Orri pisze:3 tom 'Pana Lodowego Ogrodu'. Zostało mi coś około 60 stron i mogę powiedzieć, że książka co najmniej bardzo dobra. O ile pierwsze dwa tomy nie do końca mi podeszły, to ta część o wiele lepiej przemawia mi do wyobraźni i bardziej pasuje mi pod względem językowym i fabularnym.
O_o już jest trzeci tom? A ja jeszcze drugiego nie miałam okazji przeczytać.
Aktualnie Szczurołap Bruno Lee. Zapowiada się dosyć ciekawe, poza tym są Skaveny. ^^
Szkoda tylko, że takie krótkie.
Zabrałem się za "Świat bez czasu" Bułyczowa. Niestety dziwnie czyta się tytułową nowelę, po brzegi wypełnioną... czasownikami. Nie czuję tego braku upływu czasu, ale być może zakończenie mnie zaskoczy
Wcześniej przebiłem się przez "Padlinę" Jacka Soboty. Całkiem interesująca, bardzo podoba mi się styl autora i jedno opowiadanie (o cenzorach) zajęło poczesne miejsce w mej pamięci. Polecam.
Ostatnio zacząłem czytać Filary ziemi Kena Folletta. Szczerze powiem, że dość zachęcający początek, ale jeśli akcja nie rozwinie się do 100 strony, to kończę.
Alien pisze:"Żmija" Sapka - jakoś nie mogę tego przełknąć :/
Ja w ogóle Sapkowskiego nie przełykam.
Kończę właśnie Inne Pieśni Dukaja i chętnie zakupiłabym sobie Lód, no ale...
Potem czeka na mnie Verne 20 000 mil podmorskiej żeglugi oraz Wąż morski no i na koniec coś z zupełnie innej półki czyli Psychiatria. Podręcznik dla studentów medycyny pod redakcją A. Bilikiewicza.
Diana L. Paxon - "Pani Światła", nic godnego uwagi, ale czytanie nie sprawia bólu (wniosek po przeczytaniu 40 stron, a więc wszystko się jeszcze może zmienić).
Ja w ogóle Sapkowskiego nie przełykam.
Do tej pory nie znałem żadnego fana fantastyki, który nie lubiłby twórczości ASa.
@DOWN Świat Wiedźmina jest ciekawy (choć nie jest to mistrzostwo), a już na pewno postaci w nim żyjące są nietuzinkowe.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 28 grudnia 2009, 22:11 przez Sori, łącznie zmieniany 3 razy.
Skończyłem właśnie czytać Marinę pana Carlosa Ruiza Zafóna. Żadna tam lektura wysokich lotów ale z czystym sumieniem polecam. Bo bardzo dobrze się czyta, fabuła ciekawa, trzymająca w napięciu. Historia opowiedziana nawet mnie poruszyła
No cóż, czas zabrać się za obowiązki i sięgnąć po Chłopów.
A ja właśnie "męczę" książkę Wojna secesyjna 1860-1865 Leona Korusiewicza.
Nawet znośnie się czyta jak na książkę tego typu. Szkoda tylko, że w kochanych bibliotekach ciężko dorwać coś o tej wojnie...
Ja zacząłem czytać w EMPIK'u "Ja, Inkwizytor. Wieże do Nieba" (zacząłem bo na razie swoim zwyczajem czekając do przyjazd autobusu, wziąłem książkę i zasiadłem w czytelni, starając się zgubić nieco czasu a książkę kupię w następnym tygodniu pewnie ). Muszę powiedzieć, że początek mnie nie zawiódł. Znowu mamy do czynienia z Madderinem, tyle że jego sposób postrzegana świata nie jest taki do jakiego nas przyzwyczaił wcześniej. Poznajemy po prostu Mordimera zanim uzyskał stanowisko Inkwizytora
“Better to fight for something, than live for nothing”
Przebrnąłem przez pierwszy tom Chłopów. Tylko tyle mięliśmy przeczytać ale aktualnie nie mam nic ciekawszego więc zabieram się za kolejne tomy bo nawet fajnie się to czyta
Wzięłam się za Pana Lodowego Ogrodu 3.
Powiem szczerze, że nie jestem jakoś szczególnie daleko. Czytam wytrwale, jak zwykle potrzebuję czasu, żeby się wkręcić. Na razie nie powala, ale to może dlatego, że cieżko jest mi przypomniec sobie wydarzenia poprzednich tomów. Z recenzji wnioskuję, że książka równie dobra, jak pozostałe tomy sagi. Podejrzewam, że nie zawiodę się.
Ha. Przeczytałam "Łowców wilków" i "Łowców złota" J. O. Curwooda. Nie umiem się doszukać na strychu trzeciej części. Podejrzewam że nie ma jej w ogóle. Teraz czytam "Cukiernię pod Pierożkiem z Wiśniami" Clare Compton. Dostałam od cioci to czytam. W kolejce do czytania "Zielone straszydło" Pawła Wieczorka.
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
"Witchcraft and magic in Europe-Ancient Greece and Rome"
Polecam wszystkim, fajne wycinki z literatury klasycznej, może się cos nasunąć do tworzenia postaci czy do sesji. No i rzecz jasna "fantastyczny" temat
I'm not a bitch. I just have low bullshit tollerance.
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...'' www.smoczej.blogspot.com
"Dzienniki Gwiazdowe" Lema. Bardzo ciekawe spostrzeżenia nt. świata, świata nauki, kultury, różnych wartości + naprawdę dobry humor. Aż się dziwię, że dopiero teraz się na nie zdecydowałem. Miód i orzeszki.
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
"Wojownicy nocy" Grahama Mastertona. Już przeczytane, tak mnie wciągnęło. Trójka ludzi odkrywa na plaży zwłoki dziewczyny, a oni sami wkrótce stają się Wojownikami Nocy...
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
Adda pisze:"Wojownicy nocy" Grahama Mastertona. Już przeczytane, tak mnie wciągnęło. Trójka ludzi odkrywa na plaży zwłoki dziewczyny, a oni sami wkrótce stają się Wojownikami Nocy...
Były jeszcze z dwie pozycje w tym cyklu, choć tytułów już nie pamiętam.