W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Azrael »

Azrael mówisz najpierw o grach z rzutem izometrycznym, potem zaczynasz wymieniać Wiedźmina. Za to starcu mówisz o Mass Effect jako o FPPie - ponownie nie potraficie rozróżniać gatunków gier? Obie mają widok TPP.
No i tu się mylisz, bo w Wiedźminie są dostępne dwa różne widoki. Wybiera je się zaraz po wyborze trudności gry.
Byłeś w d? Widziałeś g? ;)
Fable 2 NIE musi wyjść na PC. A Fable 1 z dodatkiem WYSZŁO na Xboxa. Zanotuj sobie, była nawet recenzja obu wersji w trpg.
Ok, być możę (pożyczyłem najnowszy nr. CDA :/), ale napewno był wywiad z tym gościem w CDA, a onie raczej konsolami sie nie zajmują. Ten twórca chyba nawet obiecywał, wyjście na PC, ale nic obiecać nie mogę. (a miałem nie pożyczać <evil>)
MAss Effect na PC oferuje TYLKO wyższą rozdzielczość i inny system sterowania (pod PC), w zamian za brak achievów oraz drgającego pada
NIeprawda.... napisałem w temacie "Mass Effect" o kilku innych dodatkach, a i tak nie napisałem o kilku niespodziankach które PC'towcy pewnie otrzymają.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

Przecież Piotruś M. (Peter Molyneux) w wywiadzie dla CDA (ja mam swój egzemplarz :D ) mówi o PC'tach jako platformie do gier, która nigdy nie zniknie, cytuję:

"Hut: Jak wyobrażasz sobie granie na PC w przyszłości?
Piotruś: Nie ma wątpliwości, że PC jako platforma do gier nie zniknie,
będziemy się bawili dłużej na komputerach niż na jakiejkolwiek z dostępnych
konsol(...)

Hut: Pytam o odpowiedzialność, bo wiele kontrowersji wzbudziły twoje
niedawne słowa o stanie rynku PC. Rzeczywiście tak go postrzegasz?
Piotruś: Wszyscy się chyba zgodzą, że na PC nie wychodzi już tyle gier,
ile kiedyś. Jeśli spojrzysz na PC-towe listy przebojów, zobaczysz, że są
zdominowane przez The Sims, World of Warcraft. Kocham PC, myślę, że
to wspaniała platforma do rozrywki , a myszka to fantastyczne narzędzie
do komunikowania się z grą. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć wyjście
z tej sytuacji- trzeba się dobrze zastanowić, co ma szansę zmienić stan rzeczy."

Tak mówił by człowiek, który by miał PC w d**ie i nie wydał by na nie Fable 2?
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Azrael Ty to nawet złotoustego Molyneux nie kojarzysz, a na argumenty zaczynasz wyskakiwać, w dodatku jako źródło podając CDA. Bosko, gites fajosko.

Ogólnie czy wy nie pamiętacie o tym na jaka platformę było tworzone Fable, których graczy ta fantastyczna wizja rozgrzewała?

bo na pewno nie na pc :)

dobra, szkoda strzepić język, wracam do GTA4
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

w dodatku jako źródło podając CDA. Bosko, gites fajosko.
No przykro mi, ale uważam, iż goście z CDA znają się na grach, bardziej niż ty. Nawet (co już wcześniej pisałe) niż "ograny" Pita.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

azrael jesteś idiotą. Po prostu nie będę ukrywał kretynem, który nie ma własnego zdania, pajacem.

Albo udajesz głupiego w mistrzowski sposób. Więc wytłumacze ci kilka rzeczy ostatni raz póki mam cierpliwość - w Witcherze podstawowym widokiem jest TPP. Ale nie kumasz tego, prawda?

CDa ograne... tak pismo w którym o Beyond Good & Evil powiedziano jRPG z mangową grafiką hehe. Dobre sobie... Niestety uświadomię Cię - nie ma idealnego pisma, nie ma idealnej witryny www. Pisanie o grach nadal jest w powijakach, co wiem pisząc od ponad 2 lat na profesjonalnych serwisach w profesjonalnych pismach. I tak, jestem najbardziej ograną w RPGach osobą na forum razem z Kyo i t0m3kiem. Podejrzewam, że też dużooooo lepiej orietnuję się w gatunku od dowolnej osoby z CDA

Po prostu nie mam siły na ciebie, jesteś za głupi i zbyt uparty by niektóre rzeczy ci tłumaczyć... a że PC nie zginie jako platforma do grania - no kurwa wow, szerloki jak an to wpadliście?

aha co do Mass Effect - oczywiście, że poza graficznymi różnicami nie ma żadnych w obu wersajch. W które grałem, Więc stul pysk a nie pierdol gówno wiedząc . Kolejne posty będę kasował permamentnie każdemu pajacowi, który zaofftopuje, albo będzie pierdolił od rzeczy.
Har Har Har
cwany-lis
Majtek
Majtek

Post autor: cwany-lis »

widzę, że się nic nie zmieniło - PC rZoNDzOM 111!!! :lol:

obecnie mykam w Final Fantasy X-2 - dobry system, wszystko fajnie, pieknie tylko dlaczego 95% scenerii i miejscówek to czyste "gotowce" z dziesiątki ? ale sentyment mi się udziela na spółkę z deja vu w czasie grania więc nie jest to aż taka wada
Obrazek
Kali from Neo-Dżungla
Majtek
Majtek
Numer GG: 6489564

Post autor: Kali from Neo-Dżungla »

zastanawiając się czy kupić x-boxa 360 czy ulepszyć PC-ta wybrałem peceta... nie wiem czemu ale prócz RPGów lubie też strategie a jakoś nie wyobrażam sobie takowych na konsole choć zapewne są i też istnieją fani takiej zabawy. Ale to kwestia gustu. Aktualnie męcze Hegemonie: Żelazne legiony. Polecam, mimo iż to stara gierka zachwyca swymi widokami i ogólnym pięknem. Także pierwowzór czyli Homeworld jest genialny. Ale nigdzie nie mogę wyczaić drugiej części... wie ktoś może gdzie dostanę?
WolfTeam... warto chociaż zobaczyć...
cwany-lis
Majtek
Majtek

Homeworld II jest a przynajmniej powiniem być bezproblemowo do kupienia w empikach w extraklasyce.
Obrazek
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Mass Effect na xbox'a. Fajna gierca ;)
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Po wielu bólach i mękach związanych z brakiem dźwięku (pamiętajcie, moi mili, zanim zaczniecie grzebać w sterownikach i plikach konfiguracyjnych, sprawdźcie, czy w opcjach gry nie wyciszyliście muzyki...) męczę Heroes III - co z tego, że już praktycznie wszystko kiedyś przeszłam? To się nigdy nie nudzi ;) I niech sobie ludzie mówią, co chcą, ale dla mnie to i tak jest najlepsza część Heroes ;)
Canaris
Majtek
Majtek
Numer GG: 4053357

Post autor: Canaris »

(pamiętajcie, moi mili, zanim zaczniecie grzebać w sterownikach i plikach konfiguracyjnych, sprawdźcie, czy w opcjach gry nie wyciszyliście muzyki...
:lol: :lol: :lol: :lol: o boże bo zdechne :D :D :D :D Rządzisz !!!! :D

Heroes 3 :/ nie wiem co wy widzicie w tej grze :/ jak dla to lipa jak cholera :/ no cóż de gistibus non ....... i tak dalej :D

Odgrzewam sobie całą serie Command & Conquer ( łącznie z Red Alert 1 i 2 ) ta gra sie w ogóle nie starzeje :D :D :D do tego tak dla chilloutu zacząłem sobie grać w Zoo Tycoon 2 :D :D
A gdy Aleksander ujrzał ogrom swego imperium , gorzko zapłakał albowiem nie było już nic do podbicia .
Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Hmm... Za namową Pity sięgnąłem po Bioshock. Powiem tylko jedno słowo: klimat.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

CoD4 Modern Warfare na pc. Klimat, grafa, adrenalina. Miodzio :D

Ridge Racer 2 na psp. Dwa slowa hehe, wyscigi arcade. Cos czego nigdy przedtem nie ruszalem nawet patykiem :D Ale fajne, dobre na przerwy i do autobusu :D
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

CoD 4 jest fajne, ale lepiej się ubawiłem przy jedynce, jeżeli chodzi o kampanię singlową. Mogą być różne tego stanu rzeczy przyczyny. Wg moich podejrzeń:
a) byłem młodszy
b) miałem słuchawki
c) w czwórkę grałem u braciaka, bo u mnie to nie to samo... Nie na tym złomie.
Tym niemniej multi w najnowszym Callu kopie zad. Szkoda, że mam słabe łącze z netem, bo zawsze pingi wychodzą na 150+. A swoją drogą tak GENIALNIE zoptymalizowanej gry nie widziałem już od dawna, chodzi na moim złomie i się nie przycina, a wydana w 2007 i wygląda olśniewająco.
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Tevery, wysoki ping mozesz zmniejszyc bawiac sie wartoscia MTU w rejestrze. Tylko nie szalej bo na niektorych serwerach uwazaja to za cheat. Ja w BF2 nie moglem grac normalnie bo mialem wysokie pingi mimo bardzo szybkiego lacza. Pogrzebalem po forach, potem w rejestrze i teraz nie przekraczam 30.
Tu masz krok po kroku jak dokonac cudu pingowego :D :
http://www.pctools.com/guides/registry/detail/280/
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Może bym i to zrobił, ale:
a) nie cierpię się grzebać w rejestrze, zwłaszcza że nie bardzo wiem jak,
b) znając mnie - na pewno bym coś skopał na amen,
c) mam radiówkę i nie za bardzo wiem, pod którą kategorię to podpada.
Ale poczekam, aż przyjdzie znajomy, który się zna nieco lepiej, może on da radę. W końcu jemu też zależy na tym, żeby grać na moim PC w Call of Duty :P.
cwany-lis
Majtek
Majtek

Szelmon pisze:Ridge Racer 2 na psp. Dwa slowa hehe, wyscigi arcade. Cos czego nigdy przedtem nie ruszalem nawet patykiem :D Ale fajne, dobre na przerwy i do autobusu :D
Też mam :P trochę za proste ale klimat serii robi swoje
Obrazek
ODPOWIEDZ