Chemia; na ławce pod ścianą stoją szklane przyrządy. Kumpel rzucił z całej siły w nie gumką i oczywiście prawie wszystkie poszły się czesać. Chwila ciszy w klasie, po czym chemica się drze:
- Kto to zrobił????
a na to kumpel, który rzucał:
- To przez ten wiatr,przeciągi powywracały te dynksy. (dostał uwagę za pyskowanie).
Chemica podchodzi do resztek przyrządów, znajduje gumkę i od razu wie, czyja ona jest (bo było na niej napisane

- Michał, jak sie z tego wytłumaczysz???
- No przecie mówiłem, że przeciągi są i mi gumkę z ręki wywiało.
(druga uwaga i wizyta u dyrka).
Historia, nauczyciel wychodzi zaczynamy sięrzucac czym popadnie. W końcu w powietrze wzbił się smietnik i po pokonaniu przepięknego łuku, obracając sie spadł na biurko nauczyciela. Mimo że zdążyliśmy posprzątać, nie wiedzieliśmy jak wytlłumaczyć historykowi plamy na biurku (po soku z ogryzka jabłka, soczkach, lizaku i innym syfie) i w końcu kosztem kumpla (uwaga) powiedziano, że mu cola wybuzowała.
Wf, ustawiamy się w szeregu, aż nagle na salę wbiega koleś z gołym tyłkiem, wykonuje parę kontrolnych kółek (nauczyciel nie zdążył go zatrzymać) i lotem koszącym udał się do dziewczyn, gdzie siał popłoch i strach. do dziś nie wiem, kto to był.
J. polski, gadamy o jakimśtam wierszu, ja przemawiam;
- Moim zdaniem ten utwór literacki posiada wiele aforyzmów i onomatopei, przenośni oraz hiperboli, autor podczas jego pisania miał na celu głeboką analizę ekspresyjnych kontemplacji wynikających z jego wielu upodobań tudzież zainteresowań...
W tym momencie przerwała mi nauczycielka:
- Wojtek, własnie dokonaleś rzeczy niemożliwej. Powiedzialeś "Nie wiem" w jak najdłuższej formie.
- ale prze pani, ja wiem, o czym mówię!
- to o czym mówisz?
- Nie wiem

Sztuka. Wstajemy by się przywitac z nasza nauczycielka, kumpel zamiast "dzień dobry" wyciągnął rekę i ryknął "sieg heil!". Nauczycielka do niego:
- Szymon, co to miało znaczyć?
A on na to:
- nic, mein fuhrer!!! (czy jakoś tak

Przerwa, przebiega przez korytarz pies, za nim koleś w sombrero, za nim koles ze spodenkami na glowie, za nim kleś z przescieradłem na glowie, za nim koles z kapielówkach i płetwach, za nim koleś w pięknym rożowym dresie. To był zwiastun tegorocznego karnawału.