W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Moze juz wystarczy, chlopcy? Bo zaraz odzyje wojna pecetowo-amigowa, a moze nawet atarowo-commodorowa. ;)
Zarowno konsole, jak i PC dobrze sluza Graczom. Sam gram na obu tych platformach i nie narzekam na zadna. Fakt, w FPP na konsoli brakuje myszy; za to w np. bijatykach pad sprawdza sie znacznie lepiej. Trudno tez przecenic wygode, jaka daje konsola - w tym brak watpliwosci, czy i jak gra pojdzie.
Jest jednak jeden wielki plus gier na PC: w grach na konsole nie pogrzebiesz, nic nie zmienisz (chyba ze autorzy gry to przewidzieli). A ja uwielbiam grzebac w grach, modowac, albo chociaz wyrywac z nich muzyke czy grafe. Dlatego tez nie kupilbym nigdy np. The Sims na PS2...
Tyle offtopa.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Moze juz wystarczy, chlopcy? Bo zaraz odzyje wojna pecetowo-amigowa
Solar, moja amiga ma lepszego procka od Twojego kompa.

A bez offtopów: gram w HL2: Episode One :P.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Ja teraz sobie pogrywam w starą dobrą Najdłuższą Podróż. Co prawda cierpliwości i talentu do przygodówek nie mam więc raz czy 2 się zerknęło do solucji, jednak gra jest przednia i zdecydowana większość zagadek wychodzi sama z siebie i są przez to logiczne. Polecam.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

A ja tam se wracam wspomnieniami do Fallouta 2 :D Nie ma to jak kolejne zarwane nocki przy świetle posnklearnej lampki i unikalnym zielonkawym blasku klawiaturki napromieniowanej ^^
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Ludzie ściągajcie Call of Juarez! Pierwsza dobra gra westernowa! W dodatku produkcji Polskiej! :D
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

BLACKSouL pisze:Ludzie ściągajcie Call of Juarez!
Ludzie kradnijcie Mercedesy, to naprawde fajne samochody! :?
Publicznie Wasc naklaniasz do popelnienia przestepstwa? Nieladnie. Pozalowania godne zachowanie.
BTW gierke na pewno kupie w odpowiednim czasie, chocby z czystej ciekawosci co chlopakom wyszlo. Jesli mnie pamiec nie myli to zrobili ja goscie od Chrom'a, to dobrze rokuje, bo w Chroma pocinalem swego czasu z przyjemnoscia.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Ja grałem w demo i jakoś mnie nie wciągnęło.

I nie jest to "pierwsza dobra gra westernowa". A co z genialnym Outlaws czy znacznie lepszym od serii Commandos - Desperados: Wanted Dead or Alive?

ps
A Chrome też w sumie "ssał pałkę" ;p.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Hmm, Chrome byl przyjazny i przyjemny, jednak nie przypominam sobie by "ssal palke". Moze to tylko Ty odnalazles jakiegos ukrytego przez tworcow bonusa :wink:
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Chrome był przyjemny, a grał ktoś w SpecForce'a?

A Desperados był grą raczej taktyczną, a osadzoną również w świecie westernu - sorry za niedomówienie, ale chodziło mi o grę FPP, a pośród takich "rodzynków" jak Dead Man's Hand (którego recenzja była nawet w Kaszanka Zone), to jest naprawdę udana gra :D.
Publicznie Wasc naklaniasz do popelnienia przestepstwa? Nieladnie. Pozalowania godne zachowanie.
Jak chcesz mogę Ci nawet dać linka do ściągnięcia z RapidShare'a :P.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Red Dead Revolver i Gun z konsol. O Gun Smoke nawet nie wspominam. Tyle jezeli chodzi o westernowki ;p

a ja znów popylam w tactics Ogre: Let Us Cling Together na PSXa
Har Har Har
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Tak mi sie wspomnialo, mozecie mi wypunktowac (Pita albo Black) czym sie rozni Xbox'owy Oblivion od PC'towego. Pisaliscie ze jest bardziej rozbudowany. Przejrzalem dokladnie 368-stronnicowa ksiazeczke w formacie a4, o wdziecznej nawie " TESIV Oblivion. Official game guide for PC and Xbox 360.", lecz nie znalazlem w niej ani slowa o tym zeby te dwie wersje czymkolwiek sie roznily. Jesli wiecie o czyms o czym nie wiedza sami tworcy, albo nie chca sie ta wiedza podzielic, to prosze oswieccie mnie. Z gory dziekuje.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Achievmenty. Chyba wiesz co to?? Lista zadan która jest w kazdej grze na Xboxa 360 i dzieki temu mozna prowadzic rankingi najlepszych graczy. Wersja Pc nie posiada tego. Jak sam napisałem: szczególiki. Nie chodzi mi o żadne znaczace zmiany.

Acha jeszcze drgający pad - naprawdę zwiększa feeling gry. Bo drgania są offkoz różnego stopnia.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 września 2006, 10:39 przez Pita, łącznie zmieniany 2 razy.
Har Har Har
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

368-stronnicowa ksiazeczke w formacie a4, o wdziecznej nawie " TESIV Oblivion. Official game guide for PC and Xbox 360."
ROTFL. Tak jak wyżej - Achievments. Różni się oczywiście tym, na czym grasz :).
Red Dead Revolver i Gun z konsol. O Gun Smoke nawet nie wspominam. Tyle jezeli chodzi o westernowki ;p
Też w nie grałem :), ale popatrz, że na PC nie ukazało się prawie nic dobrego i westernowego.
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

Post autor: Mistrz Małodobry »

nie jest to RPG

ale teraz sobie gram w Silent Hill

1 klimatem wgniata w fotel
Obrazek
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

A właśnie, że Chrome ssał pałkę (Tak, jak program Kazi Szczuki o książkach na TVN24 ;p). Tzn. momentami grało się całkiem przyjemnie, ale wygląd bohaterów był tak wieśniacki, że mi się odechciało w to grać po kilku godzinach.

Co do Obliviona - Czy do wersji na Xboxa360 można jakoś wgrywać nieoficjalne mody?

A ostatnio to gram w sumie tylko w Lineage'a II, Madness Interactive (nawet raz udało mi się zabić Jebusa ^^), Rome:Total War (z modem SPQR). Do tego po podbiciu w Hearts of Iron całego świata Rzeszą (prócz Argentyny i Chile, bo czasu nie starczyło) przymierzam się do zrobienia tego samego, tyle, że II RP ;p.
Odmiana nicka mego:
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Memo pisze:A ostatnio to gram w sumie tylko w Lineage'a II (...)
A na jakim serwerze? :) Bo ja, Seto i mój kolega gramy na Paradise na serwie Aurora (x15)
I tak nikt tego nie czyta...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Też na Aurorze. Elfką knightem 30 lvl, docelowo Swordsingerem. Aha, uprzedzam pytanie - gram elfką, a nie elfem, bo chciałem grać właśnie swordsingerem, a męskie(?) elfy mają spedalone twarze ;p.
Odmiana nicka mego:
ODPOWIEDZ