Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Re: Nasze Avatary...

Post autor: kajtek Raulin »

@Szasza
Fajny avek...

@Falka
Mi najbardziej podobał sie ten na,którym widniała wiewiórka z taka klatą wystawioną... :lol: (nie ta w zbroji)...

@Deep
Twój avek rulezuje i kropka! :D
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Moj avatar ma wyrazac, jak bardzo czuje sie wyklety, przebywajac na Wielkiej Emigracji w UK wraz z rzesza innych Polakow, ktorzy, pewnie tak jak ja, czuja sie jakby byli mutantami Chaosu posrod zwyklych Anglikow. Mojej tesknoty za ojczyzna (a raczej podrecznikami i kostkami) nie da sie wyrazic w jednym poscie. Do tego potrzeba poety i opaslego tomu (Alucard, skusisz sie? : D), nastrojowej pogody, duzej ilosci % i przybijajacej, mrocznej muzyki. Czuje, jakbym nigdy wiecej mial nie ujrzec ojczyzny... Jakbym... Eh, gdzie moj "Pan Tadeusz*", bo teksty mi sie koncza...

*Ciekawostka jest fakt, ze poza ubraniami do UK wybralem sie z "Poezjami" Slowackiego i... niczym wiecej. Moze to nie "Pan Tadeusz", ale swietnie sprawdza sie w deszczowe wieczory ^^.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Jak już przy tym jesteśmy, to ja też mam patriotycznego ava. Przedstawia on znany plakat z czasów wojny polsko - bolszewickiej, z którą z racji pochodzenia czuję się szczególnie związany (dla niekumatych: w Radzyminie toczyły się ciężkie walki, kluczowe dla powodzenia Bitwy Warszawskiej 1920). Tak więc: "Jeśli dziś nie pójdziesz w pole z żołnierzem, Twym bratem, jutro oddasz wszystko pod bolszewickim batem! Na co wy czekacie?".
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

BLACKs pisze:Mojej tesknoty za ojczyzna (a raczej podrecznikami i kostkami) nie da sie wyrazic w jednym poscie. Do tego potrzeba poety i opaslego tomu (Alucard, skusisz sie? : D)
Z chęcia bym cos napisał i Ci wysłał aby choc w połowie ulżyc twym mękom, ale zrozum... wczoraj kupiłem podręcznik do Wilkołaka... i nowe nuklearne kości... a jutro gram nockę z drużyną... i nie moge się po prostu wczuć w twą sytuację :D
BLACKs pisze:Ciekawostka jest fakt, ze poza ubraniami do UK wybralem sie z "Poezjami" Slowackiego i... niczym wiecej.
Bracie mój... ;)
Ja pod namiot jak jechalem na tydzień to oprócz rożnych pierdoł typu ubrania i jedzenie wziałem Stachurę... zniesmaczony wzrok kumpli- bezcenne

Coby nie offtopować- Świetny avek. Ten bolszewicki ;) Przyłączam się do walki. Twój Blacks mnie smuci i nie moge patrzeć na niego, bo od razu wyobrażam sobie jak cierpisz (Buhahahaha)

BAZYLU- NIE USUWAJ TEJ CZĘŚCI I ZROZUM- TRZEBA POCIESZYC KOLEGĘ...

Tęskonota
Emigrantowi cierpiącemu na niedosyt kulania...

Polały sie łzy me nieczyste
na z poliestru kości
wspomniałem zaraz kolegę
co w obcej męczy się włości...

Nie może studiowac młotka,
nie może kulać, grać z nami,
nie może tworzyć postaci
bo siedzi tam z angolami...

wracaj kolego przez morza!
sadź przez doły, wysokości!
wracaj tam, gdzie twój podręcznik...
wracaj gdzie twoje kości...

(melancholijna muzyka, płacz niewiast, kończe przyciszonym głosem...)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

I łzy na klawiaturę spadły.
On tam w tej Anglii daleko.
Nie ma kości smagłych.
I chociaż w Anglii słodzone mleko,
To nie tak dobre jak w ojcowiźnie.
Oj dana dana
Mrok, tron szatana!

:P

A tak nawiązując do tematu, to Tevery masz świetnego Avka, a twoje kostki na fladze Brytanii Blacks są wzruszające ;(
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Tylko po kiego zaraz Union Jack??? Nie lepiej flage kraju w ktorym przebywasz? Union Jack jest jak swastyka, zle sie kojarzy i symbolizuje skrajne skurwysynstwo.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

Że niby co? Co ty masz do Union Jacka? Mi się on jakoś szczególnie negatywnie nie kojarzy... A "symbolizuje skrajne s[słuchacz jedynego słusznego radia ocenzurował to niegodne słowo]o" - niby dlaczego?
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Tevery Best pisze: Co ty masz do Union Jacka? Mi się on jakoś szczególnie negatywnie nie kojarzy...
Mieszkasz w kraju ktory nigdy nie znajdowal sie pod brytyjska okupacja. Co wcale nie nie usprawiedliwia Twojej ignorancji. Widzisz, Imperium Brytyjskie zniewolilo pod swym jarzmem wiele krajow. I nie bylo to lekkie jarzmo. Zeby daleko nie szukac, ja mieszkam w kraju, ktory pod Angielskim zaborem znajdowal sie prawie 800 lat. Rzeczy, jakich dopuszczali sie tu Angole, nie powstydzili by sie najbardziej zwyrodniali hitlerowcy. Czesc tego kraju nadal jest okupowana i jeszcze nie tak dawno temu brytyjscy zolnierze zabijali w tej czesci cywilow, a nawet dzieci. Poczytaj o tzw. "Troubles", poczytaj o Wielkim Glodzie w Irlandii i o tym co w jego czasie robili Brytyjscy panowie, doedukuj sie nieco, i moze przestaniesz sie dziwic jak komus sie moze union jack zle kojarzyc.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

Nie jestem ignorantem. Wiem, ze swego czasu nad Imperium nigdy nie zachodziło słońce - pod panowaniem UK była 1/4 świata. I rzeczywiście - nie są Angole ludźmi tak miłymi i pilnującymi wolności i demokracji, jak chcieliby, żeby o nich myślano. Nie byli źli tylko dla tych, których podbili. I nie uważam, żeby Północna Irlandia (bo to o to ci chodziło, prawda?) im przysługiwała. O Wielkim Głodzie wiem sporo. Był efektem "roku bez lata" i wygniły ziemniaki, stanowiące podstawę żywienia Irlandii. Wiem to wszystko i przepraszam, jeśli cię uraziłem. Po prostu zdziwiłem się, że prowadzi to do wylewu wrogości na symbole brytyjskie. Zwłaszcza u Polaka (bo Bogiem a prawdą naprawdę wyczuleni jesteśmy tylko na własną krzywdę... jak kampania wrześniowa).
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

Ha! Ha! Ha! Ja wcześniej zmieniłem avka! :lol:
Oceniajcie!

PS Avek made in me :)

E tam badziewny...zaraz zrobię lepszego stickmana!
:D
Narazie stary avek!
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Tevery Best pisze:Po prostu zdziwiłem się, że prowadzi to do wylewu wrogości na symbole brytyjskie. Zwłaszcza u Polaka (bo Bogiem a prawdą naprawdę wyczuleni jesteśmy tylko na własną krzywdę... jak kampania wrześniowa).
To zaden wylew wrogosci. Po prostu flaga ta mnie zniesmacza. Sami Anglicy przestali jej naduzywac i sklonili sie w strone swojego czerwonego krzyza na bialym tle (chocby na meczach). Union Jack jest symbolem podboju i imperialnego buta, pod ktorym cierpieli niewinni. Tak mnie jakos tknelo, ze skoro wszyscy czepiaja sie symboli Trzeciej Rzeszy czy ZSRR, to czemu ja mialbym sie nie czepic symbolu tego akurat ciemiezyciela. Szkocja, Walia, Anglia i Irlandia Polnocna maja wlasne flagi, wszyscy (oprocz Anglikow) leja na Union Jack. No ale skoro BLACKs cierpi okropne katusze na wygnaniu, to nie odmowie mu prawa do avatara, ktory wielu ludziom wlasnie z cierpieniem i katuszami sie kojarzy ;)
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Podpisuje się pod Szelmonem, jestem na tak dalekiej północy Szkocji, w Highland'zie, że udało mi się nasłuchać o Angolach... I nawet udało mi się ich poznać od tej wrednej i dwulicowej strony. Poza tym zawsze podobał mi się poprzedni avik Czarnucha :D
Angole ssą, Szkoci i Irlandczycy są the best!

[Proszę wrócić do tematu - dop. BAZYL]
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Angole ssą, Szkoci i Irlandczycy są the best!
Tia, Angole ssa, Anglia ssie. Co drugi Anglik / Francuzka / Indian pyta sie mnie w sklepie przy kasie, czy jestem Polakiem. Mimo ze posiadam umiejetnosc jezyka demonicznego na +20 (tj. angielskiego), kazdy rozpoznaje mnie po akcencie. Chociaz, ciekawe znajomosci da sie nawiazac ^^.
. Poza tym zawsze podobał mi się poprzedni avik Czarnucha :D
Poprzedni, tj. Rycerz Banan ? :D

EDIT.

Zapomnialem podziekowac za tworczy wiersz ; ).

A rycerz banan zaraz zostanie wstawiony w podpis.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 18:23 przez BLACKs, łącznie zmieniany 1 raz.
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Rycerz bananek był elo. Możesz go gdzieś w temacie zamieścić(jak masz)? bo sobie nie zapisałem na dysku..
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Arxel pisze:Rycerz bananek był elo
Tylko nadal nie wiem na jakim Syfie on jechał.

Tadam! Who want to join us?
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

I will join you! Avek Forca wymiata! :D
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

czas wrocić po wakacyjnej przerwie a powrot trzeba zacząc od zmiany awatarka :)
ODPOWIEDZ