[DnD]Syn nicości - grupa zła

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

[DnD]Syn nicości - grupa zła

Post autor: CoB »

Kilka uwag ogólnych:
- Tak piszemy to, co postać mówi -
"Tak co myśli"

A to co robi normalnie.
Proponuję pisać w 1 osobie, no chyba że ktoś bardzo nie chce, wtedy możecie pisać inaczej. Nie toleruję bezmyślności i głupich żartów - za to wyprawię uczestnikowi sesji pogrzeb.

GRACZE:
Kloner:
Imię postaci: Randal
Klasa: Łotrzyk
Poziom: 1
Rasa: Niziołek
Charakter: Neutralny
Wiara: Olidammara
Rozmiar: Mały
Wzrost: 94
Waga: 43
Oczy: Brązowe
Włosy: Czarne spięte z tyłu w kucyk
Karnacja: ciemna

Mr.Z
Imię postaci: Darkan
Klasa: Czarny Strażnik
Poziom: 1
Rasa: Człowiek
Charakter: Praworządny Zły
Wiara: ateista
Rozmiar: średni
Wzrost: 187 cm
Waga: 79 kg (bez pancerza)
Oczy: Brązowe
Włosy: Czarne spięte z tyłu w kucyk
Karnacja: szara, lekko zniszczona i pomarszczona skóra

Radar:
Imię: Ragal
Rasa: Półork
Klasa: Barbarzyńca
Charakter: Prawdziwie neutralny
------------------------------------------

Karczma była prawie pusta. Właściwie pomieszczenie to nie było karczmą, lecz speluną, gdzie nawet okoliczne męty wolały się nie zbliżać. Bezzębny Thomas - karczmarz - wycierał brudną szmatą stoły z rozlanego piwa, rozrzuconego jedzenia i... wymiocin. Na stołach stały świece - nawet w kominku nie było palone - dlatego we wnętrzu panował półmrok. Jednak to wystarczało, by spostrzec, że w środku są 3 osoby.

Darkan

Powoli sączysz to, co barman pozwolił sobie nazwać piwem. WNie porównej jego smaku do niczego, bo to do czego byś porównał, nawet Ciebie przyprawiłoby o mdłości. Przy stoliku na drugim końcu pomieszczenia siedzą także jacyś dwaj osobnicy, którzy na świętych nie wyglądają. W sumie jeden z nich wygląda na niziołka, a drugi na półorka?
Niezrażony ich odległym towarzystwem, kolejny raz drżącymi rękami wyciągnąłeś zwitek pergaminu, który poprzedniej nocy znalazł się ni stąd, ni zowąd w twej dłoni. Wiadomość napisana jest krwią, na kartce wyrwanej z książki. Zdecydowałeś się przeczytać to jeszcze raz, w nadziei, że odnajdziesz jakąś wskazówkę, pomogącą rozszyfrować wiele pytań kłębiących się w twojej głowie.
Bogowie pisze: Bogów mamy wielu. Tej prawdzie nie mogę się przeciwstawić. Bogowie często wtrącają się w sprawy śmiertelnych... Tak samo śmiertelni w sprawy Bogów...
Dalsza część kartki jest zdarta. Na odwrocie znajduje się wiadomość:
Jutrzejszej nocy w karczmie "Pod pękniętą czaszką" przybędzie mój sługa. Mam dla Ciebie propozycję Mroczny Wojowniku. Kla diemon.
H.M.
Dokładnie w momencie kiedy skończyłeś wodzić oczami za tekstem drzwi wejściowe uchyliły się wnosząc do środka powiew świerzego powietrza. Pojawił się w nich grubas w szlacheckich ciuchach. Rozglądnął się pośród gości, a na Twój widok głęboko westchnął i podszedł do Twojego stolika.

Randal i Ragal

Postanowiliście przenocować w najtańszej karczmie w mieście. Właściwie już dawno powinniście pójść spać, jednak brudne pokoje odstraszyły waszą dwójkę i zdecydowaliście się pozostać w głównej sali. Oprócz was przebywa tam też barman i dziwny człowiek odziany w czerń. Co jakiś czas ten człowiek wyciągał zwitek pergaminu i pogrążał się w lekturze. W końcu do karczmy wszedł jakiś spasiony szlachcic - postać zupełnie nie na miejscu - i przysiadł się do dziwoląga.
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Darkan:

Powstrzymując się przed złośliwymi uwagami spokojnei obserwujęruchy szlachica. -Waszeć nie pomylił stolika...- mówię krzywiac się po kolejnym łyku szlamu serwowanego pod dumnie brzmiacą nazwą "piwo". To było stwierdzenie, nie pytanie i dałem to odczuć rozmówcy. Czekam na to, co do powiedzenia ma szlachcic. Jeśli jakiś demon zainteresował się moja postacią... to może warto się temu przyjżeć. Ale zachowując odpowiednią ostrożnosć. nekromanci też pomagali demonom. Po pierwsze - licząc, ilu padło pod moim mieczem, to chyba najlepszej ochrony i mocy demon nie zapewni. Po wtóre - demon częst opozbywa się pomocnika po wykonaniu zadania. Trzeba będzie mieć jakiegoś haka... Haka, który umożliwiłby zzebranie nagrody i odejście w jednym kawałku.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Radar »

Ragal

Dłuższą chwilę siedział nie odzywając się.
Eee... Co czytasz?
Spojrzał na faceta odzianego w czerń.
A ty co tutaj robisz? I czego tu szukasz?
Powiedział widząc wchodzącego grubasa.

Ile mam pieniędzy?
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Randal

Przyglądam się szlachcicowi
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Darkan:

Mam tu interes z owym jegomościem... czemu waść taki ciekawy? - szczerzę zęby błyskajac białymi oczyma. -Ciekawość często wywołuje nieporządane skutki wiąże się z możliwościa zysku...- dodaję podnosząc głowę, by półork mógł zobaczyć zniszczoną, zszarzałą skórę. -Ale i ze sporym ryzykiem...-
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Nagle całe to zamieszanie przerywa szlachcic. Teraz już wyraźnie widzicie, że ma skórę koloru żółtka jajka, i takież same oczy. Popatrzył zniecierpliwionym wzrokiem na wszystkich zebranych w tawernie, po czym powiedział cicho do karczmarza:
- Giń

Barman przez chwilę zaskoczony patrzył na was, po czym z łoskotem padł na ziemię i najprawdopodobniej wyzionął ducha. Szlachcic przetarł czoło chustą, jeszcze raz rozejrzał się po karczmie, po czym na jego ustach pojawił się wyraz jakby boleści... Zaraz jednak zniknął zastąpiony znudzeniem... Szlachcic przemówił:
- Jestem wysłannikiem Lorda. Zapewne, pan Darkan zapyta po co to wszystko - uśmiechnął się w kierunku rycerza mroku, po czym mówił dalej:
- Pan, panie Darkan, zwrócił uwagę Lorda swoim zachowaniem. Pańskie wyczyny nie przeszły bez echa w odpowiednich kręgach... Potrzebujemy Pana...

Szlachcic zamilknął. Chwilę nad czymś pomyślał, po czym spojrzał na Randala i Ragala. Uśmiechnął się złośliwie i z dziwnym błyskiem w oku przemówił, wyraźnie akcentując każde słowo:
- Panowie, zapewne nie chcieli być świadkami, dlatego daję panom wybór. Możemy współpracować w piątkę - (Waszej uwadze nie uszło, że jest was 4 w tym pomieszczeniu)
- Mam nadzieję, że jesteście skorzy do współpracy?
Kloner
Chorąży
Chorąży

Randal

-A jak bardzo pan chce, żebyśmy wspułpracowali?-mówię to dając mu do zrozumienia, że chodzi mi o pieniądze :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Randal

Słyszysz w myślach:
" Cena nie gra roli... Stawką jest Twoje życie, jednak jeśli dobrze się spiszesz to zapomnisz o takich śmierdzących spelunach... "
Kloner
Chorąży
Chorąży

Randal

-cóż nie widzę przeciwskazań co do tej współpracy-mówię pośpiesznie
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Radar »

Ragal

Dłuugą chwilę myślał co powiedzieć.
Jak ty nie widzisz to ja chyba też nie...
Mówi wyciągając i przyglądając się swojemu toporowi.
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

-Żadna praca nie hańbi- mówię i się śmieję. -Ja słucham i jestem zainteresowany! Pieniadze sa podrzedną sprawą... mi chodzi o zdobycie... SIŁY!- dodaję -Ale ty o tym wiesz...-
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Szlachcic rozbawionym wzrokiem rozejrzał się po waszych twarzach. Coś mruknął pod nosem i na stole pojawiły się trzy butelki elfiegio wina. Powiedział:
- Zdaje mi się, że te szczochy w tej karczmie nie przypadły Wam do gustu... Dlatego bierzcie i poczęstujcie się. Nie jest mocne, lecz wytworne, tego zapewne na oczy nie widzieliście, a tym bardziej nie smakowaliście. -
Kiedy usiedliście już wszyscy przy jednym stole, dziwny jegomość znowu złośliwie się uśmiechnął. Na wasz gust za często to robił. Po uśmiechu, trochę rozbawiony rzekł:
- Wiecie, zaufać jeszcze Wam nie mogę. Muszę wiedzieć że będziecie dobrymi współpracownikami... a może nawet więcej. He, he mi nie zależy na władzy... Ale nie będę Wam opowiadał o sobie. Skupmy się na Was. Do jutrzejszej północy macie przynieść mi głowy dzieci. Głowy zabitych dzieci. Wybrałem nawet dla Was kilka celów, byście nie musieli się przemęczać w doborze - macie zabić syna burmistrza, dwie córki kapłana Deneira, córkę i syna starej żebraczk, która urzęduje pod świątynią i dwójkę synów kupca Alaghesta. W sumie siedem dzieciaczków - czyli siedem głów... Więc?

Na jego ustach znowu wykwitł okrutny uśmiech...
Kloner
Chorąży
Chorąży

Randal

Nizołek zaczął przyglądać mu się z niedowierzaniem, jakby oczekiwał, że ten zaraz krzyknie że żartował
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Darkan:

Dzieciobójstwo?- powiedział z udanym niesmakiem, po czym skrzywienie twarzy przeszło w uśmieszek, aż wreszcie Darkan zaczął się śmiać. -Siedem łepków, mam zapakować, czy na miejscu?- rzucił, wyszczerzajac kły. -Ciekawe tylko, po co Kla potrzebuje 7 trupów... i to takich malutkich?- podrapał się po brodzie.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Szlachcicowi udzielił się humor Darkana i sam zaczął się śmiać z jego żartów. Kiedy atak śmiechu już mu minął, przetarł chustą czoło i odezwał się:
- Bierz na wynos. Ale ciała zostaw... hmmm możesz jeszcze serca wyrwać. Ale to nie jest obowiązkowe. O nic się nie martwcie, co się stanie dalej z głowami. Trafią w dobre ręce... hehe
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Darkan:

Więc się dogadaliśmy...- owiedział rycerz usmiechajac się. -Teraz sprawy bardziej techniczne. Gdzie mamy.. zdeponować ładunek i jak otrzymamy wynagrodzenie, o kórym moim nowym towarzyszom raczej sie teraz mówić nie chce.- Darkan spojżał na pobledłe twarze siedzących przy stoliku koimpanionów.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

- Główki dostarczcie tutaj, zastąpię karczmarza na ten jeden dzień, bo jest niedysponowany, hehe :twisted: Zapłatę oczywiście otrzymacie w postaci... takiej jaką najbardziej zapragniecie. Proszę was tylko, nie dajcie się złapać... Może na wszelki wypadek nałożę na was geas? - szlachcic także spojrzał na pobladłe twarze Randala i Ragala i zdawało się Wam, że to pytanie kierowane było właśnie do nich... Po tym dodał:

- Możecie już wychodzić, albo możecie się najpierw przespać. Pamiętajcie jednak waszmościowie, że czekam do jutra północy. Każda godzina spóźnienia, to niższa nagroda...
Zablokowany