Weź pod uwagę, że Tau to młoda rasa, która dopiero się rozwija. I, że ekspansja Tau jest dla Imperium marginalnym problemem, bo imperium swoją powierzchnią zajmuje całą drogę mleczną. Strata kilkunastu nawet planet jest dla tak wielkiego państwa nieodczówalna. Ale trzeba jakoś trzymać kraj w całości. Zanim nastąpiły rządy twardej ręki było jeszcze gorzej, Imperator doszedł do słusznego wniosku, że demokracja, różne religie i narodowości są złe i prowadzą do wojen. Tak samo jak rządza zbyt dużej wiedzy, dlatego też zakazano pod groźbą śmierci praktykowania magii i badania niektórych, starożytnych technologii (broń jądrowa, biologiczna itd). O technologii obcych już nie wspominamW przypadku imperium jeśli tylko odstajesz od ich standardów to prawdopodobnie umrzesz w imię Wiecznego Boga-Imperatora
Gracze poszukiwani!

-
Darlar
- Marynarz

- Numer GG: 8299547
Re: Gracze poszukiwani!
O o
/¯_____________________________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZOR!!! BLAAAAAAAH!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
Sciass
- Marynarz

- Numer GG: 7066798
Zgodze się. Częściowo. Ironicznie przez zakaz praktykowania magii ostrzeżenie jednego z Patriarchów zostało zignorowane (wypadło mi którego, Magnusa?). Gdyby przyjęto do świadomości ostrzeżenie imperator mógłby nadal życ i prowadzić imperium. A tak jest flakiem w złotej zbroii. To mi trochę wygląda tak Tau - Komunizm, Imperium - Stalinizm.
A tu coś co kiedyś znalazłem.... http://wrath85.deviantart.com/art/tau-s ... n-31540598
BTW, sorry że lekki offtop się zrobił.
A tu coś co kiedyś znalazłem.... http://wrath85.deviantart.com/art/tau-s ... n-31540598
BTW, sorry że lekki offtop się zrobił.

-
Darlar
- Marynarz

Tau to bardziej współczesne społeczeństwo. Ameryka, NATO i Unia działają tak jak oni. A Imperium to bardziej średniowieczne Cesartwo Rzymskie Narodu Niemieckiego i tyle.
Faktycznie trochę zbaczamy z tematu.
Faktycznie trochę zbaczamy z tematu.
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
fds, ja się jak najbardziej piszę na sesję w Wilka XD Postać znasz już, chyba że Ci do klimatu nie pasuje to można to jeszcze obgadać i uzgodnić 

-
Darlar
- Marynarz

No właśnie, co z tym wilkiem?
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
Isengrim Faoiltiarna
- Bombardier

- Numer GG: 2832544
Sesja w WH 40K cały czas aktualna? Ostatnio się wciągnąłem w klimaty (co prawda tylko na kompie, bo na figurki brak funduszy), więc z chęcią bym zagrał 
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Hoist the banner high!! For Commoragh!

-
Darlar
- Marynarz

Ta, tylko muszę jakąś fabułę na przygodę wymyślić bo bez tego sesji nie będzie xP Kim byście chcieli grać? Pewnie poza tymi przykładami, które podałem coś by jeszcze się znalazło w sumie. Chociaż jeśli ktoś chciałby grać np medykiem to wydaje mi się, że do inkwizycji wcielonoby raczej doświadczonego sanitariusza wojskowego, a nie doktor Basię ze szpitala pod Warszawą. Ewentualnie medyk mógłby podchodzić też pod adepta (jakiś megawybitny profesor od transplantacji xP) itp. Ciężko tu w sumie wcisnąć cywilów.
Jak ktoś się uprze to mógłby jeszcze grać Servitora, z tym, że to cyborgi po lobotomii mózgu i taki Servitor skupia się na jednej pracy
Niektórzy siedzą przy komputerach, innym daje się zamiast rąk jakieś działka i mają robić za obstawę. Postać równie grywalna i uczuciowa co przy odgrywaniu ślimaka ;P Ale różne są gusta.
Jak ktoś się uprze to mógłby jeszcze grać Servitora, z tym, że to cyborgi po lobotomii mózgu i taki Servitor skupia się na jednej pracy
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
Nekonushi
- Bombardier

- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
OK fds, masz moją klawiaturę
Wprawdzie jeszcze nie grałem, więc jeśli liczysz na weteranów to idę się schować, ale tak to chętnie popróbuję nowych światów - bo De-en-Dekiem już rzygam.

Czerwona Orientalna Prawica

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
@Nekonushi i inni: jeśli fds zrealizuje sesję i będziesz chciał spróbować swoich sił w rekrutacji to radzę poczytać o Wilkołaku. Tu na forum jest troszkę, znajdziesz też porozrzucane w różnych miejscach na sieci. Jeśli dobrze znasz angielski polecam http://wta-core.hit.bg/index.html (to link do pełnego podręcznika do wersji Revised po angielsku)
PS. Proszę zakończyć dyskusję nie na temat. Każdy kolejny post nie na temat będzie kasowany.
PS. Proszę zakończyć dyskusję nie na temat. Każdy kolejny post nie na temat będzie kasowany.

-
Darlar
- Marynarz

Ja bym radził raczej kupić (pewnie i tak se ściągniesz) podręcznik podstawowy, po polsku czy angielsku i cały przeczytać. To takie minimum, bo to bardzo rozbudowany świat i same stronki z opisami mechaniki itd mogą nie wystarczyć aby się wczuć.
Może grałeś w Wampira Maskaradę, to dużo prostszy system i dlatego jest bardziej popularny, zwłaszcza wśród dzieci i emo
Tak czy siak, to ten sam świat, więc może kojarzysz. Jeśli się zainteresujesz to poczytaj też o innych settingach. Poza Wampirem i Wilkołakiem jest jeszcze: Mag, Changeling, Wraith, Hunter, Demon, Mumia. A trzeba zauważyć, że każdy z settingów opisuje od kilku do kilkudziesięciu gatunków nadnaturali. No może poza magiem i łowcą bo to ludzie (chociaż ich też są rozmaite podrodzaje, frakcje itd), nie wspominając już o dziesiątkach organizacji itd. Świat jest przekozacko rozbudowany.
Do gry wystarcza niemniej wiedza o jednym settingu. Takie wilkołaki i tak nie wiedzą zbyt wiele o innych stworach.
Wejdź sobie na http://whitewolf.wikia.com
Podręcznik podstawowy jest prawie całkowicie niedostępny. Czasem trafia się na Allegro, w stanie intensywnego przeżucia. Koniec OT - dop. WW
Prawda, dlatego niestety wydawcy zmuszają potencjalnych klientów do ściągania zeskanowanych ;P
Może grałeś w Wampira Maskaradę, to dużo prostszy system i dlatego jest bardziej popularny, zwłaszcza wśród dzieci i emo
Do gry wystarcza niemniej wiedza o jednym settingu. Takie wilkołaki i tak nie wiedzą zbyt wiele o innych stworach.
Wejdź sobie na http://whitewolf.wikia.com
Podręcznik podstawowy jest prawie całkowicie niedostępny. Czasem trafia się na Allegro, w stanie intensywnego przeżucia. Koniec OT - dop. WW
Prawda, dlatego niestety wydawcy zmuszają potencjalnych klientów do ściągania zeskanowanych ;P
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
Bortasz
- Majtek

- Numer GG: 8153680
Wilkołak Apokalipsafds pisze:Cześć ludziska,
Dawno nie zaglądałem, ale teraz mam pytanko. Da radę zebrać drużynę do małej (prawdopodobnie, bynajmniej nie na pewno) przygody w W:tA? Odpisywanie raz na tydzień, posty średniej długości - nie mam ochoty czytać esejów, ponieważ potem odczuwam potrzebę odpisania czymś o zbliżonej objętości, a to nie służy mojej chęci do nieprzemęczania się.
Mag Wstąpienie
Warhammer 40 000
NA takie sesyjki bym sie chętnie pisał.

-
Darlar
- Marynarz

To trzech potencjalnych graczy, wezme się na dniach za napisanie rekrutacji.
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-
Beodren
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 1787543
Bardzo chętnie bym się dołączył do sesji 40k, uniwersum znam dobrze, więc nie ma co się martwić ^^.
A uczniowie Inkwizytora są dozwoleni, czy tylko członkowie obstawy osobistej?
A uczniowie Inkwizytora są dozwoleni, czy tylko członkowie obstawy osobistej?

-
Sciass
- Marynarz

- Numer GG: 7066798
Ja się w miarę orientuje w świecie Warhammera 40k ale nie na tyle aby znać dokładną strukture Imperium. Wiem że osobnymi stronami są Siostry Bitwy, Kosmiczni Marines, Gwardia Imperialna i Inkwizycja i chyba tyle z czego Inkwizycja ma zwierzchnicto nad resztą. Budowy i zwyczajów Gwardii i Inkwizycjii raczej nie kojarze. O siostrach i marinesach coś tam wiem. Sporo czytałem o poszczególnych zakonach.
W skrócie. Wymagam dokształcenia.
Źle się wyraziłem. Nie są oddzielnymi stronami... ale np zakony Marines wykazują się daleko idącą samodzielnością w kwestiach podejmowania decyzji. O to mi chodziło.
W skrócie. Wymagam dokształcenia.
Źle się wyraziłem. Nie są oddzielnymi stronami... ale np zakony Marines wykazują się daleko idącą samodzielnością w kwestiach podejmowania decyzji. O to mi chodziło.
Ostatnio zmieniony piątek, 10 kwietnia 2009, 16:49 przez Sciass, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Mekow
- Bosman

- Numer GG: 0
Szukam chętnych do gry opartej o planszówkę wszechczasów "Magia i Miecz".
Rekrutacja może rozpocząć się lada dzień (pragnę zrobić rozeznanie). Ale grę widzę tak, że poszukiwacze stanowiliby drużynę, a nie rywalizowali ze sobą. I byłaby to sesja nieco bardziej storytelingowa niż w przypadku czystego odgrywania planszówki (aby uniknąć np. "wyrzuciłeś 4. Idziesz na pola koło miasta, czy kierujesz się do puszczy graniczącej z cmentarzem? ").
Co wy na to ? Są chętni ?
Plomiennoluski pisze:Ja sie pisze na sesje w Magii i Mieczu mam do tego dranstwa sentyment. Jesli jeszcze aktualne oczywiscie.
Ktoś jeszcze jest chętny?Nadir pisze:Magia i Miecz? W sensie tej planszówki? Bo jak tak, to ja bardzo chętnie
Rekrutacja może rozpocząć się lada dzień (pragnę zrobić rozeznanie). Ale grę widzę tak, że poszukiwacze stanowiliby drużynę, a nie rywalizowali ze sobą. I byłaby to sesja nieco bardziej storytelingowa niż w przypadku czystego odgrywania planszówki (aby uniknąć np. "wyrzuciłeś 4. Idziesz na pola koło miasta, czy kierujesz się do puszczy graniczącej z cmentarzem? ").
Co wy na to ? Są chętni ?
Ostatnio zmieniony czwartek, 23 kwietnia 2009, 20:51 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy

-
Ant
- Kok

- Numer GG: 8228852

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
Nie gadaj tylko temat zakładaj
Jestem chętna spróbować zagrać w Twoją sesję, Mekow.