Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji? Jak nie ma, to Karczmarzu... Dało by radę myślę to jakoś zrobić, a jak ci się chce, to nawet zamiast w Starym Świecie wykombinować swoją Azję i tam przenieść akcję?
Warhammer - jeden z najorginalniejszych światów...

-
LOD
- Kok

- Numer GG: 0
Re: Warhammer - jeden z najorginalniejszych światów...
Nie no, bez przesady, graczom (chyba że chcesz konkretne szczegóły) ogólnikowy zarys nowego państwa starczy. Co do religii Kislevu, to nie wiem czy tam nie jest tak, że każdy wierzy w co innego skoro to jest zlepek narodowości.
Góry przeszkodą dla inwazji? Tak, ale jak Hannibal potrafił, to dlaczego i tutaj by się nie udało? Poza tym napewno są jakieś przejścia, bramy, doliny, którymi da się przejść, aczkolwiek to stosunkowo ryzykowne, bo łatwo tak o wpadkę w pułapkę.
Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji? Jak nie ma, to Karczmarzu... Dało by radę myślę to jakoś zrobić, a jak ci się chce, to nawet zamiast w Starym Świecie wykombinować swoją Azję i tam przenieść akcję?

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

Chyba również Politeizm? Wiem, że jest bóg Ursun, Odyna też chyba znajdzieszSwoją drogą jaka religia panuje w Kislevie oficjalnie? Tam nie ma czasem jakiś cerkwi czy coś?
A skąd pochodzą Kitajczycy / Katajczycy?Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji? Jak nie ma, to Karczmarzu... Dało by radę myślę to jakoś zrobić, a jak ci się chce, to nawet zamiast w Starym Świecie wykombinować swoją Azję i tam przenieść akcję?

-
Karczmarz
- Bombardier

- Numer GG: 0
- Kontakt:
Hmmm
To takie nieekonomiczne wykorzystanie terenu :/ a można tam było dać jakieś ciekawe i niezbadane ludy. Na szczęście im dalej tym ciekawiej. O ile pamiętam w Companion'nie jest właśnie sporo opisów różnych odległych krain.
Są, są takie mapy. Moim zdaniem zupełnie z pupy bo np połowę Azji zajmuje Królestwo Ogrów.. ja rozumiem że one są duże.. ale żeby zajmować pół kontynentu?Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji?

-
Bielon
- Pomywacz
- Numer GG: 6143936
- Kontakt:
Kislev dosyć obszernie opisano w przygodzie "Źle się dzieje w Kisleve", z cyklu kampanii "Wewnętrzny Wróg" o ile dobrze pamiętam. Włącznie z religiami.
Natmiast bez przebijania się przez całą dyskusję, pozwolę sobie wyrazić swoją opinię w przedmiocie samego tematu.
Oto ona:
Pozdrawiam
B
.
Natmiast bez przebijania się przez całą dyskusję, pozwolę sobie wyrazić swoją opinię w przedmiocie samego tematu.
Oto ona:
Pozdrawiam
B
.
Konstruktywne Ugrupowanie Rewolucyjnie Wywrotowych Anarchistów

- BAZYL
- Zły Tawerniak

- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
W sumie nie ma się co szczypać - trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Warhammer ma świat wzorowany na naszym w odpowiednich epokach, więc jest bardzo nieoryginalny. Ale myślę, że autorowi tematu chodziło o jeden z najciekawszych światów, może najlepszych, a z pewnością jeden z najpopularniejszych...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...