Manga i Anime

-
- Mat
- Kontakt:
Re: Manga i Anime
Póki co skończyłem 28 tom, robi się średnio jak dla mnie. Co do zmiany Guttsa to uwierz mi, że myślę dokładnie tak samo jak Ty co nie zmienia faktu, że mi się to nie podoba. Natomiast odkąd Shrieke jest w zespole to mi się to wszystko kojarzy z Drużyną Pierścienia :/
Spoiler mode Inna sprawa, która mi się też nie podoba to zmiana nastawienia do świata przez Farneze. Fanatyczka wiary, która podczas biczowania potrafiła się masturbować, teraz jest tylko wystraszonym pieskiem. Do tego chce się uczyć magii, hipokryzja^2 jak dla mnie.Spoiler mode
Może i bohaterowie powinni ewoluować ale nie aż tak przesadnie. A póki co czekam na zdarzenie tak samo dynamiczne i wgniatające w fotel jak walka w lasku czarownic.
Spoiler mode Inna sprawa, która mi się też nie podoba to zmiana nastawienia do świata przez Farneze. Fanatyczka wiary, która podczas biczowania potrafiła się masturbować, teraz jest tylko wystraszonym pieskiem. Do tego chce się uczyć magii, hipokryzja^2 jak dla mnie.Spoiler mode
Może i bohaterowie powinni ewoluować ale nie aż tak przesadnie. A póki co czekam na zdarzenie tak samo dynamiczne i wgniatające w fotel jak walka w lasku czarownic.
Meniyaki tsukete shinugaii!

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Zgadzam się z faktem, że Berserk nie jest tak dobry po około 25 tomie, ale w 30-33 dzieją się ciekawe rzeczy i pojawia się pewna postać, która wcześniej się też przewijała. Kojarzysz pieska, którego Gutts widywał w swoich wizjach? W sensie to czarne, nie do końca określone bydle symbolizujące jego gniew. To właśnie ono mówi coś bardzo ciekawego co daje mi nadzieję na nadchodzący renesans Berserka. Ale póki co jest średnio i koniec.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Mat
- Kontakt:
Jak mogę nie kojarzyć pieska, zwłaszcza po akcjach ze zbroją
No nic, jutro czytam dalej i mam nadzieję, że coś się zmieni bo wieje nudą chwilowo.

-
- Bosman
- Kontakt:
Uwierz mi, niedługo przestanie. Nie powiem jak to dokładnie jest w tomach rozłożone, ale teraz po odrobinie przynudzania będzie elegancko pokazana wojna. No i jako mały teaser dodam, że zobaczymy Griffitha w akcji, choć mało spektakularnej. Choć na nic tak dobrego jak tomy 01-15 nie ma co liczyć.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Mat
- Numer GG: 7230085
Queen of Heavy Metal/Królowa Heavy metaluPerzyn pisze:Kurde, podaj tytuł odcinka to może skojarzę tytuł z soundtrackiem, a jak nie to będę musiał poszukać na tubie to ci powiem.

-
- Bosman
- Kontakt:
To zapewne chodzi ci o LIVE in Baghdad.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Mat
Tak, o to mi chodziło, tyvm.Perzyn pisze:To zapewne chodzi ci o LIVE in Baghdad.

-
- Mat
- Kontakt:
No i skończył mi się Berserk, rzeczywiście to co mówi piesek jest intrygujące. Tak samo jak to, w jaki sposób kończy się ostatni chapter, jaki znalazłem na necie. Może będzie znów wysoki poziom.

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Oby. Berserk zasługuje na powrót do formy, a licencja jest świetna. Zresztą Tomaszu sam wiesz, ile trułem Ci o Berserku zawsze... Ciekawi mnie, czy kiedyś wyjdzie jeszcze jakaś gra oparta na Berserku... W sumie za dobra bijatykę, oraz RPGa bym się nie pogniewał 

Har Har Har

-
- Mat
A jakiego typu bijatyka: Takie cuś jak Dynasty Warriors czy coś w rodzaju SC?Pita pisze:W sumie za dobra bijatykę, oraz RPGa bym się nie pogniewał
Rpg to raczej do Diablo byłoby podobne, bo coś ciężko mi wyobrazić sobie turówke (no, chyba z elementami strategi/taktyki).

-
- Bosman
- Kontakt:
Bijatyki w stylu SC raczej z Berserka nie widzę, zbyt mało dających się zbalansować postaci, żeby coś takiego przeszło. Tu raczej pasowałoby coś w stylu DMC. A RPG to widziałbym albo w stylu Wiedźmina albo jakiego jRPG.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Z tego co pamietam, w swiecie Berserka sa 2 TPP/Beat'em upy - jeden na pewno na Dreamcasta, drugi chyba na PS2. Osobiscie widzialem ten pierwszy tylko i byl calkiem calkiem. Jedyny z nim problem to to, ze nawiazywal tylko do mangi, przez co ludzie z nia niezaznajomieni na pewno nie zrozumieliby o co cho 

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Były 2 Slashery moi drodzy, Slashery... czyli gra "jak DMC"
do tego dobre i tak jeden na DC, drugi na PS2 i oba posiadały watki nie poruszone w mandze a napisane przez jej autora
A RPG turowy? Łaj not? Action-RPG tym bardziej
nie pogniewałbym się też za bijatykę 2D ewentualnie w stylu graficznym jak teaser Street Fightera 4. Dla chcącego nic trundego.

Har Har Har

-
- Mat
A co powiecie na bijatyke taką jak Marvel vs Capcom tylko, że postacie z anime ;]
Pomyślcie o walce :
np. Naruto vs Alucard ;]
Braliście pomysły na sesje z anime? Bo ja np. wiele ciekawych scenariuszy wymyśliłem na podstawie anime/mang. Szczególnie przyjemnie mi się grało w sesje(studenci mnie teraz pobiją ;]) na podstawie 100Stories. Swoją drogą całkiem przyjemny horror.
Pomyślcie o walce :
np. Naruto vs Alucard ;]
Braliście pomysły na sesje z anime? Bo ja np. wiele ciekawych scenariuszy wymyśliłem na podstawie anime/mang. Szczególnie przyjemnie mi się grało w sesje(studenci mnie teraz pobiją ;]) na podstawie 100Stories. Swoją drogą całkiem przyjemny horror.

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Uno: MUGEN daje takie mozliwosci i, AFAIR, kilka jego wersji dawalo takie mozliwosci.
Secundo: ja jestem jak najbardziej przeciw, gdyz nie lubie takiego mieszania swiatow. Juz SvC strasznie mnie bolalo ze wzgledu na przemieszanie czasowe postaci. Jeden setting i tego sie trzymac!
Secundo: ja jestem jak najbardziej przeciw, gdyz nie lubie takiego mieszania swiatow. Juz SvC strasznie mnie bolalo ze wzgledu na przemieszanie czasowe postaci. Jeden setting i tego sie trzymac!

-
- Majtek
- Numer GG: 6026651
Hmm, jestem zaskoczony. W całym wątku nikt nie poruszył tematu fate stay night. Czyżby było uważane za aż tak słabą produkcję? A tak w ogóle, dzięki za tak częste propozycje Berserka. Zacząłem oglądać i jak na_razie całkiem nieźle się prezentuje^_^
Takie info na przyszłość: postaraj się formułować zdania, a nie strumień świadomości. Kropki i przecinki się naprawdę przydają do nadawania rytmu wypowiedzi. A i mnie zaoszczędzisz tym roboty. Z góry dzięki
- Oso
Takie info na przyszłość: postaraj się formułować zdania, a nie strumień świadomości. Kropki i przecinki się naprawdę przydają do nadawania rytmu wypowiedzi. A i mnie zaoszczędzisz tym roboty. Z góry dzięki

-
- Mat
FSN było całkiem, całkiem. Nawet jeden cytat pamiętam: "jesteś pochwą mojego miecza". Anime powinno mieć więcej odcinków imo.
Uwaga podobna, jak w poście wyżej. Podział na zdania poproszę.
Oso
Uwaga podobna, jak w poście wyżej. Podział na zdania poproszę.
Oso