W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Solarius Scorch »

BAZYL pisze:A ja zainstalowałem Dungeon Keepera (jeden, żeby nie było wątpliwości) i powiadam Wam - ta gra jest jak Fallout - nie starzeje się. Grafika średnia, fakt, ale grywalność wciąż ta sama, fenomenalnie wysoka.
Przekonałeś mnie - kupiłem (ale dwójkę). Nie ma mnie dla nikogo :)
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Solarius Scorch pisze:
BAZYL pisze:A ja zainstalowałem Dungeon Keepera (jeden, żeby nie było wątpliwości) i powiadam Wam - ta gra jest jak Fallout - nie starzeje się. Grafika średnia, fakt, ale grywalność wciąż ta sama, fenomenalnie wysoka.
Przekonałeś mnie - kupiłem (ale dwójkę). Nie ma mnie dla nikogo :)

modlę się o porządną konwersje DK na DSa.
Har Har Har
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Ja skaładam stwory w ofierze za DK3...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

A ja sobie od jakiegos czasu pocinam w Syphonfilter: Dark Mirror. Doskonala, klimatyczna i wciagajaca skradanko-strzelanka. Zroznicowane misje, od typowo "cichych", kucanych gierek w kotka i myszke ze straznikami, po totalna rozwalke z ciezkiej broni maszynowej i pancerfausta :D Calosci dopelnia intrygujaca, rozbudowana fabula.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Ja ostatnio pykam w:

PSX:

Front Mission 3
Vagrant Story

PS2:

Pro Evolution Soccer 6
Tomb Raider Anniversary
Naruto: Ultimate Ninja 2
Odin Sphere
GTA: Liberty City Stories

X360

Forza Motorsport 2
Viva Pinata (z narzeczoną :))
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Obecnie ponownie w Gothic II...
Gra wieczbna, a że teraz w CDA ja dali to mogę spokojnie grać i grać i grać......
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Instaluje G2. Zobaczymy, jedynka mi bardziej pasuje, bo tu już nie będzie tego tajemniczego klimatu kolonii więziennej ;P
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Crolug
Szczur Lądowy
Numer GG: 1403605
Kontakt:

Post autor: Crolug »

A ja w oczekiwaniu na Wiedźmina pogrywam, tak, to najlepsze słowo, w Gothica 3, Obliviona oraz Two Worlds. Ten ostatni tytuł po zainstalowaniu ostatniego patcha 1.5 oraz kilku tweakach przy użyciu Two Worlds Control Panel normalnie mnie wciągnął, aż sam nie mogę uwierzyć :). Bo Gothic to co chwilka crash, a i tak uważam, że Two Worlds do pogrywania lepszy (pogrywanie = granie w RPG-a dla samej przyjemności przebywania w wyimaginowanym świecie i klimacie, bez ciśnienia na dążenie do końca gry, jazda konno, walka z randomami, questy poboczne, najwyższy poziom trudności, te sprawy). A w Obliviona sobie wejdę, włączę wszystko na maxa, pobiegam po lesie, albo po jakiś zapomnianych loszkach, coś tam zabiję, coś pozbieram...

...i tak oto aby do końca października, a wtedy, urlop miesięczny, zaległy, i nie ma mnie :D
"Cough up the money granny or you'll be coughin' up blood" - The Chosen One
Canaris
Majtek
Majtek
Numer GG: 4053357

Post autor: Canaris »

A ja powiem tylko jedno : 26 października wychodzi WITCHER ....... i ruch w polskich miastach spadnie o połowe :D

O ile go nie spieprzą tak jak filmu .
A gdy Aleksander ujrzał ogrom swego imperium , gorzko zapłakał albowiem nie było już nic do podbicia .
Obrazek
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Hmm... Ta gra jest jak epopeja narodowa. Pierwsza gra, którą Polacy wypuszczą na zachód pod banderą wielkiego dystrybutora, a ma wyraźne związki z naszą kulturą. Posiadanie Wiedźmina patriotycznym obowiązkiem? Hell yeah! :wink:
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Ja na pewno ją kupię. I nie z patriotycznego obowiązku (bo patriotycznym obowiązkiem jest płacić podatki albo iść na wojnę gdy trzeba, a nie kupować produkty), a dlatego, że wiele sobie po niej obiecuję. Jako człowiek czasem naiwny wierzę, że będzie z tego coś naprawdę dobrego, i nie tylko dlatego że nawiązuje do Sagi. Zresztą chyba nie tylko ja. :)
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Obecnie gram w Jak 3 (Playstation 2) - czyli sequel Jaka 2 o którym wraz z Arasem pisalismy juz pieśni pochwalne. Niestety nie tak boski i perfekcyjny jak 2, ale mocno daje nadal. I ostra zamian klimatu z dystopii, cyber-punku, oraz lekkich klimatów Indiana Jones na pustkowia, których Fallout z Mad MAxem by się nie powstydził...

w Multi popylam wciąż w Jak X (PS2) - czyli genialny combat racer w tym uniwersum ;)

na PC powoli się biorę za System Shock 2 ;)
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

też szarpie w JAK3, bo dziś kupiłem, komu jak komu ale mi wypada mieć na półce wszystkie JAKi...

gra już bez tego kopa, i idelanych proporcji i długości, jednak to nadal czołówka tego typu produkcji. Żaden developer by się takiego softu nie powstydził.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

I po Jaku 3. Wezmę się za jego masterowanie, ponowne szpilanie w dwójke i ciągłą grę w Jak X. Postaram się wycisnąc ile dam radę z serii, w międzyczasie kupię jedynkę. Ale jak dla mnie to chyba najlepsza seria i gry, dla których warto kupic Playstation 2 ;>
Har Har Har
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

U mnie to co w postach, nwn2(aeris), z doskoku czyszczenie pustyni z mutanctw w falloucie 2, a ostatnio nawet zainstalowałam... tacticsa. W sumie nie wiem po co, zabił mnie drugi przeciwnik. Eh, nigdy nie miałam serca do tego typu gierek, ale w jagged alliance przynajmniej mój Vince mógł zebrać więcej kul na klatę. No i miał ciekawe wyniki testu (tylko brat się ze mnie śmiał jak je zobaczył). I nie był jakimś trzęsacym gaciami przed dowódcą rekrucikiem). Jakoś na tym przepękam do wiedźmaka, mam nadzieję :) .
telitha i lú...
Temporal
Pomywacz

Post autor: Temporal »

Hej jestem wybrednym graczem a od pewnego czasu w nic nie gram :(. Zagralbym sobie w cos fajnego ale nie chce wybierac gry na chybil trafil bo jak juz powiedzialem jestem wybredny wiec moze doradzicie cos fajnego? Z gory mowie ze nie za bardzo podchodza mi baldursy i ten caly D&D za to ubóstwiam fallouta moze znacie cos w tym stylu nie koniecznie w takim swiecie? Tez nie przepadam za grami w 3d gdzie kamera lata za plecow a juz tym bardziej z oczu po_prostu wedlug mnie rpg to izometria w 2d to jest klimatyczne.
Podobno Lionhearth jest na systemie SPECIAL ale wedlug niektorych ta gra to kicz a wy co sadzicie?
Trankvilus
Marynarz
Marynarz

Post autor: Trankvilus »

muszewpisac10znakow
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 lipca 2014, 11:12 przez Trankvilus, łącznie zmieniany 1 raz.
Koyaanisqatsi!
ODPOWIEDZ