Co obecnie czytacie?

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Re: Co obecnie czytacie?
W prawdzie nic co by dotyczyło fantastyki.
Ostatnimi czasy czytam książki naukowe, nieco wcześniej przeczytałam ostatnią część sagi Pani Meyer ("Przed świtem").W kolejce czeka na mnie Baudelaire.
Ostatnimi czasy czytam książki naukowe, nieco wcześniej przeczytałam ostatnią część sagi Pani Meyer ("Przed świtem").W kolejce czeka na mnie Baudelaire.
Pokój tonie w bieli,wśród płócien i zasłonek utkanych z mgiełki i słońca..

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
W tej chwili: artykuł na wiki o Wielkiej Rewolucji Francuskiej, notki w zeszycie na ten temat, podręcznik na ten temat i taka książeczka, a w niej dział na ten temat. Plus koncepcje oświeceniowców i parę innych bajerów. Sprawdzian zapowiada się dobrze
Potem się biorę "Dostojewski i Nietzsche: Filozofia tragedii" Lwa Szestowa i "Wstęp do psychoanalizy" Freuda.
"Mieć czy być" jest świetne tak btw. Przeczytam jeszcze raz później.

Potem się biorę "Dostojewski i Nietzsche: Filozofia tragedii" Lwa Szestowa i "Wstęp do psychoanalizy" Freuda.
"Mieć czy być" jest świetne tak btw. Przeczytam jeszcze raz później.
Dżuma jest lamerska, Camus-lamus to naprawdę słaby egzystencjalista - pod płaszczykiem nowych wartości czy sposobów widzenia on przekazuje te stare. Generalnie egzystencjalizm - w większości - suxx.Zabieram się wreszcie za coś porządnego - po raz drugi Dżuma Camusa

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
A ja ponownie sięgnąłem po Północną Granicę F.W. Kresa. Już dawno miałem ją przeczytać jeszcze raz i napisać recenzję.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Bosman
Dla nas to była pierwsza lektura w LO. Nic nie zrozumiałem, tylko się wystraszyłem, że jak od takich lektur hardcorowych się zaczyna to co będzie dalej... Na szczęście, nie było tak źle. Co do lubienia - de gustibus non est disputandum, nic nie mam przeciwkoMi tam się Dżuma podobała i z chęcią do niej wróciłem. Wcześniej czytałem ją do olimpiady z polskiego, teraz mam jako lekturę.

A tak na temat: Szestowowe spojrzenie na świat mi się podoba póki co, nie ma to jak skrajny irracjonalizm. Cool.

-
- Szczur Lądowy
ja ostatnio czytałem Lodową Pułapkę. Niezła.
"dlaczego tak szybko składasz te bron??!!"
"bo pan tak kazał"
"Jezu Gump jesteś genialny!"
"bo pan tak kazał"
"Jezu Gump jesteś genialny!"

-
- Bombardier
odświeżam sobie Sapkowskiego, na nowo, od dechy do dechy. Już dawno tego nie robiłem, przykurzyła mi się nieco "Krew Elfów" 

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił

-
- Bosman
Ja Wiedźmina czytałem ostatni raz, kiedy mi sie lokacje w Wiedźminie włączały hah.

-
- Kok
- Numer GG: 8228852
Zombie survival Maxa Brooksa

Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy

-
- Marynarz
- Numer GG: 11883875
W chwili obecnej klasyk - Pieśń o Rolandzie (do prezentacji maturalnej)
“Better to fight for something, than live for nothing”
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest

-
- Kok
- Numer GG: 28552833

-
- Majtek
- Numer GG: 2532797
"Wojnę Goblina" Jim C. Hines
Wole umrzeć jak mężczyzna(tudzież szaleniec) niżeli żyć jako tchórz.
Odwaga nie polega na braku strachu, lecz jego pokonywaniu. Rozwaga nie polega na dowadze.
Odwaga nie polega na braku strachu, lecz jego pokonywaniu. Rozwaga nie polega na dowadze.

-
- Bombardier
W. Wernic: Złoto Mackenzie
czyta ktoś westerny? bo coś cicho...
czyta ktoś westerny? bo coś cicho...

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Parę dni temu, jeszcze we Włoszech, skończyłem po raz drugi "Rozmowy z katem". Niesamowita książka, tyle mogę powiedzieć. Nie wiem, jakim cudem rzuciło do jednej celi dziennikarza - powstańca, Sittenpolizistę i Stroopa, ale był to jeden z lepszych zbiegów okoliczności w historii literatury faktu. A przez święta odświeżę sobie "Quo Vadis".

-
- Majtek
- Numer GG: 6166027
Trylogia Husycka Sapkowskiego. Zabieram się do tego po raz trzeci, ale najpierw wyparł Vonnegut, potem chyba Prattchet. A teraz wyprze Szekspir i jakiś losowo wybrany historyk piszący o średniowieczu (sprecyzowane żądania profesorów LO ftw. ¬_¬).
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

-
- Pomywacz
- Numer GG: 8487833
Strześ się [OMG! To jest takie ładne, że nie mam serca poprawiać
] "Historia powszechna - średniowiecze" Tadeusza Manteuffla, ten pan skutecznie obrzydził mi tę epokę.
Ja obecnie czytam "Żywinę" Ziemkiewicza, bo znalazłem na regale u rodziców jak półki zmywałem i się zdziwiłem, bo oni są takimi pseudoliberałami, którzy głosowali na PO, a Ziemkiewicz chyba jedzie po pseudoliberałach. Kilka pierwszych stron ok, jutro zabiorę się bardziej.
edit: Oj, późno było, to się człowiek pomylić może. Zresztą tutaj jakiś mod raz poprawił Phovenowi jakieś słowo na "tą", a powinien na "tę", więc ja do władz tutejszych zaufania nie mam.
Jak niebieski, to ja. Zresztą, to nie tak było. Phoven napisał 'tą', a ja zamiast zrobić poprawkę oznaczyłem tylko literkę. Ale w całkiem rozsądnym czasie się zorientowałem i poprawiłem.
Ech, a myślałem, że nikt nie widział. Mod też człowiek i ma swoje gorsze dni
edit: Użytkownik też człowiek i może mu się palec z "s" na "z" omsknąć

Ja obecnie czytam "Żywinę" Ziemkiewicza, bo znalazłem na regale u rodziców jak półki zmywałem i się zdziwiłem, bo oni są takimi pseudoliberałami, którzy głosowali na PO, a Ziemkiewicz chyba jedzie po pseudoliberałach. Kilka pierwszych stron ok, jutro zabiorę się bardziej.
edit: Oj, późno było, to się człowiek pomylić może. Zresztą tutaj jakiś mod raz poprawił Phovenowi jakieś słowo na "tą", a powinien na "tę", więc ja do władz tutejszych zaufania nie mam.
Jak niebieski, to ja. Zresztą, to nie tak było. Phoven napisał 'tą', a ja zamiast zrobić poprawkę oznaczyłem tylko literkę. Ale w całkiem rozsądnym czasie się zorientowałem i poprawiłem.
Ech, a myślałem, że nikt nie widział. Mod też człowiek i ma swoje gorsze dni

edit: Użytkownik też człowiek i może mu się palec z "s" na "z" omsknąć

Ostatnio zmieniony niedziela, 12 kwietnia 2009, 16:49 przez Enrike, łącznie zmieniany 2 razy.

-
- Bosman

Świetna książka

(Ciekawe, czy się przyjmie zwyczaj wrzucania okładek, jak nie to trudno, panowie moderacja jakby co usuną)
Podkreślenie moje. Danai Cię zje

Pomysł w sumie niegłupi, ale trochę męczący w wykonaniu (szukanie obrazka, wrzucanie na serwer), więc powątpiewam, czy się przyjmie. Prościej po prostu napisać tytuł, a zainteresowani i tak poszukają dalej.
A potem się biorę za "Lalkę", ponoć świetna jak na lekturę.

- Solarius Scorch
- Bosman
Podkreślenie moje. Danai Cię zje
Jak ktoś sobie wybiera taką ksywkę, to niech nie ma pretensji że płeć się myli.