Poszłam po rozum do głowy i zaczęłam grzebać w plikach ME2, także obecnie mam dostęp do polskiej wersji codex'u (w polskiej wersji to zwało się Leksykon

).
Karta moja i Zetha to wciąż "work in progress". Nasze postacie będą zaprzyjaźnione. Zeth wybrał turiańskiego vanguarda. Od razu ostrzegam, że to będą dość długie karty...
Jeśli ktoś (np. Mekow) będzie potrzebował pomocy w kwestiach związanych ze światem gry łapać mnie można od ok. 19 do mniej więcej 1 w nocy na gg.
W kwestii tłumaczenia klas (mi wygodniej angielskie podawać... ładniej brzmią

)
Soldier - Żołnierz
obwieszony bronią czołg
Adept - Adept (czyt. biotyk)
telekinetyczne zdolności pozwalają mu wystawić przeciwników na ostrzał czy w ogóle wyrzucić ich z pola bitwy
Engineer - Inżynier
hackowanie SI (przejmowanie kontroli nad wrogimi syntetykami), przeładowanie obwodów elektronicznych czy użycie dronów bojowych to jego specjalność
Infiltrator - Szpieg (połączenie żołnierza i inżyniera)
gość od maskowania się i ściągania wroga ze snajperki zanim ten się skapnie co tu się dzieje
Vanguard - Szturmowiec (połączenie żołnierza i adepta)
potrafi za pomocą biotycznej szarży znaleźć się błyskawicznie za plecami przeciwnika bądź uciec spod ostrzału i zadać cios tam gdzie boli
Sentinel - Strażnik (połączenie inżyniera i adepta)
gość od wsparcia, potrafi chronić się technicznym pancerzem, rzucać przeciwnikami czy przeładować obwody
BTW podoba mi się ten statek XD To naprawdę śliczny statek