Nasze Avatary...

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
CoB, jak lubisz krowy, to może ta Ci sę spodoba ^^ Klimat Neuroshimą zalatuje lekko ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Falka nie powiem, że jest zła, bo jest świetna... ale... dla mnie za agresywnie i mrocznie wygląda
To nie ja, taki avik nie odzwierciedlałby mojego charakteru
(Ale i tak zmieniłem - łatwo mną manipulować
)
PS. Nie wie ktoś przypadkiem jak sprawić, by tło obrazka było dostosowane do kolorów forum?

PS. Nie wie ktoś przypadkiem jak sprawić, by tło obrazka było dostosowane do kolorów forum?
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Musisz dodać przezroczyste tło. Np. PhotoShop się do tego nadaje :)CoB pisze:PS. Nie wie ktoś przypadkiem jak sprawić, by tło obrazka było dostosowane do kolorów forum?

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Nie można?! OMG! To jakim cudem ja mam przezroczyste tło?! ;)
Już to kiedyś pisałam, ale nie zaszkodzi powtórzyć - IE nie obsługuje przeroczystości i wygląda ona paskudnie ;)
Już to kiedyś pisałam, ale nie zaszkodzi powtórzyć - IE nie obsługuje przeroczystości i wygląda ona paskudnie ;)

-
- Mat
- Numer GG: 3030068

-
- Pomywacz

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
@Misieq: Fajny. Szkoda tylko że oczków nie ma ;)
A co do IE, to niestety znam ludzi, którzy twierdzą, że IE to świetna przeglądarka i za nic jej nie zmienią -_-"
A co do IE, to niestety znam ludzi, którzy twierdzą, że IE to świetna przeglądarka i za nic jej nie zmienią -_-"

-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Nie ma czegos takiego jak kolor przezroczysty :D przezroczystosc w formatach webowych (gif, png) mozna nalozyc na dowolny indeks (kolor). polecam usuniecie tła ręcznie a potem wypelnienie np różowym. Potem w wiekszosci przeglądarek graficznych (np irfanView) mozna wskazać ten kolor jako przezroczystość.
Jak ktos chce się bardziej pobawić i pracuje na obrazku w wyzszej rozdzielczosci, najlepiej jest oszparowac w np w Photoshopie i potem nalozyc z featherem na tło w podobnym kolorze, zalozyć przezroczystość na scieżce ze szparowania i zapisać w formacie webowym. Wtedy obrazek gładko komponuje się z tłem, brzegi wyglądają na równiejsze.
Jak ktos chce się bardziej pobawić i pracuje na obrazku w wyzszej rozdzielczosci, najlepiej jest oszparowac w np w Photoshopie i potem nalozyc z featherem na tło w podobnym kolorze, zalozyć przezroczystość na scieżce ze szparowania i zapisać w formacie webowym. Wtedy obrazek gładko komponuje się z tłem, brzegi wyglądają na równiejsze.

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
Niestety nie ty jedna. A potem narzekają, że muszą ciągle system reinstalować... Osobiście przesiadłem się zaraz na Firefoxa, a potem na Operę i system wytrzymuje spokojnie rok, działając prawie tak jak na świeżo.Falka pisze:A co do IE, to niestety znam ludzi, którzy twierdzą, że IE to świetna przeglądarka i za nic jej nie zmienią -_-"

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Postanowiłam, że co 1000 postów będę zmieniać awatarki, tak więc pora na nową wiewiórkę. Tym razem zamiast złej, mam miłą w kubraczku robionym na drutach ;)

-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt: