Tak jak powiedziałem, mechanika degenerowała ten system, nawet mimo ciekawego universum.
i takich relacji od ludzi którzy grali naczytałem się dziesiątki,a po tym co widać na pierwszy rzut oka trudno im zaprzeczyć. Jesli ktoś sobie lubi liczyć itd to może mu się cos takiego spodobać, ale ja akurat jestem historykiem, liczyć nie lubię (najwyżej do 10 jak w wiedźminie

)
i KC nie mialyby najmniejszych szans mi się spodobać. Poza tym rozumiem że tu niektórzy chwalą KC bo się na nim wychowali - pozostał im sentyment a to sprawia że brak im obiektywizmu. To coś jak z pierwszym partnerem - kolejnych sie porównuje i zwykle są w czymś tam gorsi.
Ja nie mam podobnych problemów, zaczynałem od Oka Yrrhedesa (którego ze zrozumiałych względów nie zachwalam

) i Warhammera (5 lat grania) i nie uważam WFRp za dobry mechanicznie system, wprost przeciwnie - jest denny jeśli chodzi o mechanikę, sentyment do niego mam ale nie przeszkadza mi to w obiektywnym nań patrzeniu i dostrzeganiu wad, tymczasem tutejsi KCekowcy próbują zaprzeczać wadom - ok, może dla was to nie wady, ale zrozumcie że dla innych jak najbardziej.