Filmy

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Oglądałam ostatnio Awiatora. Film naprawdę wart obejrzenia. Ciekawa fabuła (wygląda na opartą na faktach autentycznych, będę musiała googlać), jeszcze ciekawsza gra aktorska. Leo diCaprio zagrał naprawdę świetnie, co ciężko mi przyznać, bo od czasu Tytanica pałam do niego wielką niechęcią. Również Cate Blanchett w roli Katharine Hepburn wypadła bardzo dobrze.
Film polecam, nie tylko fanom lotnictwa ;)
[Tak, to napisała ta sama osoba, która wszystkim wokół wypomina głupie przecnki :twisted: - dop. BAZYL]
Film polecam, nie tylko fanom lotnictwa ;)
[Tak, to napisała ta sama osoba, która wszystkim wokół wypomina głupie przecnki :twisted: - dop. BAZYL]
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Może się powtórzę, ale... Oh damn you! :P[Tak, to napisała ta sama osoba, która wszystkim wokół wypomina głupie przecnki :twisted: - dop. BAZYL]
Dobra, przyznaję się do maślanego masła, idę się kajać...
A przy okazji: pogooglałam i faktycznie ten film jest na faktach (autentycznych:P). Howard Hughes, w którego wcielił sie diCaprio, naprawdę zrobił te wszystkie rzeczy, co w filmie. Krótko mówiąc: wow ;)

-
- Majtek
- Numer GG: 8368308
Dla mnie wiecznie żywy film to "Braveheart" - widzialem go chyba z 50 razy i nadal mi się nie znudził
A propo horrorów to moim zdaniem wymiata "The Ring" - jeden z lepszych horrorów jakie widziałem
I nawet nieźle się najadłem strachu zaraz po obejrzeniu go, a mianowicie chyba gdzieś po 5-7 minutach od ukończenia filmu zadzwonił u mnie telefon (normalnie serce mi stanęło
), ale zanim zdążyłem dojść do słuchawki to ktoś przerwał połączenie - normalnie masakra, później cały dzień chodziłem jak opętany 

A propo horrorów to moim zdaniem wymiata "The Ring" - jeden z lepszych horrorów jakie widziałem

"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"

-
- Marynarz
Nie potrafię stwierdzić dokładnie, który film jest moim ulubionym co nie oznacza wcale, że nic nie oglądam. Z pewnością do bardzo dobrych tytułów zaliczam "Spidermana" 1 i 2, "Equilibrium", "Nieśmiertelnego" ( 1 część ), wszystkie części "Obcego", "Alien vs Predator", "Spawn", "Troję", "Dzień Niepodległości", "Shreka" 1 i 2 ( polski dubing górą! ), "Epokę Lodowcową".
Może nie oglądałem ich po 50 razy każdy, ale żaden wyżej wymieniony film nie znudził mi się do dzisiaj.
Dark_Voyager
Może nie oglądałem ich po 50 razy każdy, ale żaden wyżej wymieniony film nie znudził mi się do dzisiaj.
Dark_Voyager

-
- Majtek

-
- Arcymod Tawerniany
Ja sie domyśliłem zakończenia Saw. I to mniej wiecej koło połowy... Ale ja nie jestem z tego świata, więc w sumie to masz rację

-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Ogladałem ten film.. Gdyby nie kumpel, ktory mi powiedzial jakies 2 dni wczesniej o tym filmie i o zgrozo zkonczeniu
, to naprawde niezly film trzymajacy w napieciu. W kazdym razie zakonczenie naprawde ciekawe i ciezko sie domyslic go tak naprawde.. Jestem pod wrazeniem, ze sie domysliles Mad.. Druga czesc? Zapowiada sie interesujaca przyszlosc
.

Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...

-
- Majtek
Moim zdaniem jakoś mało wychodzi filmów o tematyce fantasy (którą uwielbiam). Ciekawe czemu reżyserzy nie pchają się w ten gatunek filmowy, czyżby było mało ksiązek do przeniesienia na wielki ekran, albo może nie ma za dużo chętnych do takich filmów ? 

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Filmy fantasy są zazwyczaj słabe, już lepiej się sci-fi prezentuje.
Największą wadą fantasy jest jej wtórność i nie da się już chyba nic nowatorkiego wymyślić, zwłaszcza w filmie. Co najwyżej filmowcy mogą się skusić na ekranizację, a one bywają różne: jedne wypadają ok (LOTR), inne nie wypadają w ogóle (Wiedźmin).
Z filmów fantasy pamiętam coś o jednorożcach, które zginęły, a później była zima... 'Legenda' się to zwało? Kojarzy ktoś?
Był jeszcze 'Labirynt' i był ok. Był 'Dragonheart' i 'Merlin', i... i... Damn, i tyle. Rzuci ktoś tytułami? Ale o nie-ekranizacje proszę. I niech nikt nie wspomina 'Króla Artura', bo zabiję ;)
Największą wadą fantasy jest jej wtórność i nie da się już chyba nic nowatorkiego wymyślić, zwłaszcza w filmie. Co najwyżej filmowcy mogą się skusić na ekranizację, a one bywają różne: jedne wypadają ok (LOTR), inne nie wypadają w ogóle (Wiedźmin).
Z filmów fantasy pamiętam coś o jednorożcach, które zginęły, a później była zima... 'Legenda' się to zwało? Kojarzy ktoś?
Był jeszcze 'Labirynt' i był ok. Był 'Dragonheart' i 'Merlin', i... i... Damn, i tyle. Rzuci ktoś tytułami? Ale o nie-ekranizacje proszę. I niech nikt nie wspomina 'Króla Artura', bo zabiję ;)

-
- Trocheiczny Tawerniak
- Numer GG: 3654146

-
- Marynarz

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Ależ to jest bardziej sci-fi niż fantasy. Poza tym 'Wywiad z Wampirem' i 'Królowa Potępionych' są na podstawie książek, więc się nie liczą.
A gdzie to typowe fantasy - elfy, miecze, czary i rycerze?
A gdzie to typowe fantasy - elfy, miecze, czary i rycerze?

-
- Majtek
Dokładnie to tylko było głośno ostatnio trylogii Władcy Pierścienia, który okazał się hitem gatunku fantasy. A może po premierze gry polskiego Wiedźmina, będą chętni do wykupienia licencji i nakręcą film o Geraldzie, bo ten nasz serial z Michałem Żebrowskim jakoś mi nie podeszedł

-
- Marynarz
Jakby rozważyć powyższe tytuły to kluczowe postacie tych filmów czyli wampiry to postacie fantastyczne
Co do sciense-fiction to nie ma jej, aż tak wiele. Wampiry nadal są jak wampiry, a nie chodzące metalowe puszki wyposażone w najlepsze cuda techniki.
Co do filmu bazującego na fantasy. Kiedyś oglądałem taki jeden. Bardzo mi się spodobał. Jak zwykle nie pamiętam tytułu, ale może jak podam szczegóły to pewnie Falka się zorientuje.
No dobra zagramy w skojarzenia
Oto co najbardziej przyszpiliło się do mojego mózgu po obejrzeniu tego filmu, którego oglądałem ostanim razem jekieś trzynaście lat temu:
zagubiony w czasie bohater z piłą mechaniczną
trzy księgi
nieumarli w postaci szkieletów
mroczna kopia głównego bohatera
walka z truposzami w obronie miasta
Co do sciense-fiction to nie ma jej, aż tak wiele. Wampiry nadal są jak wampiry, a nie chodzące metalowe puszki wyposażone w najlepsze cuda techniki.
Co do filmu bazującego na fantasy. Kiedyś oglądałem taki jeden. Bardzo mi się spodobał. Jak zwykle nie pamiętam tytułu, ale może jak podam szczegóły to pewnie Falka się zorientuje.
No dobra zagramy w skojarzenia

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Owszem, wampiry to są postacie fantastyczne, ale przedstawiony świat nie ma z fantasy nic wspólnego. Broń maszynowa jakoś mi tutaj nie pasuje. Tak samo jak piła mechaniczna do mordowania martwiaków... To nie jest świat fantasy.
Jeszcze mi się 'Willow' przypomniał oraz 'Jabberwocky' i 'Monty Python i Święty Graal'. Ale więcej to już chyba nie było...
Zbliża się za to kolejna ekranizacja - Kroniki Narni.
Jeszcze mi się 'Willow' przypomniał oraz 'Jabberwocky' i 'Monty Python i Święty Graal'. Ale więcej to już chyba nie było...
Zbliża się za to kolejna ekranizacja - Kroniki Narni.

-
- Marynarz