W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Sihamaah »

Mam nadzieję że to nie będzie reklama, ale muszę się pochwalić.

W "GW" od jakiegoś czasu ukazują się "gry kultowe" :) Nie wiem jak to możliwe, ale kupiłem dziś Sagę Fallout + Spellforce + Europa Universals za 6zl :D Warto się przyjrzeć moim zdaniem serii.

Tak więc - gram w Fallouta 1. Pozostałe już przeszedłem, więc... Ech, super gierki ;)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Em... co to "GW", bo się strasznie napaliłem?
A co by nie było offtopu to jeszcze powiem, że gram w NIght Watch i zagram w Wiedźmina jak kupie kartę graficzną.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Azrael666 pisze:Em... co to "GW", bo się strasznie napaliłem?
A co by nie było offtopu to jeszcze powiem, że gram w NIght Watch i zagram w Wiedźmina jak kupie kartę graficzną.
Chyba se jaja robisz. Podpowiem ci że GW to komunistyczna gazeta z czerwonym kwadracikiem w Logo. Już wiesz o co chodzi. A całą serie kupuje od początku bo naprawdę za takie gry jak dają aż szkoda poskąpić tych 6 złociszy ( ach żeby jeszcze dali CIV 3 z dodatkami umarłbym szczęśliwy ) A żeby nie było oftopu to gram właśnie w Gothica I z wyborczej chociaż niestety kończę już 4 rozdział .
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Thief 3. W życiu bym nie pomyślała, że gra łotrzykiem może być taka fajna ;) A straż miejska jaka fajna ^^
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Nie prowokuj mnie... Dopiero skończyłem grac w Thiefa, nie mogę zaczynać od nowa... jeszcze na to za wcześnie...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

SOCOM: Tactical Strike. Gra marzenie. Autentyczne bronie, autentyczne taktyki dzialania oddzialow specjalnych, autentyczny poziom trudnosci. AI na bardzo rozsadnym poziomie, masa broni, 9 jednostek specjalnych roznych krajow do wyboru, ogromne mapy na ktorych tocza sie akcje. I to wszystko na malenkim PSP. Wypas. Najlepszy prezent jaki sobie zrobilem od jakiegos czasu ;P
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Szelmon pisze:SOCOM: Tactical Strike. Gra marzenie. Autentyczne bronie, autentyczne taktyki dzialania oddzialow specjalnych, autentyczny poziom trudnosci. AI na bardzo rozsadnym poziomie, masa broni, 9 jednostek specjalnych roznych krajow do wyboru, ogromne mapy na ktorych tocza sie akcje. I to wszystko na malenkim PSP. Wypas. Najlepszy prezent jaki sobie zrobilem od jakiegos czasu ;P
przy dobrych wiatrach można liczyć na darmowe dodatki w sieci....

a ja obecnie gram w.......... The King of Fighters 2003 (PS2) - haha wreszcie powrot serii do formy, swietny gameplay, genialny system, wszystko czego mozna wymagac od bijatyki 2D. Dla mnie gra cudo, marzenie gracza i fana bijatyk, rzecz dynamiczna, acz wymagająca niezlego skilla i pomyslunku.... Swietne nowe postacie, powroty ulubienocw, dodatki do wersji arcade, muzyka na wysokim poziomie. SNK wraca do formy.... teraz poluje na KoF XI ;) They can be only one king of fighters :0 :lol:
Har Har Har
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Pita, Mistrzu Dwóch Gałek poratuj! Wymień kilka fajnych tytułów na Wii. Bo dostanę na święta i nie wiem w co zagrać.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Arxel pisze:Pita, Mistrzu Dwóch Gałek poratuj! Wymień kilka fajnych tytułów na Wii. Bo dostanę na święta i nie wiem w co zagrać.

Powiedz synu czego dokłądniej szukasz, ale ok lece:

Super Mario Galaxy - nie ważne czy lubisz platformery, czy nie, prawdziwa gra na 10 i najlepszy przedstawiciel gatunku, ktory niemalze niedawno zajal pierwsze miejsce jako gra wszechczasów

Metroid Prime 3 - genialne połączenie FPPa i gry przygodowej, jezeli nie mozesz patrzec na typowe gry gatunku to zobacz jak sie genialnie mozna bawic w gre idącą w zupelnie innym gatunku. Sci-Fic i swietna grywalnosc

Fire Emblem - najlepszy tRPG na ta platforme i kolejna czesc jednej z moich ulubionych serii...

No More Heroes - byla zapka w tawernie, warto sie zainteresowac

Zelda : Twilight Princess - swietna gra aciton-adventure z niewielkimi elelmantami RPG, must-have i kontynuator serii marzen. Swietna, choc lekko oldscholowa pozycja

Medal of honor Heroes 2 - najlepsza gra do sieci na Wii

Endelss Ocean - nurkowanie, ale jakie.... najbardziej czil ałtowa gra swiata, cos spokojnego, genialnego, mocnego, fascynujacego, ale jedynie dla fanow spokojnych gier...

Resident Evil 4: Wii Edition - najlepsza wersja RE4. I tyle

WarioWare: Smooth Moves - zestaw ilustam mikorgier, szalona japonska pozycja, co pare sekund inne zadanie, popieprzona fabula i boska grywalnosc. Nie do opisania - w 1 sekundzie skaczesz maranem, zaraz marzesz stolik, po 5 sekundach kroisz hamburgery...

Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure - najlepszy point&click od dawna bez wzgeldu na platforme....

+ z gier do ciagniecia online polecam wszelkie Zeldy, Mario i Military MAdness

EDIT: przypominam tez CI ze gry z GC dzialaja na Wii normalnie.... a GC ma w cholere dobrego stuffu
Har Har Har
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Pita pisze:Super Mario Galaxy - nie ważne czy lubisz platformery, czy nie, prawdziwa gra na 10 i najlepszy przedstawiciel gatunku, ktory niemalze niedawno zajal pierwsze miejsce jako gra wszechczasów

Metroid Prime 3 - genialne połączenie FPPa i gry przygodowej, jezeli nie mozesz patrzec na typowe gry gatunku to zobacz jak sie genialnie mozna bawic w gre idącą w zupelnie innym gatunku. Sci-Fic i swietna grywalnosc

Fire Emblem - najlepszy tRPG na ta platforme i kolejna czesc jednej z moich ulubionych serii...

No More Heroes - byla zapka w tawernie, warto sie zainteresowac

Zelda : Twilight Princess - swietna gra aciton-adventure z niewielkimi elelmantami RPG, must-have i kontynuator serii marzen. Swietna, choc lekko oldscholowa pozycja

Endelss Ocean - nurkowanie, ale jakie.... najbardziej czil ałtowa gra swiata, cos spokojnego, genialnego, mocnego, fascynujacego, ale jedynie dla fanow spokojnych gier...

Resident Evil 4: Wii Edition - najlepsza wersja RE4. I tyle

WarioWare: Smooth Moves - zestaw ilustam mikorgier, szalona japonska pozycja, co pare sekund inne zadanie, popieprzona fabula i boska grywalnosc. Nie do opisania - w 1 sekundzie skaczesz maranem, zaraz marzesz stolik, po 5 sekundach kroisz hamburgery...

Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure - najlepszy point&click od dawna bez wzgeldu na platforme....

+ z gier do ciagniecia online polecam wszelkie Zeldy, Mario i Military MAdness

EDIT: przypominam tez CI ze gry z GC dzialaja na Wii normalnie.... a GC ma w cholere dobrego stuffu
O ostatnim nie wiedziałem:D Super. Wystarczy tylko odzyskać od kumpla płyty. Z powyższego spisu usunąłem tylko MoH. Bo nie lubię serii zbytnio :D Ale reszta trafiłeś we mnie dokładnie. Teraz tylko uzbierać kasę :D

BTW. WarioWare i RE4 rzeczywiście rządzą. Na BACE grałem:D
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Kruk
Majtek
Majtek
Numer GG: 5250226

Post autor: Kruk »

Niedawno kupiłem sobie Sagę Heroes I-III za 20 zł. I właśnie w Heroes III aktualnie gram (w wolnych chwilach, jak się jakieś trafią).
A z cRPG w Baldur's Gate I-nigdy mnie nie znudzi;)

ps nie mogę wyjść z podziwu, jak doskonałe gry można za grosze nabyć.
Sex, Drogen und Industrial
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

Nowy komputer to też nowe gry.A mianowicie:
Gothic 3
Titan Quest
Loki

Na świetą dostanę M&M:Dark Messiah i Wiedźmina.
A tak po za tym to Diablo II+LOD :) .
Thurs
Mat
Mat

Post autor: Thurs »

Ja to samo ostatnio, Diablo 2 +LOD + najnowszy patch. A teraz będzie Torment, którego tylko raz przeszedłem, nie wierzę sobie samemu. Baldursy wszystkie z dodatkami tak zajechałem swego czasu, że nie mam serca do nich teraz wracać. Ale bardzo mile wspominam, szczególnie jedynkę, która mnie zachwyciła po prostu. :)

EDIT: Zapomniałbym o jRPG w którego grałem kiedyś na snesie - Chrono Trigger. Wymęczyłem tą grę strasznie, tam było tyle możliwych zakończeń, że nie wiem czy wszystkie odkryłem. Łamała tezę o liniowości japońskich RPG-ów, podróże w czasie, ratowanie świata przed Lavosem, rozwiązywanie zagadki jego pochodzenia. Super fabuła, i te światy, jeden lepszy od drugiego, muzyka - perełka, tworzyła klimat niezapomniany przeze mnie jeszcze do dziś. :)
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Thurs pisze:
EDIT: Zapomniałbym o jRPG w którego grałem kiedyś na snesie - Chrono Trigger. Wymęczyłem tą grę strasznie, tam było tyle możliwych zakończeń, że nie wiem czy wszystkie odkryłem. Łamała tezę o liniowości japońskich RPG-ów, podróże w czasie, ratowanie świata przed Lavosem, rozwiązywanie zagadki jego pochodzenia. Super fabuła, i te światy, jeden lepszy od drugiego, muzyka - perełka, tworzyła klimat niezapomniany przeze mnie jeszcze do dziś. :)

2 pozostałe części są równie dobre, a CT miało 12 zakończeń + zakończenie przegranej z Lavosem + kilka z tych zakończeń w pary wariacjach, razem coś koło 20, kiedyś to podliczę dokładniej.... I jak pisałem Radical Dreamers (recka była w tawernie) i Chrono Cross to równie genialne pozycje.... ;)

Ja nadal popylam w KoF 2003 a na handhledzie w.... KoF Ex 2 xD
Har Har Har
Ramirez
Szczur Lądowy

Post autor: Ramirez »

Hmm, obecnie pogrywam w Neverwinter Nights 2: Maska Zdrajcy oraz we Wiedźmina ;) .
Obrazek
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Obecnie NWN 2, Wiedźmin, GW, Rappelz (fajne darmowe MMORPG), i czasami w Kotora 2. Przeszedłem go juz 2 razy. Jedynke 3.
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Pita, nie przypominaj mi o serii Chrono, bo mnie ciągle boli że całej nie łyklem :/ sprawa jest genialna

a ja w co cisnę? zanim zakupię na XO Call of Duty 4, Gears of War i Assasins Creed, musże przecież porządnie Pro Evolution Soccer 2008 przegruchać :) zwłaszcza, ż edzis kolezka pojechał po swojego, i nie mogę dopuścić do jakiejś porażki w multi
Obrazek
ODPOWIEDZ