Co obecnie czytacie?

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Re: Co obecnie czytacie?

Post autor: Alien »

Nesquel pisze:
Alien pisze:ja ostatnie zacząłem wypożyczać z biblioteki "przygody trzech detektywów"...
Niby książeczki dla dziecie a czyta się fajnie:D szkoda że taakie krótkie(każda mniej więcej 100stron )
pierniczysz. Wypożyczyłem chyba pierwszą i jestem załamany
Jeśli poszukujesz czegoś super to oczywiście to nie to, ale jeśli tak jak ja nie masz w_ogóle już nic do czytania( przy okazji biblioteka do której chodze najlepsza nie jest jeśli szukasz fantasy to tylko wiedźmin) to da się te książeczki znieść...
00088888000
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Hehe, czytałem w podstawówce to :)
Zdaje mi się, że przeczytałem chyba wszystkie, ktore były w bibliotece. Rzeczywiście nic górnolotnego ale miło wspominam te książki. Strasznie mnie wciągały :)
.
Gurewicz
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5211689

Post autor: Gurewicz »

Ja przeczytałem i mi sie nie spodobało:P.Za proste było.Za to ostatnio przeczytałem "Miasta pod Skałą" Marka S. Huberatha-Książka cudowna, naprawde polecam.Nie rozwodząc sie nad fabułą, jest tam zawartych dużo ciekawych myśli, z których tylko kilka wychwyciłem:P
Deep
Chorąży
Chorąży

Czarnoksiężnicy z krainy osobliwości. Humoreski fantasy.

Czyli generalnie zbiór opowiadań różnych "fantastyków" ;) Między innymi Terry Pratchett, C. S. Lewis, Philip K. Dick...
.
Odium
Majtek
Majtek
Numer GG: 8941160
Kontakt:

Post autor: Odium »

,,Orki" autorstwa Michaela Peinkofera (Tak, to się odmienia). Zapowiada się ciekawie...
Obrazek
,,Pijcie jak Polacy ale bądźcie równie dzielni jak oni" - Napoleon Bonaparte
Sirion
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 11883875

Post autor: Sirion »

Ja ostatnio zmieniłem trochę klimaty książek. Teraz wziąłem się za "Szczególną przypadłość" Adama Fawer'a
“Better to fight for something, than live for nothing”

General George S. Patton

Fortis cadere, cedere non potest
mone0
Mat
Mat
Numer GG: 12563782

Post autor: mone0 »

Brnę w "Posłańca Śmierci" Sandy Mitchell w przerwie przed kolejną trylogią Salvatore.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
No Name
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 0

Post autor: No Name »

Zaczynam "Potop" wiadomo kogo :)

Początek bardzo w klimacie i ogólnie przyjemny. Czyżby kolejna perła wśród kupy nudny lektur szkolnych?
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"

May the Phone be with you!
Adda
Majtek
Majtek
Numer GG: 21666460

Post autor: Adda »

A ja przeczytałam ostatnio Endymiona Springa. Niby takie nic, ale czyta sie fajnie. Polecam. :smile:
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
Eon
Szczur Lądowy

Post autor: Eon »

Obecnie w łapki wziąłem kolejną już (pierwszy tom ósmego tomu) część: "Opowieści z Malazańskiej Księgi Poległych" Stevena Eriksona. Gatunek: dark fantasy. Spotkałem się z opinią, że ciężko jest zacząć ten cykl, ale jak już się zacznie to powala. Ilość wątków, bohaterów i wielkość świata jest naprawdę ogromna. Nieznaczące zdarzenie z drugiego tomu, może stać się znaczące gdzieś w czwartym. Fabuła toczy się nie tylko na kilku kontynentach, również w kilku światach czy wymiarach (w zależności jak kto odczytuje magię w tym świecie). W zamyśle autora jest dziesięć tomów. Jednak to nie koniec zabawy. Jest jeszcze Ian Cameron Esslemont ze swoimi książkami, również osadzony w świecie Malazańskiej.

Najbardziej podoba mi się geneza książek. Dwaj kumple stworzyli sobie własny system RPG i właśny świat. Całą historię, dzieje całych kontynentów. Po czym stwierdzili, że to opiszą. Erikson zajął się przyszłością, a Ian przeszłością i najważniejszymi wydarzeniami. Napisali książki o swoich światach i swoich postaciach. nie zdziwiłbym się gdyby Mappo Konus i Icariam były postaciami z sesji.

No tak więc właśnie czytam I tom 8 tomu, a na półce już czeka II.

Uwaga wciąga!

Erickson
Ian
Ogrody Księżyca
Deep
Chorąży
Chorąży

Dobra, olałem Humoreski fantasy bo goni mnie następna lektura a chciałem wcześniej łyknąć Zimistrza (Pratchetta oczywiście ;)).
Jak na razie jestem gdzieś w 1/4 ale ksiazka już od początku jest świetna. Chyba dorosłem do opowiadań o Nac Mac Feeglach (ostatnio jak czytałem Wolnych Ciutludzi to mi się nie za bardzo podobało)
.
Nhunter
Marynarz
Marynarz

Post autor: Nhunter »

Ja teraz jak najszybciej chcę przeczytać "Panią Jeziora", żeby wziąć się za "Siewcę Wiatru".
Szczekaj
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Szczekaj »

Wczoraj skończyłem czytać Zwiadowców: Ruiny Gorlanu, dzisiaj zabieram się za Płonący most. Przemawiają do mnie te książki, oj przemawiają ;d
misiekno2
Szczur Lądowy

Post autor: misiekno2 »

w tym momencie skczyłem "Gildie Magów" trudi canavan i zaczynam czytać jej dalsze części .

Odradzam używanie koloru niebieskiego w tym dziale. Mógłbyś przeoczyć wytykane przeze mnie ortografy. A widzę już, że będzie ich sporo.
Obrazek[/color]
zawsze jest ktoś kto wie więcej
Deep
Chorąży
Chorąży

No. Zimistrz się skończył. Zabieram się za książkę poleconą mi przez mamę i panią od historii - Imię Róży autorstwa Umberto Eco :)
.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Dziś skończyłem "Łuk Triumfalny" Remarquea. Polecam. Teraz jego "Na zachodzie bez zmian".
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Inferntallus
Majtek
Majtek
Numer GG: 8630524

Post autor: Inferntallus »

Mam pytanie. Czy książka "Nagash the Sorcerer" Mike'a Lee jest wydana w języku polskim?
ODPOWIEDZ