The Witcher

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

Czy interesuje cię gra Wiedźmin?

Czas głosowania minął środa, 23 maja 2007, 18:46

Tak, nawet bardzo
22
67%
Nom :)
4
12%
Trochę
5
15%
Nie, nie interesuje mnie to
2
6%

Liczba głosów: 33
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: The Witcher

Post autor: Brzoza »

No mnie nie pasowało że ona tam nosiła ubranko z wielkim dekoltem a w ksiazce płakała że nigdy wiecej nie zalozy czegos z dyzm dekoltem
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

W świecie, w którym można mieć na stałe iluzoryczne pół twarzy, sztuczny biust wydaje się małym piwem...
telitha i lú...
Brzegu
Szczur Lądowy

Post autor: Brzegu »

Mnie najbardziej interesuje ten edytor do przygod, bedzie nad czym siedziec, ciekaw jestem czy dam rade 400 stron...
Stanly
Szczur Lądowy

Post autor: Stanly »

Ja przez to przebrnąłem, ale z braku czasu poczekam na inne poradniki, może one zmobilizują mnie bardziej do zarywania nocy :-P Niemniej plan stworzenia chociaż jednej przygody mam cały czas ;-]
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

W świecie, w którym można mieć na stałe iluzoryczne pół twarzy, sztuczny biust wydaje się małym piwem...
Kto sprawdzi, czy przy Triis medalion drży?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

I coz... Witcher wyjdzie na konsole. I wiecie co? wicie co fanboje, ktorzy podniecali sie ta gora dobra gra? wiecie co Pctowcy?

wali mnie to

Czekanie na Witchera na konsole z utesknieniem jest rownym idiotyzmem jak dopalanie PCta z mysla o tym, ze kiedys laskawie pojawi sie na niego Fable II - ogolem zal.zimbabwe.

Mimo to ciekawi mnie jak wypadnie i jak zejdzie konsola wersja, poza tym dla kogos komu brakowalo ostatniego RPGowego argumenta za kupnem Xa lub PS3 Witcher jednak przewaza szale. Oby sobie poradzil z duza lepsza i roznorodniejsza konkurencja na konsolach :roll:
Har Har Har
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Biorąc pod uwagę mnogość, różnorodność i niejednokrotnie lepszą jakość wykonania innych cRPGów na konsole, nie wróże tam Widźminowi jakiejkolwiek przyszłości.
Meniyaki tsukete shinugaii!
Kim
Szczur Lądowy

Post autor: Kim »

ja mysle, ze bialowlosy sie troche sprzeda chociazby dlatego, ze kupia go fani
a w grach rpg podobno nie liczy sie grafika
Tadeus
Majtek
Majtek

Post autor: Tadeus »

Hmm przeszedlem ostatnio edycje rozszerzona.

Przyzwoity RPG. Questy na poziomie.. dialogi na poziomie. Walka calkiem przyjemna z fenomenalnymi momentami, gdy wyjdzie nam pieknie styl grupowy i po sekundzie dookola nas zostaja juz tylko opadajace na ziemie kadlubki (jak w ksiazce). Na plus tez scenki, ktore pojawiaja sie dosc czesto i pdsumowuja konsekwencje dotychczasowych wyborow (zamiast podsumowania na koncu, jak w innych). Romanse niby ok ale jakies takie plytkie.. juz chyba nawet w KOTORZE te interakcje miedzyplciowe byly glebsze. Fajne jajcarskie popijawy, szczegolnie gdy zaprosimy krasnoluda.

Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt i to, ze powtarzane sa dialogi z ksiazek w nowych sytuacjach. Do tego lochy w grze to kpina.. wszystko dokladnie to samo.. jak w jakiejs niskobudzetowce z wczesnych lat 90tych.

Powiem tak.. 90% gry ocenilbym na takie 8-/10... dobrze ale bez rewelacji
Spoiler: Zaznacz cały
ale koncowka.. ta wizja przyszlosci.. ostatnie slowa Alvina "To miecz na potwory!".. sam fakt, ze byl to Alvin.. i mozemy walczyc z przeznaczeniem o jego dusze, sa tak niesamowicie kapitalne, ze daje mocne 9/10. Juz dawno nie widzialem w grze tak mocnego zakonczenia. Prawdziwe dzielo sztuki.
W sumie to ostatnio tak dobre zakonczenie widzialem wiele lat temu - tutaj - http://www.youtube.com/watch?v=SvPQHdVG1lc&feature=PlayList&p=97C0E5CEE4495CB8&playnext=1&index=51
Ostatnio zmieniony piątek, 19 grudnia 2008, 15:49 przez Tadeus, łącznie zmieniany 1 raz.
MadV
Szczur Lądowy

Post autor: MadV »

Romanse niby ok ale jakies takie plytkie..
Świat podobny do naszego średniowiecza tylko pozbawiony inkwizycji... Raczej do zdobycia obrazka nie potrzeba zbyt dużej inwencji.
Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt
Czytałeś książkę... przecież tam nie ma napisane, że wiedźmin zginął. Interpretacja jest dowolna.
Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt i to, ze powtarzane sa dialogi z ksiazek w nowych sytuacjach.
Dla mnie te dialogi nadawały klimatu. No i ja też często powtarzam z przyjaciółmi stare kwestie.
Tadeus
Majtek
Majtek

Post autor: Tadeus »

1. Bo w rzeczywistym swiecie ze strachu przed Inkwizycja nikt sie nie chedozyl przygodnie po katach?
Poza tym w swiecie Wiedzmina instnieje Inkwizycja. Starczy przeczytac chocby "Wieczny Ogien" z tomiku Miecz Przeznaczenia.
No i po trzecie, chodzilo mi o te dwa glowne romanse, a nie o tasmowe chedozenie sie, ktore samo w sobie jest calkiem ok.

2. Wlasnie. Saga zakonczyla sie w sposob niejasny, tajemniczy i godny calej opowiesci. Dla mnie psucie tego efektu i wyciaganie biednego Geralta z emerytury dla celow marketingowych jest swego rodzaju profanacja sagi.

3. Tak tak.. a ja bardzo lubie dialogi z Gwiezdnych Wojen.. ale to nie znaczy ze chce uslyszec to samo w 6tym epizodzie, co slyszalem juz w 4tym.
Odium
Majtek
Majtek
Numer GG: 8941160
Kontakt:

Post autor: Odium »

Tadeus pisze: 2. Wlasnie. Saga zakonczyla sie w sposob niejasny, tajemniczy i godny calej opowiesci. Dla mnie psucie tego efektu i wyciaganie biednego Geralta z emerytury dla celow marketingowych jest swego rodzaju profanacja sagi.
Zawsze można do tego podejść, jak do historii niebędącej kontynuacją książki. Choć trudno. Z drugiej strony psuje nieco tajemniczość książki... Ale jeszcze z innej, żeby gra uzyskała naprawdę fajną fabułę, twórcy nie mieli zbyt wielu wyjść.
Obrazek
,,Pijcie jak Polacy ale bądźcie równie dzielni jak oni" - Napoleon Bonaparte
Sir_herrbatka
Mat
Mat

Post autor: Sir_herrbatka »

Eh... a ja pamiętam jak się ludziom nie podobało zakończenie sagi książkowej. ;)
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

To prawda, Sir, wielu ludzi narzekało na zakończenie sagi, jednak bezczeszczenie go w sposób, jakim bez dwóch zdań było wciągnięcie Geralta do fabuły The Witcher'a był niegodny i stworzył taki konrast i punkt odniesienia, że ludzie zaczeli doceniać zakończenie - może powinniśmy być wdzięczni twórcom gry?
Sir_herrbatka
Mat
Mat

Post autor: Sir_herrbatka »

Może. Ale gdy wyjdzie Wiedźmin 2 i Wiedźmin 3 saga będzie miała prawie tyle zakończenie co Evangelion a to serii na pewno na zdrowie nie wyjdzie. ;)
Odium
Majtek
Majtek
Numer GG: 8941160
Kontakt:

Post autor: Odium »

Chyba, że CD-Project Red stworzy kontynuacje nie tak banalną, jak w większości gier. Kto wie, czy wszystkie nastepne odsłony Wiedźmina będą ciągiem jednej historii. Wierzę w nasze polskie studio :P
Obrazek
,,Pijcie jak Polacy ale bądźcie równie dzielni jak oni" - Napoleon Bonaparte
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

no faktycznie gra jest niezła, choć cholernie niedopracowana wizualnie. Animacje bolą, klony na ulicach, słabe ciosy... wiecie że na początku ciosy układało się w sekwencje samemu, co pozwalało na wypracowanie WŁASNEGO stylu walki?? A oni to cholera, uprościli.
A szkoda!
Grę ratuje świetny scenariusz i dialogi, klimat oraz nawet spora grywalność.
Gdybym miał ją oceniać, to w skali 10 dostałaby mocne 7 +.
patriotą nie jestem, ale cieszy mnie jak rodak niezłą grę zrobi...
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
ODPOWIEDZ