W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Sihamaah »

Oblivion, kampania Rycerzy Dziewiątki nową, rycerską, cesarską postacią :)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Canaris
Majtek
Majtek
Numer GG: 4053357

Post autor: Canaris »

Far Cry 2 i Fallout 3 .

pierwszy zajefisty , drugi mocno kontrowersyjny . Ale zabawa przednia .
A gdy Aleksander ujrzał ogrom swego imperium , gorzko zapłakał albowiem nie było już nic do podbicia .
Obrazek
Ilenear
Pomywacz

Post autor: Ilenear »

a gra ktoś jeszcze w NWN? Bo ja chętnie pograłbym po sieci
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://quakenet/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Sciass
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 7066798

Post autor: Sciass »

A ja gram w kompletnie nie związany z cRPG Devil May Cry 4 na pc, boska i kozacka gra wręcz. Przechodze teraz na trudniejszym poziomie trudności. Do tego Crysis po sieci i świeżo kupiony Dungeon Siege 2 Deluxe Edition.
Ostatnio zmieniony sobota, 11 kwietnia 2009, 20:05 przez Sciass, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Po parutygodniowej przerwie znów mam fazę na granie. Tym razem:
-Medieval II - szybki blitzkrieg Niemcami i można grać Polską.
-Bloodrayne II - czasem warto wypić kielicha :P
-Heroes V - mimo, że to nie 3 to i tak warto pograć Lochem ;D
Sciass
Marynarz
Marynarz

Nie ma to jak gierki z CDA, nie? Zagrałem w Bloodrayne2, hmm niezłe - na pewno jeszcze pogram. Odpaliłem Devil May Cry'aya 4, zaje****! Najlepiej wydane 70 zł w życiu :D . Obie gry reprezentują podobny typ gry, slashery. Bloodrayne to jeszcze tpp było, teraz to juz slasher ^^.
Obrazek
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Sciass pisze:Nie ma to jak gierki z CDA, nie?
Rzadko się coś trafi (rzadko w ogóle kupuję), ale czasem warto.
A w DMC 4 bym sobie pograł... Dante dalej taki cyniczny?
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 0

Post autor: Blue Spirit »

Chyba zagram w Obliviona. Tym razem na iluzjoniście-mordercy. Ciekawe co wyjdzie ;)

ostatnio nabyłem SWATA 4. Jeszcze nie zdążyłem zagrać, ale zamierzam się za to zabrać dzisiaj po północy. Będzie dobry klimacik.
Znasz ktoś jakiegoś dobrego rpg w starym stylu ale NIE klasyka? (bo klasyki to już chyba wszystkie znam) mi ostatnio wpadł w rękę It's Hard To Be a God i nawet niezła, bo nowatorska. Oprócz tego mało oferuje poza fajnym stylem walki... a szkoda miała duży potencjał
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Zależy co rozumiesz przez stary styl, ale najlepsze odlscholowe pozycje niekoniecznie kochane w Polsce to : AD&D: Pool of Radiance, Final Fantasy 1,2, Ishtar, Dragon Quest 1,2,3, Gauntlen, Wasteland, Crystalis, Digital Devil Story z tych najstarszych.
Har Har Har
Sciass
Marynarz
Marynarz

W najnowszej odsłonie Dante nadal jest cyniczny ale przede wszystkim bardziej humorystyczny.

Przykład. Teksty są nieco wyrwane z kontekstu ale wiesz. Jeśli uznasz że już coś takiego jak kilka dialogów to spoiler to nie oglądaj. http://www.youtube.com/watch?v=Vdg9WvPRwMw A jak Dante zaczyna śpiewać to juz w ogóle :lol:

Należy się również nastawić na to że, niestety, większość misji przechodzimy Nero. Nero ma ich 13, Dante 7. IMO Dante ma trudniejsze walki z ostatnim BOSSem ale i tak jest 100x leprzy od Nero.
Ostatnio zmieniony sobota, 18 kwietnia 2009, 10:08 przez Sciass, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

krótko ujmując - Persona IV (PS2) jest stworzona z świetnych lochów, doskonałej simsowatości i czystej zajebistości
Har Har Har
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

jest może topic o beznadziejnych grach? Bo niedawno odpaliłem "Shade: Gniew Aniołów" i nie moge znaleźć miejsca gdzie się wyżalić.
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

To ja cos sie wypowiem w co ja gram ostatnio - W trzy konkreciarskie fleszówki. Generalnie nie mam w ogóle respektu dla tej formu gier, nie licząc kilku tytułów i jednego studia. Bo prawda jest taka że gry flashowe to underground rynku growego, jezeli możemy tu mówić o jakimś rynku, w końcu te gierki są za darmo. Co do studia - Nitrome, bo tak sie nazywa, naprawde warto zajrzec na ich stronkę http://www.nitrome.com/. Swoje gry opierają na pikselartach, nawiazujac do starych platformówek, a przy okazji robia to w miarę modernistycznie (uhuhuu zaszpanowałem słownictwem) i budują w ten sposób charakter gier i (już zbudowali sobie twardą) markę. Najciekawsze są chyba platformówki, oparte na schemacie - bohater o określonych mocach w świecie o określonym klimacie, prosta fabułka, dużo wyginania paluchów na klawce i w ogóle ostra jazda. Jest limit Leveli, bo jest ich niezbyt dużo zazwyczaj - bo nie mniej 20 nie więcej dwadzieścia ileś - spowodowane to tym raczej że można się znudzić większą ilością. I naprawdę, warto pograć, jezeli ktoś lubi stare gierki pokroju Mario, Król Lew czy cokolwiek podobnego.
No i dochodząc teraz do pytania w nazwie tematu:

Final Ninja
http://www.nitrome.com/games/finalninja/ - Naprawdę fajna platformówka osadzona w cyberpunkowym, postmangowym klimacie. Jesteśmy futurystycznym ninżą który skacze, rzuca szurikenami ninża, chuśta się na linach i potrafi pemanentnie znikać. A co fajne, walczy z Yakuzą, która go wszystkiego nauczyła i prowadzi swoją małą wendettę. Wciąga jak cholera.

Final Ninja Zero
http://www.nitrome.com/games/finalninjazero/ - Prequel Final Ninja. Też dobra jazda, mniej jaskarawa grafika, spowodowane tym że chyba się ekipa zmieniła. Tu jest wszystko co w Final Ninja, tylko że jest tego jeszcze więcej. Są lasery, małpy-ninża, yakuza-samurajowie opetani przez głównego przeciwnika, sentinele, wybuchy, zwariowani naukowcy, korporacja którą trzeba zniszczyć i w ogóle jatka na całego. Konkreciarstwo. Też wsysa. Imho fajniejsze od Final Ninja.

Dirk Valentine
http://www.nitrome.com/games/dirkvalentine/ - Cos dla steampunkowców. Klimaty Viktoriańskie ofc. Jesteśmy Agentem jej królewskiej mości. Jesteśmy wyposażeni w wyrzutnię kul na łańcuchu. Pełno stali, żelaza i pary. Też konkretne.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Obecnie gram w przygodówkę - Nostradamus: Ostatnia Przepowiednia. Jedna z lepszych przygodówek jakie ostatno widziałem, z fatalnym sterowaniem. Ale gra się fajnie.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Drakensang, Dungeon Siege 2 i przymierzam się jeszcze do kilku innych gier... W tym do ponownego przejścia Prince of Persia (tego najnowszego... Wypadałoby zebrać wszystkie ziarna światła...)
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

Darkensanga nie polecam :/ a Dangeon Siega jakoś nigdy do końca nie przeszłem ;)
00088888000
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Hmm, a ja właśnie wręcz przeciwnie. W Drakensang gra mi się świetnie i bardzo grę polecam. No ale to już chyba wszystko zależy od gustów :D
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
ODPOWIEDZ