Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ja wole ulepszonego power armora + gauss rifle + solar costam + pulse rifle :) nic sie nieoprze... kiedys ten granat mialem ale tylo jeden to zadna frajda, a jak by sie mialo wiecej to tez zadna frajda bo jest sie niepokonanym. (no dobra z taka iloscia broni z jaka ja laze to tez jest sie niepokonanym)
ps. gdzies w sieci krazy taki save gdzie podobno jest kilkanascie takich granatow, nigdy niesprawdzalem bo mi sie niechcialo :P leniwy jestem
SteeltH
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: SteeltH »

JAK USZ MASZ ULEPSZONY POWER ARMOR I TURBO PLASMA RIFLE OKOŁO 500 OGNIWI POŻĄDNY M ŁOT TO I TAK CI NIC NIESTANIE NA DRODZE BO JEDEN STRZAŁ Z TAKIEJ BRONI W OCZY I KOLESIA W W POWER ARMOR W ENCLAVE JEDNYM STRZAŁEM KŁADZIESZ A CO DO GRANATU TO NIE JESTEŚ NIEPOKONANY BO TAKI GRANAT JEST TYLKO JEDEN! A SZKODA...
BLACK METAL WAR MACHINE!!!
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyką."
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Nie ma większego problemu ze znalezieniem edytora save'ów i dodaniem sobie choćby 999 takich granatów... :P - a tego "jedynego" i tak powinno się zużyć na Szczura (czy co to tam było) Zabójce :P

Przejść F2 bez przemocy można bez zabijania prezydenta - wieżyczki można równie dobrze shakować, a do tego zwerbować do pomocy grupę Enclavów i patrzeć jak robią z Horrigana konfetti :)

Co do sprzętu... Power Armor MKII + implanty + Pulse Rifle + Bozar (:D) + Zręczność 10, Fast Shot i Bonus Rate of Fire = Rambo i Termintor w jednej osobie :P

EDIT (a co :P) :

LaRy, a wiesz, ze nie wypada offtopicować... i wchodzić w kompetencje moda? :P Ale racja - Netykiety trzeba przestrzegać, panie SteeltH... zwłaszcza, gdy już pierwszego dnia swego pobytu na forum zarobiło się ostrzeżenie...
Ostatnio zmieniony środa, 17 sierpnia 2005, 21:46 przez MAd Phantom, łącznie zmieniany 1 raz.
laRy
Kok
Kok

zamien bozara na snajperke albo karabin laserowy i wywal fast shot i masz snajpera :) jak masz ten 24 lvl + duzo szczescia to mozesz wybrac tego perka ze co strzal robisz rzut na luck i jak sie uda to krytyk (czyli 1 luck = 10% na krytyka, a jak masz 5-6 luck :))
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

A co dopiero ten perk daje w połączeniu z Boozarem :P Ah, jak ci wszyscy kolesie pięknie tańczą w rytmie ołowianej muzyki :) - a ze szczęściem nie ma problemów... w trakcie gry można je podnieść o chyba nawet 4 punkty (a moze i 5 czy 6) :P
SteeltH
Pomywacz
Kontakt:

Mad phantom to tylko jedna z możliwości. Ja go zabiłem 10 super stimpakami ywstarczyło 10 min poczekać i koles leży . No ale są jeszcze inne pomysły tylko trzeba myśleć i szukać szukać i myśleć jedyna mądra zasada.:P
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyką."
laRy
Kok
Kok

jak sie do hubologistow podlaczasz dostajesz +2, perk +1, a chip tez byl czy mi sie wydaje? chyba mi sie wydaje, ale +3 tez niejest zle jak by sie mialo na starcie 4 to mamy na koncu 7 = 70% na krytyka :D
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

SteeltH - znam F2 na pamięć i przechodziłem go na wszystkie możliwe (i niemożliwe) sposoby... i wiem, że można zabijać S-Stimpacami... tylko że gra tego na ogół nie uznaje (z 1 wyjątkiem), wiec questów radzę tak nie załatwiać... (chyba, że jakiś nieoficjalny patch to naprawia..)

LaRy - od Hugoboli dało sie wiecej wyciągnąć :P 1 lub 2 (nie pamiętam :p) od gościa w NCR, 2 z San-Fran, 1 z Perka.. Chipa na Luck nie ma, ale 4-5 to i tak wystarczajaco dużo :)

SteeltH
Pomywacz
Kontakt:

no nieźle ja n kritika miałem najwięcej około40% ale i tak jak masz dobrą broń i strzelasz w oczy niedajesz zbytnich szans przeciwniką na przeżycie nawet przy niskim lacku,.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Critical? Maksymalnie mamy:

10% x 10 Luck (jeśli mamy 24 poziomowego perka z broni, którą walczymy) + 10% z Finezji + 3x5% z perka = 125% :D :D :D
laRy
Kok
Kok

a jak celujesz w lokacje (najlepiej w lepetynke albo oczka :)) to tez jest bonus do krytyka. jak bede w domu to zobacze jaki bo niemam fall pnp pod reka.

radze poszukac (chyba gdzies na forum nawet linka dawalem), bo jest opisany caly system z falla, a w grze to sie naprawde przydaje
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Cała mechanika jest opisana w instrukcji do gry ;)
Fakt - strzelanie po oczach (lub po głowie albo... kroczu :) ) też dawało spory bonus do criticali... moze nawet x2 lub wiecej :D
laRy
Kok
Kok

2x to na pewno niebylo. wydaje mi sie ze to bylo cos kolo +40/50% za kilka dni napisze ile dokladnie :)
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Na początku gry (a właściwie do owego 24 poziomu) + 40/50% to w sumie znacznie wiecej niż razy 2 :P (no chyba, że masz tu na mysli x1.4/1.5)

Ok, sprawdź, bo mi sie nie chce całej instrukcji wertować (zasady, jak wspomniałem, w niej są, tyle że podane w mocno losowych miejscach :P)
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

MAd Phantom pisze:
Nie ma większego problemu ze znalezieniem edytora save'ów i dodaniem sobie choćby 999 takich granatów... :P - a tego "jedynego" i tak powinno się zużyć na Szczura (czy co to tam było) Zabójce :P
Killer Rat :P Monty Python się kłania ;) Nawiasem mówiąc, to szczura dało się załatwić np. pulse riflem <za pomocą strzałów po oczach>, a granat zachowywało się jako pamiątkę :)
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

No, ba! To może jeszcze powiesz mi, że z Monty Python and The Holy Grail jest cała ta seria Losowych Spotkań, hę? :P :)

A jak jesteś taki dobry to napisz, proszę, kogo parodią jest Horrigan :P

Po co z PR i to po oczach - lepiej z Boozara :)
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

MAd Phantom pisze:
No, ba! To może jeszcze powiesz mi, że z Monty Python and The Holy Grail jest cała ta seria Losowych Spotkań, hę? :P :)

A jak jesteś taki dobry to napisz, proszę, kogo parodią jest Horrigan :P

Po co z PR i to po oczach - lepiej z Boozara :)
1. Teeee, to Ty też zauważyłeś tam wątki z MP ?? ;)

2. Samego siebie ;)

3. Ja tu finezyjnie i po cichu, a ten mi z armatą wyskakuje :P
ODPOWIEDZ