Sług: 30/71
Najemnicy: 2
- Morfeusz
- Niobe
Arxel
Kok
Kok

Uderzam w Anta wszystkim czym się da, i wysyłam na niego wszystkie sługi. Oraz tworzę golema, pieska i gluta.
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Nasyłam wszystkie sługi na sługi Arxela. Nakazuje entowi atakować obrońcę katedry i robię to samo w postaci enta
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

MISTRZ_MIECZA pisze:
Nie możemy skończyć tej gry na czwartej stronie bo się AC wkurzy
W rzeczywistości macie trzecią stronę, reszta to były niepotrzebne posty, które albo skasowałem albo dołączyłem do już istniejących. Pamiętaj MM, że jak tu nie będzie 5 stron to w każdej twojej rekrutacji w systemie APW będę zaznaczał że za szybko kończysz :P
Obrazek
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Karzę Niobe i Morfeuszowi stać przy Liczu, a sam idę szukać czegoś co odnowi moją żywotność. Jak już znajdę to idę do miasteczka (nie otwieram bramy), jak nie znajdę, to idę do Licza.
Odmiana nicka mego:
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Hmmm skoro gdybyśmy teraz już roztrzygnęli wszystko to AC by się wkurzył, to raczej MG nie da mi odrazu ubić licza tylko wybije mi sługi jakimś losowym zdarzeniem, więc wolę poczekać jeszcze tę jedną turę przemieniając ludzi w mieście :D
M_M
Kok
Kok

MISTRZ_MIECZA pisze:Południowa i wschodnia część muru też poszła do piachu.
Memo pisze:Jak już znajdę to idę do miasteczka (nie otwieram bramy),
Otóż bramy NIEEE MAAAAAA!!!

Ant i Arxel
Ma się tą taktykę, nie ma co. Żaden nie napisał mi jak atakuje, więc posłużę sie tu obliczeniami:

Arxel, poziom 8, żw12 ------ Ant, poziom 6, żw10 (przemieniony w enta)
Sług: 85 Sług: 64
Przywołani: Przywołani:
- golem - ent
- ogar piekieł
- trujący pomiot

Ent Anta z honorem stanął do walki z trzema przeciwnikami. Wygrał ale zaraz potem został zabity przez sługusów Arxela. Ant trzema silnymi uderzeniami zabił czerwonego. Stracił 20 sług, ale zyskał 5 lvl.

Pavciooo
Zyskałeś kolejne 12 lvl i 120 sług!!!

Memo
Wokoło było pełno trupów żywych trupów :lol: Zjadłeś tyle ile jest potrzebne aby się w pełni uzdrowić, poszedłeś do miasta ale nic Ci to nie dało ponieważ mówiłem że trzeba na to poświęcić całą turę

Reszta może już grać. Arxel się wskrzesza.

dla ścisłości:
Pavciooo jes w mieście
Blind i Server w bazie niebieskich
Ant pod zamkiem (pod katedrą)
Memo w miasteczku
Artos w zamku

Server, poziom 11
Żywotność: 8/15
Sług: 0/118
Blind, poziom 12
Żywotność: 10/19
Sług: 0/120
Ant, poziom 11
Sług: 44/64
Pavciooo, poziom 35
Żywotność: 39
Sług: 359
Arxel, poziom 8
Żywotność: 0/12
Sług: 0/85
Artos, poziom 12
Żywotność: 8/16
Sług: 0/123
Memo, poziom 7
Żywotność: 11/11
Szybkość: 6
Ekwipunek: Kosa ponurego
Sług: 30/71
Najemnicy: 2
- Morfeusz
- Niobe
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Idę do miasteczka rekrutować sługi
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Stoimy w Katedrze.
Ostatnio zmieniony niedziela, 1 października 2006, 19:03 przez Memo, łącznie zmieniany 1 raz.
Odmiana nicka mego:
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Show Time!

Biorę za moje 32 wolne moce:
Wytchnienie 5
Mutagen 6
Kopanie 1
Skrzydła 5
Ponury 5
Napalony 2
Trucizna 2
Paralizacja 5
Rozbrojenie 1

Jakby ktoś próbował mi przeszkodzić w moim dziele zniszczenia to używam wytchnienia 3 by go unieruchomić ;)
Za pomocą wytchnienia ileś posyłam "samonaprowadzający pocisk zabijający żywego" tak, aby ukatrupił jednego z najemników Mema.
Następnie wraz ze sługami lecimy do katedry. W trakcie lotu dla rozrywki wodą uderzam tam gdzie stoją najemnicy, a następnie na tego który przeżył posyłam ponurego :D Jakby na mnie ruszył jakiś ponury to się nie martwię bo mam wytchnienie 5 i mi nic nie może zrobić więc sam go kosą ubijam. Jakby jakimś cudem najemnicy przeżyli to rzucam na nich paralizację, rozbrojenie, rzucam kosą, ew. w bezpośrednim starciu paraliżuję za pomocą trucizny :D
Jak skończę zabawę podchodzę do licza i pięknym cięciem odcinam mu łeb kosą ;)

AC: Nie gniewaj się na MM, on naprawdę już nie ma co w takiej sytuacji zrobić, aby gra potrwała dłużej :D
Zablokowany